СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 711
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
Ха ха. Той ми оправи настроението 😉.
Иначе този на British council ме нервира.

# 1 891
  • София
Prizma, не, не е дала пример. После ми каза. Подозирам, че и други пропуски има. Просто не го може, но е нормално, като не е положила усилия да научи как се пише. Ще се научи, надявам се.

Това исках да кажа - че според мен тя може и на български да пише добре, просто тук се иска да се подходи като към задача по математика, за да се получи висока оценка  - да се разбере условието и да се решат всички подточки, а ако не е знаела това и е подходила по-творчески,  вероятно е затова да е с невисок %.

# 1 892
Браво на Моника, много хубаво го е написала!

# 1 893
Малко за разведряване, това ли са задачите от националния кръг:
https://npmg.org/wp-content/uploads/2020/06/Solutions7.pdf

И преди няколко дни стана въпрос за олимпиадата.

Аз ли съм зле или само на мен ми прави впечатление, че първа задача е грешна (в никакъв случай NLC и HLC не са еднакви и ъглите не са 60 и 22 градуса), тогава как има деца с 19.5 точки от 21 (т.е. признато им е частично решение)?
Отговорът на задачата е: мярката на ABC e 43.5171200163566 градуса и със сигурност дете 7 клас не може да я реши.
Ако някой може да ме поправи, ще се радвам, че ми стана интересно.

Познавам децата от ред 8, 9 и 10. Сияна беше в нашето училище в Бургас, а Ванеса мисля в съседно, Петър е син на мой бивш колега. Много се радвам за всички тях! Наистина, както казва Мария, винаги на челните места по състезания бяха. Петър е и във Фондация Димитър Бербатов, което е наистина страхотно. Обиколи толкова много по света с математиката, браво! Това наистина са талантливи деца! Дори 100 точки са им малко, това за тяхното ниво сигурно е да съберат 2+2.

# 1 894
Е как да не са еднакви триъгълниците? Задачата е решима със седмокласен материал.

# 1 895
Е как да не са еднакви триъгълниците? Задачата е решима със седмокласен материал.
Ами не са. Ако предположим, че триъгълник ABC има ъгли 98, 60 и 22 както се твърди в решението тогава:
NLC ще има ъгли 90, 49, 41
HLC ще има ъгли 90, 19, 71
Не ги виждам еднакви. Лесно се проверява като се построи триъгълник с предложените ъгли 98, 60 и 22, височина, ъглополовяща и се провери, дали условието AC=CH+1/2*AL се изпълнява. Не се изпълнява. Само при моето решение 98, 38.4828799836434 и 43.5171200163566 се изпълнява.
Или нещо тотално бъркам в четенето на условието (но то е сравнително кратко, не виждам кое да бъркам), или си седи грешна задачата толкова време.

# 1 896
Прочети си още веднъж СL на кой ъгъл е ъглополовяща.

# 1 897
Прочети си още веднъж СL на кой ъгъл е ъглополовяща.
Олеле мерси! Simple Smile)

# 1 898
Stefi, в Maria77bg не се съмнавяй дори за миг😉

# 1 899
Stefi, в Maria77bg не се съмнавяй дори за миг😉

Да, а аз трябва да слагам очила, 10 пъти го прочетох условието.

Tropical Drink

# 1 900
При нас този на ih прати резултат в точки, а не в проценти

# 1 901
  • София
За мен тези тестове изобщо не могат да определят нивото по английски, защото няма слушане, говорене и писане, а единствено избор на вариант от няколко налични отговора. Направих онзи ден единият тест и ме изкара добро ниво, а току що този на IH  ме изкара в средата на B2B скалата (47 т), което просто е толкова далеч от истината, че няма накъде. Аз лично дори не мога в Гърция да си поръчам на заведение или поне се притеснявам да го направя. Разбирам като ми говорят, но не мога да говоря изобщо. Граматика също не знам, учила съм само А1 ниво на школа. От тогава ползвам английски, защото ми се е налагало,  справям се с четене на техническа литература и някои книги , както и отчасти със слушане на филми на английски, но това е, най-много А2 началото на В1 евентуално като ниво.
Maria77bg, Ния пише уникално. Това как е оценено едно съчинение на един изпит изобщо не е показател. Аз също съм на мнение, че просто са давали точки за отмятането на всеки един въпрос от заданието, стига да е сравнително прилично написан, което при вас е довело до малко по-нисък резултат. Което по никакъв начин не значи, че тя не пише страхотно.

# 1 902
  • софия
Момичета, има ли дати на ваканциите през новата учебна година?
Поотърсих се от напрежението и започнаха да ми се въртят желания за пътуване. Не искам да пропускам Родопите тази година и есенната ваканция би била подходящо време.

# 1 903
Звънче, обикновено края на август излизат ваканции и календари на състезания.

# 1 904
Интересни теми сте подхванали.
Сборникът на Просвета за текуща подготовка, новото издателство, го имаме и работеше през годината активно и с него. Реши обаче само тестовете за текуща подготовка. Те ми се сториха абсолютно нормални и не са го затруднили изобщо, а моят син все пак е далеч от математически талант. В края на сборника обаче имаше общи тестове, които не е решавал, защото по него време подкарахме сборниците с тестове на Архимед и на Регалия. Та за тези, комплексните, не мога да дам мнение как са били като трудност.
По въпроса за английския. Моят досега не е ходил по уроци и школи. Абсолютно умишлено не съм го записвала на такива. В нашия град първи език в осми клас може да е само английски, та ми беше ясно, че ще го учи интезивно и реших, че школите ще са в девети-десети клас при нужда. Когато ще е наясно защо му е необходим, а не просто аз да го карам да учи.
Всички тестове, които е правил са с високи проценти правилни отговори. Тъй като много от нещата още не ги е учил, го кара на интуиция и явно тя не го подвежда.
Аз за себе си казвам, че не знам английски. Чета почти свободно книги, преди години много,. сега по-рядко, всичко разбирам, когато слушам, дали хора, дали нещо по телевизията, по-голямата част от граматиката си я спомням добре и на граматически упражнения рядко допускам грешки. Обаче съчинение на английски не мога да напиша, разговор свободно не мога да водя. То и тези последните неща не ми се налага да ги правя, така че няма и как да ги владея. Все си казвам, че трябва да си подобря активното владеене на езика, ама кога и къде да го вмъкна този курс.

Общи условия

Активация на акаунт