Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 357
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, това със свекървите е ужас... съчувствам Ви. Аз за щастие мога само да се хваля от моята.. Но забелязвам, че откакто бебчо е напът дори и собсвтената ми майка се опитва все акъл да налива, та съм решила колкото по-малко знят , толкова по-добре. Не искам съвети, а направо съобщавам какво и как сме направили,за да не изказват мнение. Питат ме избрахте ли име, избрахте ли количка- още не и толкова, не един му харесвало кратко, за друг всяка буква имала значение... просто си мълча и се усмихвам. Хубавото е, че живеем далече и от едните и от другите. За съжаление при тези, които се налага да живеят заедно със свеки нещата стоят по различен начин. Това, което Елина разказа за цигарата-направо съм в потрес. Те не осъзнават,че в момента не трябва да ви дранят, а да сте спокойни......Има жени, за които никоя    дама на света не е достойна за синовете им и не си дават сметка,че така създават дразги в семействата на собствените си чеда. Преди години имах приятел, чиято майка все ми разказваше с колко готини момичета бил сина й досега, а мен кучета ме яли, все като готвех или чистех ми висеше над главата, все не бях направила нещо както трябва. След като се разделихме си обещах, че аз със свекър и свекърва няма да живея (кактои при моите родители),ако ще в 1 стая да живея. Но наистина има "телета", които тихо и кротно си постигат своето и това г прави щастливи...

Djenna, честито и от мен! Безкрайно семейно щастие и любов Ви желая!
Изгубен, както Alex казва, ежедневните превръзки са колкото полезни, толкова и вредни. Аз лично съм получавала възпаления от ароматизираните, както и от ароматизирана тоалетна хартия. Това чудо при теб няма ли да изчезне вече. Каза,че ще гладиш белъото с ютия, пробвала ли си да переш на по-високи градуси кърпите,чаршафите и белъото на по-високи градуси и да отделяш своите в отделно пране?

# 211
Елина, чета те и се сещам ето това: Нали ви казах, че свекито преди години ме изгони от тях. Тогава ние с ММ живеехме в нейния апартамент, а тя имаше приятел и живееше при него. Ама свекито и до днес си е немарлива. Апартамента й беше мега мръсен-печката съм я чистила с шпатула за шпакловка,  защото мръсотията бе много дебела, шкафове пълни с боклуци,  като напр. сяла брашно със сито и прибрала ситото барабар с остатъчното брашно сгънати във вестник и аз като го отварям вътре живеят вече животинки . Стаята на ММ пълна със дрехи от раждането му до сега в едни гадни чували. Та значи за един месец изринах всичко- хвърлях по 7-8 черни чувала на чистене. Стари дрехи, изсъхнали цветенца, всякви гадости....шкафовете празни останаха. Измих уредите в кухнята.  Тя се връща да живее при нас, защото се скарва с гаджето......и като видя какво съм направила. Скарахме се, аз й казах, че майка ми ме е карала в къщи цоклите да мия на ръка с парцал, такава чистота. Тя ме изгони, а милото ми предложи брак след една седмица, като преди това я предупредил,  че се изнася от вкъщи. Заживяхме си под наем.
Сега чакаме момче и не искам да съм такова проклето създание един ден. Надявам се да помня всичко това и да не прекрачвам границите с младите. Иначе съпругът ми и майка ми много се имат. Тя си го глезунчи, дори повече от мен.

# 212
  • Sofia
Скруби, на това най-много ме е било яд, че нямам малко повече смелост да си кажа нещата , които ме дразнят. В прав текст. Защото затова те свикнаха да ми се качват на главата с въпроси и понякога съвсем осезаемо неодобрение. Трудно е хем да си възпитан, хем да сложиш бариери. Другото, което ме е водило в търпимостта е, че имам трима, а скоро четирима сина. Искам да се разбирам със снахите и да не съм толкова дразнеща..

