Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 397
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
Има смисъл от кърменето. Количеството е колкото стимулира бебето. Истината за мен е  кърмене на поискване по всяко време, вкл. нощем, чай за лактация, четене и консултация със специалист при необходимост.

# 301
  • София
И аз това запомних от училището - никакво дохранване, слагане на гърда 8-12 пъти на денонощие, даже ни казаха, че първите седмици трябва да будим бебето максимум на 2ч., ако се успива от жълтеница. Не бива да пропуска хранене. Не повече от една 4 часова пауза за сън, като ние избираме дали да е през деня или през нощта.
Колкото по-често е на гърда, толкова повече се стимулира производството на кърма. Чайовете не помагали, също няма такова нещо като нехранителна кърма и че същинската липса на кърма е много много рядко явление, а обикновено се касае просто за недостатъчно желание/старание от страна на майката да кърми... Или пък прави грешка някъде и не търси помощ.

Ако даваме вода, то задължително да е след хранене, а не преди, за да не се пълни стомахчето.

Информация вече има много, както и консултанти, така че задължително  трябва да се потърси помощ, ако има проблем. Не бива да се чака, защото нещата бързо стават необратими.

Консултират по тел, а при нужда ходят и по домовете. Така че, мисля, че в днешно време човек няма оправдание да не направи всичко възможно да храни детето си по най-добрия начин. Relaxed Hands V

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 17:25 от rave

# 302
Относно кърменето моя приятлека кърми нейното детенце до година и половина. Обясни ми, че най-важното е да го слагам често на гърда и да не се отказвам, да бъда по-упорита.
Упрежненията на Кегел се старая да правя 10х3 повторения дневно (10 сутрин, 10 на обяд и 10 вечер). Мисля да си взема от тези фитнес топките, но не знам дали има смисъл. Някакви отзиви?

# 303
Браво на момичетата, които са решили да кърмят. Аз лично ще го започна този процес,  но до където го докараме с него.  Харесват ми АМ, защото ми дават свобода да го оставя на някого, да отида на фитнес, да отида за половин ден на работа, а и държи по-дълго сито бебето.  Най-важното за мен е майката да е удовлетворена от себе си. Тогава ще е спокойна и ще излъчва щастие, а бебето ще го усети това.
С Мони бях доволна от Friso Vom, защото съдържаше рожков и добре се отразяваше на нейните колики.

# 304
Виждам, че стана голяма дискусия за кърменето  покрай моя въпрос, изглежда не съм обяснила добре въпроса ми. Знам всички тези неща за стимулиране на гърдите и т.н. Аз с първото ми дете се мъчех да се храним 2 месеца без дохранване и после още 4 месеца с дохранване, докато не установи гинеколога ми след поредния преглед, че от канали на гърдите ми не само, че няма мляко, но буквално от силното сукане на детето е започнало кръв да тече и са разранени.  Така приключих с кърменето. Та сега се чудя дали при всяка бременност и раждане, организма произвежда подобно количество кърма или е индивидуално. Просто незнам дали да се мъча и аз и бебето (защото дефакто то стои на гърда, но гладно и после плаче) или направо да минаваме на адап.мляко.  Абсолютно съм за кърменето, но просто знам какво е когато бебето иска да яде, а аз нямах кърма достатъчно.

# 305
Аз имах огромно желание да кърма. Никога не съм си представяла, че няма да мога да кърма.
Бъдещата кака се роди 2440, и докато другите бебета ревяха за храна тя спеше и нямаше събуждане. С триста зора я събуждах в болницата да я храня. Но хич не успявахме с кърменето. Даже ме задържаха при акушерките единия път за да видят как и какво правя че детето не яде, еее всичко е точно и зато слагане на гърда и т. Н. Ама ефект 0. Почти 4 м. графика ми беше цедене, кърмене, и час за "почивка". Изцеждах около 10 мл. Ако е яла и 20-30 ако не е. И така 4 м 24/7. Изпадна в ужасна депресия, че не мога да си на храня детето. Какво ли не направих, какво ли не пих. Консултант ката каза че е с ниско тегло и няма как в този случай да я оставим без хранене, а тя колкото над даваше после отслабване абе ужасно. Накрая престанах да се мъчи, за да сме поне психически здрави. Предполагам, че каналите са ми много тесни, не знам.
Сега се надявам да са по-добре нещата и пак ще се мъча минимум 3 месеца но се надявам по леко да понеса неуспеха.

