Любители на Котки - Тема 147

• 27 623
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Чакайте да ви покажа как отмаряме в жегите на терасата до скарата Grinning :

Пп Още веднъж се извинявам за изблика провокиран днес сутринта от репортажа в новините.

# 61
Джасте, не приравнявай цялото човечество на единици изроди. наче те разбирам без да знам и да искам да знам за конкретния случай.

В мазето при работа видях малки котета, ама много малки, може би наскоро прогледнали. Не видях майката, но ми изглеждат добре охранени. Да тичам ли да храна или да не се меся?

Щом са охранени, значи майка им си ги гледа. Скрила ги е в мазето. Аз не бих се месила. Наблюдавай някой да не ги пипа.

Мама_Нана, тази поза не е много удобна за мъника. Трябва да може да подпира лапичките си и да му придържаш главичката. Ако искаш, разгледай канала на най-голямата експертка по бебета - Китън Лейди. Ето един клип как се храни бебе със спринцовка:

Тези гумени цицончета за новородени ги продават в Амазон. https://www.amazon.com/-/es/Pez%C3%B3n-milagroso-mini/dp/B00SQIHIJO

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 14:41 от amy_nka

# 62
Благодаря! Мисля, че никой не знае, че са там. От доста скрито място ги видях, няма как да ги вардя, аз съм на последния етаж, а те при едно странично мазе със стълби под партерно ниво към тях. Няма да ги храня, добре ми изглеждаха и не мяукаха. Много хубави бебета обаче, много много Heart Eyes

# 63
  • София
Когато прибрах малкия "нещастник"  моя приятелка, любител на котки, ми каза, че няма да спася света  и по добре да съм го оставила да умре. Аз не искам да спасявам света, но ако малкия оцелее ще бъда щастлива.
Още не мога да повярвам, че доста близък човек ми каза: "Спира ли се за сгазено коте?" Sad Ами сгазеното коте е живо и щастливо, а само няколко минути по-късно щеше да е лепенка на асфалта. Sad Знам, че не мога да спася света, но пък мога поне да не подмина бедстващо същество.

Много сладък бебок! Ще стане голям и прекрасен котарак! Heart
Hug и за таласъмчето, и за Мая, и за "тревичките" на Аминка, и за безухия сладур с красивите очи! Прекрасни са! Heart

За щастие не съм попаднала на репортажите, които обсъждате. Но си мисля, че много изроди го правят заради изявата. Трябва да се разпространяват новините за наложените наказания, а не самите "подвизи". Sad За съжаление изродите гледат едни от други.

Като споменахте за малки котета в мазе, да се оплача. Появи се женска некастрирана котка, която е родила в мазето. Не знам какво ще правим. Дива е и недоверчива и трудно може да се хване да се кастрира. Не знам и малките колко са. Само веднъж чух гласче от задния двор. Не съм ги виждала. Дано оцелеят, че има доста плъхове,  които ги убиват. И не стига, че сега трябва отново да мислим за кастрации, ами и майката на Рижко си има пререкания с нея. Май е изгонена, защото почти не съм я виждала да влиза/излиза в мазето. Стои на улицата, а там знаем колко недоброжелатели има. Освен това е с рана на ухото. Явно са се били. Sad

Забравих да "похваля" Преслава. Наяде се с някакъв безумно вонящ на риба пауч, облиза се добре, за да парфюмира хубавo и козината и легна залепена за мен. Направо ми се повръща от миризма. Laughing

# 64
  • София
Преслава ти е благодарила за пауча с лягането до теб. Нали ви разправях Барни как се хвали, като го нахраня с консерва? Голяма порта е, и да искаш тайничко да му угодиш с любимата манджа, целия свят разбира какво, и най-вече, кога, е ял.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 15:41 от Sharky*

# 65
# 66
  • София, Лагера
Момичета, хелп!
До днес всичко си беше ок с Джинги. Бившият ми мъж ходи всеки ден, слага й храна и вода, чисти й и си играе с нея. Праща ми клипчета, всичко е наред.
Днес като отишъл и... погром. Опишкала е цялата спалня, изакала се върху завивките. За трети път го прави. Тоалетната й е чиста, наблизо е.
Не знам защо го прави!
Сега да й е мъчно за нас, разбирам. Ама ме притеснява, че и преди, когато сме били у дома, пак го е правила...
Идеи?