# 213
Върнах се от доктор. Всичко е наред с бебока. Тежи около 450гр -+ 65гр. Отново каза момче. Върви с 2-3 дни напред.

Рейв вече може да ме добавиш с 💙

# 214
  • София
Леле, момичета, настръхнах от някои ваши разкази за свекървите. Ужас. Expressionless
Съчувствам ви.
Аз не мога да се оплача изобщо. Държи се с мен като с дъщеря.
Колкото и да се обичаме обаче, не бих живяла с нея доброволно. Нито с моята майка. За мен едно младо семейство трябва да си е отделно.
Откакто съм бременна, има някои дразнещи неща, но гледам да не обръщам внимание /като например - кажа ли й по тел след някой преглед колко е голяма бебка, според нея все е малка. Сякаш тя като е раждала преди 40 години, са й казвали колко голямо е бебето, или пък знае колко
трябва да е. Grinning
Също изпада в потрес, че съм качила само 1кг. и все ме праща да ям. Grinning/.

Момичета, за пореден път моля, ако има промени по списъка, да ми пишете на ЛС.
Тук няма как да следя.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 17:10 от rave

# 215
Момичета, имате свекърви страшилища направо. Аз се радвам, че моята е в чужбина и не се виждаме особено, ММ се чува с нея редовно, аз по 2-3пъти годишно, супер ми е. Но пък като сме млади и бабите ни са сравнително млади и на свекито майката е доста луда. Виждам я по 1 път в годината и до там. Като се роди детето живот и здраве и като започнат всичките ни баби да дават съвети и наставления усещам, че ще стане страшно Sweat Smile Смятам с всички да се съгласявам, да не се обяснявам много и да си гледаме детето както ние преценим.

# 216
Наистина има ужасни съкровища,момичета съчувствам ви.Моята свекърва е починала и не се познаваме.Но пък сега живеем с майка ми и баба ми,ужасно е!Бъпкат се във възпитанието на сина ми постоянно.Снощи майка ми каза,че съм луда да отивам с 2 годишно дете на море,бременна в 5-тия месец втези жеги и вируси.Вече не ми говори,като и заявих,че отиваме.Апартамента е резервиран и от май месец и тя трябваше да дойде,беше съгласна.Снощи се обърна,а ако не си направи  pcr теста ,няма как да дойде.Моя опит казва най-добре сами.Аз обаче упорито се редя пред рамус...опашка голяма никой не пуска бременни!Всичко живо е тръгнало към бяло море.Лек ден на всички мамчета!

# 217
Добро утро момичета. Искам да попитам някоя дали се е интетесувала за даряване на стволови клетки към националната клетъчна банка - дали даряването после дава някакви предимства при нужда от използване.  Поствам ви линка. Обърнете внимание какво пише в раздела как се използват клетките.  Бях много приятно изненадана,  че накрая някой е написал една голяма истина,  която се прикрива от частните банки за стволови клетки (макар, че аз бих добавила още няколко истини) - че кръв от една пъпна връв не е достатъчна за лечение на болен човек и че стволовите клетки на самия болен не могат да се използват при лечението му ако заболяването е генетично. Уха!!!! Мисля следващата седмица да им се обадя, да проверя  дарителя дали в бъдеще има преференции при използването на клетки от банката и ще ви пиша после.
https://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B … D1%80%D1%8A%D0%B2

# 218
Скруби, аз писах, но май беше в другата тема при ноемврийки.
Мисля , че това със взимането на стволови клетки си е мафия. Дай там Едни  пари за 20 години, а я ти потрябва , я не, и ако ти потрябва недай си боже няма да ти стигнат и пари пак ще даваш ......та ако недай си боже ти потрябват то в банките има такива ,които ще са подходящи и пак пари ще даваш.Та това даване на такси за 20 години да ги съхраняваш се обезмисля. Явно някой го е измислил и е много печеливш бизнес.
Конкретно сега една позната мама от предишната бременност 2006 с второто си дете се налага да ползват такава банка,и ще преливат стволови клетки в Украйна,като каза, че ги взимат от абортирани деца. От самите ембриони взимат клетки като някой направи аборт. Незнам подробности, но едно вливане им е 10000 Евро и тя в момента събира средства, за да направят първото вливане. Ако някой има желание може да дари малка сума,колкото може. Аз дарих 25 евро. Но малко по-малко се събират. Първото им вливане е сега септември.

Сега ще проуча твоя линк,не е Лоша идея да ги дарим,а все си мисля че и да не ги дарим едва ли вече ги хвърлят.Май има фирми ,които си имат договор с АГ и си ги събират.Така си мисля аз. Не знам неща подробности от кухнята.
Но съм чувала други неща,които ги вършат без да знаеш,за тях няма и да говоря.....