# 306
Значи от няколко дена ме сърбят пръстите да напиша едно нещо. Ето сега се престрашавам. Софийски момичета ако искате може да се видим на живо. Все пак знам, че и може да държите да останете анонимни, но все пак реших да пробвам. Ако има желаещи освен тук може да ми пишете и на лични.

# 307
Аз кърмих до 8 месеца дъщеря ми, тогава и разбрах, че номер 2 е напът вече.
За количеството кърма мога да кажа, че не зависи от жената (за съжаление) или желанието и.
Всяка сутрин съм закусвала варено жито (без нищо заради проблемът ми със захарта, което е адски безвкусно), пиех по 5,6 лактогонни чая, слагала съм я постоянно на гърда и съм се цедяла ударно за да увелича количеството.
Ами нямах достатъчно, както каза и една консултантка просто нямам късмет. С нещата, които правех от мен трябваше да се лее кърма, но уви може би заради хипофункцията на щитовидната ми жлеза  имах доста оскъдни количества. Но аз съм на първо място инат и бях решила, че ще кърмя поне до 6 месец - първите 3 месеца съм се цедила и е била само на кърма, а след това си сучеше и я дохранвах с АМ и така 8 месеца.
Според мен няма закономерност относно количествата кърма, но определено си заслужава всяко усилие, пък колкото толкова Simple Smile

Skrubi, чудесна идея Heart Аз съм с две ръце и наедрял тумбак "ЗА" Joy

# 308
  • София
И ние с бебка сме ЗА. Blush Hands Plus1

# 309
  • Sofia
И аз съм ЗА Simple Smile

# 310
Браво за срещата момичета.
Ние от 2006 и до сега сме си близки и споделяме вълнения около децата, но вече само във фейсбук де;)

Ох, и ние се върнахме от балкана. Ходиш къде ходиш вкъщи си е най- добре.
 Кучето нещо е пострадало та след малко ще го водят на ветеринар.
Има нещо много особено на гърба над опашката. Като насрано от бълхи ли от нещо друго. Явно е опаразитен. Мястото е пълно с някакви черни неща и някои лазят. Възможно е и да е ларви на нещо. Има каишка ,но явно и е спряло действието. Да го водят там да го видят,че ме разсърбя всичко като го видях. А то милото как ни се радва, че сме се върнали. Ама си иска грижи.

За кърменето, аз вървях и капех като млекоцентрала. Толкова имах, че по едно време се доизцеждах и замразявах, но така и не стигна до замразените, то имаше бол. Като ядеше от едната гърда до следващото кърмене другата преливаше. Абе чудо. Кой тогава да се сети да купи някакви подложки вървях си мокра и капеща. Хаха

# 311
Мили мами, благодаря ви за мненията за кърменето и кърмата. Аз, като нищо не пробвала фосега, идея си нямам. Помогнахте ми. Дано ми тръгне нормално кърмата. Но, поне ще зная, че има случаи, когато при взички усилия, достатъчно просто няма.
Ние тази седмица сме в Родопите. Къщата е над Девин и да го стигнеш е 1,5 км с денивелация (в моите очи) 800м.
ММ търчи като козленце по баирите и ме юрка... Аз едвам пристъпвам и се моля това мъчение скоро да приключи. Абе... мани! 🤣🤣🤣

# 312
Момичета, аз се колебая за ФМ, в момента съм в 19 г.с., с таткото отидохме на междинна ФМ в 17 г.с. и мисля, че да ходим пак в 20та е малко рано, има ли някоя от вас, която е ходила или ще ходи в 22 седмица, мисля че тя е последната препоръчителна, май няма да е късно? Като видяхме сладкишчето скоро и сега ми се ще да е колкото се може по-пораснала за следващата ни видео среща Hug

# 313
Аз в началото на 17-та се обаждах за час в една клиника и от регистратурата ми казаха, че извършват ФМ в 22 седмица и ме записаха за тогава. Не са ми предлагали за по-ранна седмица.
Момичета, аз се колебая за ФМ, в момента съм в 19 г.с., с таткото отидохме на междинна ФМ в 17 г.с. и мисля, че да ходим пак в 20та е малко рано, има ли някоя от вас, която е ходила или ще ходи в 22 седмица, мисля че тя е последната препоръчителна, май няма да е късно? Като видяхме сладкишчето скоро и сега ми се ще да е колкото се може по-пораснала за следващата ни видео среща Hug

# 314
  • София
Дженна, не е късно. Тя се прави в периода 20г.с. - 22г.с.+6.

Общи условия

Активация на акаунт