# 67
Здравейте, имате прекрасни любимци!
Ние също искаме да си увеличим семейството и се спряхме на шотландско късокосместо момиченце. Но за съжаление не можем да намерим. Ще съм благодарна за помощ и съвети от къде да вземем.

# 68

Обичат ме Heart Eyes

# 69
Мама_Нана, тази поза не е много удобна за мъника.
Съгласна, но той се поокопити и вече е със собствено мнение. Яде и спи в много нетипични за коте пози. Всеки опит за налагане на нещо ми струва забити нокти, дори на моменти ми съска.

# 70
  • Стара Загора
Днес спах до късно. Чумито измила чиниите и ме чака да пием кафе. Сърдита е, че закъснявам за закуска.

# 71
  • София
Ако има някой на линия да даде съвет. Котето повръща. Веднъж гъсто и много, втори път рядко, трети път рядко, но много малко, то няма вече какво. Не съм сменяла храната, не е косми - още е малко, на 3 месеца и няма. Дадох му нещо като паста за вътрешно обезпаразитяване (в 18.30), приготвена във ветеринарната клиника според възрастта на котето. Дадоха ми я в спринцовка. Може ли да е от това? Да му дам ли да яде суха храна или не?

# 72
  • София
Здравейте, имате прекрасни любимци!
Ние също искаме да си увеличим семейството и се спряхме на шотландско късокосместо момиченце. Но за съжаление не можем да намерим. Ще съм благодарна за помощ и съвети от къде да вземем.
Надявам се, че не става въпрос за клепоухо коте. Клепналите ушички са много сладки, но са резултат от генетичен дефект, който засяга както хрущялите на ушите, така и всички стави и хрущяли. В много държави е забранена порода, заради болката, на която са подложени котетата.

Ноеми, Рижко пишка извън тоалетната заради цистит. Покрай стреса с довеждането на Преслава, отново го отключи и пак имахме инцидент с дивана. Този път реагирахме веднага с хапчета и мисля, че го овладяхме. Може би е добре, когато се върнеш, да я заведеш да я погледнат лекарите. Ако не е медицинска причина, остава да е от поведенчески проблем - стрес, сърдене или кой знае какво друго ѝ е в малката главица. Sad

miamim, сигурно е от пастата. Или не му е понесло лекарството, или се опитва да изхвърли паразитите. Наблюдавай го! Според мен едва ли ще продължи. Ако продължи, води на доктор. Може би е добре да му спестиш яденето. В понеделник и аз обезпаразитявах, но с Бродлайн. Повечето ги изхвърли през правилния "изход", но сутринта се опита и да повърне. Не успя. Само с мяукането и задавянето си остана.

# 73
Ноеми, много странно. Първия път като коментира, че се е изакала на леглото, вие си бяхте вкъщи. Наистина трябва да се консултираш с ветеринар за този проблем. Възможно ли е да не си харесва тоалетната поради някаква причина? При кукумицинка на двора ли е живяла? С каква тоалетна е при вас? Въобще, като си ползва тоалетната, наблюдаваш ли нещо странно?

# 74
  • София, Лагера
Благодаря ви, мили момичета!
Говорих с ветеринаря на Джинги по- рано. Според него е чисто поведенченски проблем. Реагира на отсъствието ни. 85% на реакциите са в следствие на усещането, че са изоставени...
И аз си помислих същото, като Таня. Ако й докарам ново коте, как ще реагира..
Няма никакви симптоми на цистит.

Аминка,  никакви проблеми с тоалетната! От първия си ден я ползва. Не е сменяна самата тоалетна,нито подложката.

Като се върна назад, допускам, че втория път като се изака на леглото на Прес, той я беше тормозил (гушкал насила). Вероятно затова му е отмъстила.

Общи условия

Активация на акаунт