Пускам ви линк към историята на тази моя позната. Ако някой може нека да помогне.
Ето: https://bg.helpkarma.com/help/591593035120

Та това със съхранението не е за мен, но бих дарила - Да!

# 219
Здравейте, мами,
Много сте се разписали, ехааа, прочетох всичко.
Със свекървата... като ме види е доста усмихната, радва ми се, а зад гърба ми говори на мъжа ми (Не знае, че  той ми споделя) някакви неща, които въобще не съм казвала в живота си о.О Както и да е.
Искам да ви се похваля - видях по корема ми първите движения на бебката Heart Heart Вие вече виждате ли движенията на бебето ви?

# 220
  • София
Стволови клетки със сигурност няма да съхраняваме. За даряване не съм се замисляла. Thinking
скруби, интересен линк, мерси. Hands V

Движенията на беб ги виждам от поне 2 седмици. Преди няколко дни най-сетне успях да направя и клипче как ми подскача корема. Heart
Преди това, пусна ли камерата, веднага спираше, ама сега я издебнах. Sunglasses
Вече много ясно се вижда къде е позиционирана, а размърда ли се - голям купон да наблюдаваш. Grinning

Аз от 3-4 дни съм много зле с енергията. Хич я няма. Ставам сутринта и
след 2 ч. пак лягам. No Mouth
Нямам някакви сериозни болки, но просто се чувствам като парцал постоянно.
Направо ужас. Close Дано отмине това състояние скоро, че не се понасям.
Вчера привечер уж ми дойдоха някакви сили, пооправих малко вкъщи и за нула време пак клюмнах.
Утре искам да отида на училището за родители, после имам и друга работа навън и просто нямам идея как
ще стане. Cold Sweat

# 221
О, суперрр! Аз успях още от първия път да заснема първите движения по корема Grinning  Къде ходиш на училище за родители?

Стволови клетки със сигурност няма да съхраняваме. За даряване не съм се замисляла. Thinking
скруби, интересен линк, мерси. Hands V

Движенията на беб ги виждам от поне 2 седмици. Преди няколко дни най-сетне успях да направя и клипче как ми подскача корема. Heart
Преди това, пусна ли камерата, веднага спираше, ама сега я издебнах. Sunglasses
Вече много ясно се вижда къде е позиционирана, а размърда ли се - голям купон да наблюдаваш. Grinning

Аз от 3-4 дни съм много зле с енергията. Хич я няма. Ставам сутринта и
след 2 ч. пак лягам. No Mouth
Нямам някакви сериозни болки, но просто се чувствам като парцал постоянно.
Направо ужас. Close Дано отмине това състояние скоро, че не се понасям.
Вчера привечер уж ми дойдоха някакви сили, пооправих малко вкъщи и за нула време пак клюмнах.
Утре искам да отида на училището за родители, после имам и друга работа навън и просто нямам идея как
ще стане. Cold Sweat

# 222
  • София
скруби, ти как си ?
Няма да работиш повече до края, нали ?
Сладката Мони сигурно е мнооого щастлива. Heart
Форевър, неколкократно съм давала инфо тук. Виж ми постовете.

# 223
Ооо да, извинявай, ти си в по - напреднала бременност от мен Heart

скруби, ти как си ?
Няма да работиш повече до края, нали ?
Сладката Мони сигурно е мнооого щастлива. Heart
Форевър, неколкократно съм давала инфо тук. Виж ми постовете.

# 224
Джена, честито! Пожелавам ви да сте живи и здрави, много да се обичате и радвате взаимно Heart
Аз проблем със свекърва нямам, тя не ми е официална де, защото не сме женени. Напротив - нищо не ми дава да пипна особено сега, грижовна е много и не дава непоискани съвети. Но да живеем заедно не бих, както и с моите родители също. Различни поколения на едно място никога не е добра идея според мен.
Аз бебка я усещам повечко от около седмица-две, не повече. Петък влизам в 20-та, с предна плацента съм, ако пък това играе някаква роля, уж играе, на теория. Снощи даже до късно беше активна, та днес сутринта май си спеше Grinning
Идеи за море да ми дадете? Не искам да е прекалено претъпкано, ама и да не е някакво пенсионерско. Искам хубав чист плаж и общо взето това Blush

Общи условия

Активация на акаунт