Любители на Котки - Тема 147

• 28 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София, Лагера
Да, може би е вариант. Днес е акала в тоалетната си. Но е свалила кърпа от банята (където е тоалетната й!) и се е изпишкала върху нея. Категорично е отмъщение:(

# 91
Да, може би е вариант. Днес е акала в тоалетната си. Но е свалила кърпа от банята (където е тоалетната й!) и се е изпишкала върху нея. Категорично е отмъщение:(
При това положение трябва много добре да обмислите дали да взимате втора котка. Може това да не й хареса и да започне постоянно да пишка и ака демонстративно навсякъде в знак на протест.

# 92
Или обратното.  Може да не се чувства толкова самотна.

# 93
  • Варна
Снощи на връщане от площадката с малкия отървахме едно бебе врабче от лапите на блоковата любимка  Принцес Simple Smile (Предната вечер пък спасихме един бръмбар Голям сечко, сигурно ни е сърдита. Казах на дребния, че ако тази вечер Принцес довлече плъх, него няма да го спасявам Crazy Та бебе врабчо беше гипсиран от страх, сложихме го в едно кашонче на терасата, а тази сутрин пърха с крилца и чурулика Grinning Като се разпърха в кашона Кетя и Ленка полудяха Joy Но не мисля, че е готов да литне от последния етаж и се чудя какво да правя и да рискувам ли да го пусна или да остане днес в кашона и довечера да го мислим. А котките няма да излизат.
Ето го Късметлийко:

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 07:02 от Месечинка виторога

# 94
На хотел котето ще се почувства още по-стресирано. Как да разбере, че е временно, а не че е изоставена и отделена от дома си?
Приемете тези неприятности, които ще трябва да понесете докато ви няма у дома. Завивките ще се изперат, ще си почистите дома като се приберете, мацинката ще се успокои.
Все пак котката е животно. Няма как да очакваме от нея да разбира нещата като нас хората. Тя си има своя логика подвластна на инстинкта.
А и всеки, който вземе животно у дома си знае, че ще има и бели. 😀

# 95
  • София
Момичета, да ви споделя какво стана с кастрацията на нашите 2 улично/блокови котки. Мъжката замина да й резнат част от достойнството, но женската се оказа бременна. Лекарят казал, че трябва да я заведем веднага след като спре да кърми бебетата.
Лошото е, че сега пак ще има няколко мъника, които не знаем какво да правим бебетата. Предишните изчезнаха и уж двама човека от входа ги взели. Искам да вървам в това, а не в нещо лошо. Та сега търдим дом, но къде не знам

# 96
  • на брега на морето
Месечинка, от личен опит - намери мушици, предполагам, че в зоомагазините може да продават и ги предложи на врабчо. Точно такъв намерихме преди години и го хранехме с храната на канарчетата, но не било правилно. Ако го свалиш на улицата няма да оцелее.

# 97
  • Варна
И на мен малък ми се струва, но се притеснявам, че пърха в тоя кашон, да не се нарани. Снощи го бях сложила в един малък от Озон с открехнат капак, тая сутрин в 6 часа като се разпърха, докато намеря по-голям кашон беше подал глава от единия ъгъл Joy Сега е в по-голям и покрит отгоре с плат, който от време на време съм инструктирала да отварят, за да му влиза свеж въздух. Чета, че врабчетата ядат жълтък, плодове, слънчогледови семки, мухи, червеи и т.н. Вода как приемат обаче не ми е ясно, освен с плодовете... Сложила съм му една капачка от туба от минерална вода, но ме съмнява да може да пие от там.
А вие как процедирахте с пускането, изчакахте да излети сам ли?

# 98
Защо си знаех, че рано или късно ще намесят котките и кучетата....

https://news.bg/disasters/antitela-sreshtu-covid-19-pri-kucheta-i-kotki.html

Упс, за момент си помислих че съм писала в друга тема, като прочетох последните постове за врабчето. Grinning Браво за действието! Ама то е бебе - още не знае да лети... Бебетата нали майките им ги хранят и ги учат да летят? Аз бих се допитала до вет как да гледаме врабчето докато порасне. Ако го пуснете самичко, най-вероятно няма да се оправи и ще го схрускат за закуска.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 10:21 от amy_nka

# 99
Малко да ви разсмея Grinning
Имам си коте-герой.
Снощи имахме лек екшън , по едно време се чу лудо гонене ,тракане и т.н. ,гледам сивата топка гони нещо като в луда надпревара,и какво да видя - стоножка Joy ама огромна , гадна , и инстинктивно се качих на леглото и няколко секунди мислех какво да правя как да спася себе си,че и Тути Grinning

Тя успя да я натисне в един ъгъл и я претрепах с чехлата Joy
Ами стана ми жал,но страхът надделя.

# 100
  • Варна
Ау, ужас. Четох, че във Варна са се появили сколопендри, и то по високите етажи и вече не оставям комарника отворен, преди редовно го държахме открехнат през деня заради котките.

# 101
  • София
Meсечинке, говорих с един приятел, който разбира от птици. Каза, че по принцип младите птици излитат още неукрепнали от гнездото и родителите им ги наблюдават няколко дни. Евентуално може да го върнете там, където сте го намерили, с надежда да иде при родителите си. Ако пък ви се вижда опасно, можело да се обърнете към "Дивите животни", те поемали такива бебета и ги гледали до пускане.

# 102
В къща сме и ... има доста буби Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 13:07 от малката лисичка

# 103
  • Варна
И аз подозирам, че родителите му са някъде наблизо, но няма как да го върна долу, имаме много котки в квартала... А организациите за диви животни май не се впрягат за видове, които не са застрашени от изчезване Confused Може да звънна, поне насоки да ми дадат, ако не друго.

# 104
Момичета, вчера беше Рожденният ден на Лола, става на 1 годинка и уж не е малко коте вече амаоще си се държи като такова:heart:
Слагам малко бебешки снимки, за съжаление нямамот като е по малка, тези са на 2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт