СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 716
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 875
Е, учат, разбира се, НО на испански....а на него силата му е в тях, но на български....иначе със сиг ще избере тях за профилиращи, по натам знам, че пак на бг минават....ще е от малцината, които завършват езикова ненаучили езика....но има и такива....

# 1 876
Аmanda D., точно така се получава...а ние...просто искаме най-доброто, нали....😅

# 1 877
SamoDiva, същата работа - да му обясня какъв смисъл има, като така или иначе ще ги учат в училище тия произведения. И почнах да  му обяснявам, че четенето те обогатява, че преживяваш различни истории, че живееш различни животи. Имал си достатъчно интересен живот, пък и той определял какво го обогатява и какво не, а това не е  училищната задължителна литература.
Така  и не получих достъп до едно есе, за което го наградиха преди две години. От снимки на други три наградени деца и текст под снимките за четиримата победители в различни категории, разбрах, че и той е сред тях. Не ни беше казал, не е отишъл и на награждаването, защото много мразел да е център на внимание. По думите му е писал някакви глупости, лигавщини, а го наградили за глупостите Simple Smile Учителката даже не им е и споменала, че ще събира есетата за конкурс, ако ги била предупредила, нямало да участва...  После класната ни каза, че е писал много нестандартно и нетипично за неговата възраст.
И аз смятам, че на английски пишат добре, защото е по близки за тях теми. И писането в школите се стимулира от най-ранна възраст.
Бисе, много хубаво! Браво на Моника!

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 16:32 от Amanda.D

# 1 878
Аманда, давай да отворим едно издателство😀

# 1 879
  • София
Може ли пак да споделите този линк, да се пробвам и с него Blush ?

Ето, заповядай
https://ihsofia.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0 … 1%82%D0%BD%D0%B8/

# 1 880
  • Отвъд алеята зад шкафа
Чак сега влизам да ви чета. Поздрави от Рила:

# 1 881
Ох, че е хубаво в Рила...❤

# 1 882
  • София
Наборът направи и двата теста и съм доста приятно изненадана - на единия е ниво B2A, а на другия Intermediate. Аз си мислех, че е между А2 и B1, защото АЕ не му е сила, но явно и гледането на YouTube помага... Ще трябва да развива speaking skills повече, но първо японския да вдене.

# 1 883
Страхотно е , как ми се ходи пак по планините. Аз съм се поставила сама под карантина, макар да не влизам в списъка на РЗИ. И не смея никъде да ходя. Ще чакам още шест дни, но поне Черни връх трябва да качим, че голямо застояване....

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 16:55 от Amanda.D

# 1 884
  • София
И мен ме оцени на В2В, ама.. Не мисля, че съм толкова. Виж другия е по - реалистичен - даде ми intermediate. А и доста думи имаше, което си е разликата между В1 и В2.
Моя човек прочете Хамлет. Хареса му.
Сега ще видим нататък какво ще чете - Дон Кихот или Илияда, че това имам у нас.

# 1 885
  • София
Този последният много ми допадна Sunglasses . Изкара ме C1.
Но явно ще трябва да поизтупам от праха някои знания Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 1 886
  • София
Мария, а Ния на изпита в АК беше ли писала по всички подточки?
Според мен изисискването да се следва заданието има голям дял в оценяването и дори едно съчинение да е написано добре, ако в него има пропуснати "подусловия на задачата", това сваля оценката.
Спомням си, че преди три години обсъждахме тогавашната тема. Беше да се пише за книга, която носи послание, и немалко деца бяха писали за любима книга, а не така беше фирмулирана темата и съответно, дори и да пишат добре, не получават висока оценка. Особено тези, които бяха забравили въпроса за посланието и дали то е актуално и ще бъде актуално и в следващите 20-30 години.

# 1 887
Prizma, не, не е дала пример. После ми каза. Подозирам, че и други пропуски има. Просто не го може, но е нормално, като не е положила усилия да научи как се пише. Ще се научи, надявам се.

Бисе, поздрави Моника Heart

Аз от обясненията, че единият тест е по-добър от другия не разбрах кой е единият и кой другият Simple Smile. На ih ли е по-точният?

# 1 888
  • София
Аз не мога да преценя кой е по-точен. Но на единия изкарах 82%, после 78%,а съм изчела 7-8 хил. страници финансова литература на английски и съм държала три тегави изпита (6 часови всеки) върху тези учебници и ми беше странно като ме изкара intermediate.
Със сигурност имам пропуски, но чак толкова... с две нива надолу. То всъщност intermediate на B1 ли съответства?

# 1 889
Zazu1, аз пак не разбрах кой е "единият", който ти развали деня за плаж Simple Smile))). На ih ли си позволява такова рязане?

Общи условия

Активация на акаунт