Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 399
  • 767
  •   1
Отговори
# 315
Мерси, момичета и аз така знам, ама започнах да се обърквам от много чудене Grinning
Да ви се похваля, днес боядисахме стаята, избрахме едно много светло сиво, стана много хубаво. Утре ще се сглобяват някои мебели и чакаме нашата нова спалня да пристигне до няколко дни, само матрак не сме си избрали още. Трябва да пообикаляме и да полежим на разни, ама все не остава време последната седмица..

# 316
Здравейте , момичета . Не съм писала скоро , но си ви чета редовно . Аз днес бях на втора фетална - 21+2 г.с. Малчо е добре, доктора каза , че всичко изглежда чудесно . 420 гр. , голям мъж 💙 Ръцете му бяха постоянно пред лицето и едва го хванахме . Плацентата се е вдигнала , шийката е чудесна , май беше 4.2 см. Прилагам снимка на малката муцунка ☺

# 317
Джена, миличка на мен др. Чачева ми казва кога да ходя, но аз бях в 18г.с.  на РФМ, а вчера бях пак в 22г.с. на ФМ. Следващият преглед каза да е в 28г.с., че нали после има ФМ между 28-32 г.с.. Докторката каза, че ще ме гледа, ако се наложи още след това, въпреки, че беба е добре за всеки случай заради предишните ми аборти ще ходя по честичко. Та най добре да си питаш доктора при който си правиш прегледа.

Момичета много са Ви сладки коремчетата, пу..пу...пу Simple Smile Да сте здрави Вие и бебоците !

# 318
Момичета, тези които сте минали през ФМ вече, може ли да споделите как доктора е мерил NF(nuchal fold). Ходих на 2 ФМ при различни лекари и мериха по различен начин и съответно резултата е различен.
В 21+3г.с, чакаме го около средата на Декември момъка живот и здраве. Усещам, че рита и шава  от около 2 седмици вече.

# 319
Много хубаво коремчета имате момичета!
Голям съм стрес тези дни и не бях писала. Братът на моя живее с нас и беше настинал(имаше хрема), пазих се максимално, почнах да пия биозин мама. Снощи таткото ми съобщава, че ще спи в хола, че и той с хрема. Аз вече бях шаш и паника, нищо ми няма засега, аз хрема си имам постоянно през бременността и носа ми е запушен. Да ама не спах почти през нощта и бебето не спря да рита.
Отиваме на ФМ днес, лягам при доктор Павлова и ме пита знаеш ли пола и аз супер гордо и уверено викам - да, момиче. И тя да, ама е момче. И аз шок Close
Всичко си му е наред, 377 грама е вече. Аз така се бях подготвила за момиче и име бяхме измислили. Голям шок ни беше. Прибрахме се и като почнах да плача, ама да се спра не мога и аз не знам защо. Сега ми е толкова виновно, че тормозя така бебчо, а аз просто не мога да се сдържа.
Оплаках ви се, съжалявам.

# 320
Момичета, тези които сте минали през ФМ вече, може ли да споделите как доктора е мерил NF(nuchal fold). Ходих на 2 ФМ при различни лекари и мериха по различен начин и съответно резултата е различен.
В 21+3г.с, чакаме го около средата на Декември момъка живот и здраве. Усещам, че рита и шава  от около 2 седмици вече.

С коремен ехограф гледаха бебето, ако знаех как сама щях да си се замервам, а не да ходя на фетални лекари. Шегата на страна трябва да имаш предвид, че зад апарата седи човек и може по различен начин да интерпретира това, което му се визуализира на екрана. Ако не са ти казали, че има нещо притеснително, отдъхни си и си почивай.

# 321
Имах предвид, че единя док мери.., все едно отстрани гледа бебо, а другия все едно гледа над главата отгоре, не знам как точно да го обясня. Но при едното замерване ме притесниха малко, а пък другия док каза, че не се мерело така(отгоре) и не вижда проблем.

С коремен ехограф гледаха бебето, ако знаех как сама щях да си се замервам, а не да ходя на фетални лекари. Шегата на страна трябва да имаш предвид, че зад апарата седи човек и може по различен начин да интерпретира това, което му се визуализира на екрана. Ако не са ти казали, че има нещо притеснително, отдъхни си и си почивай.

# 322
Мисля, че отстрани се мери нухалната гънка....https://www.google.com/search?q=nuchal+fold+at+21+weeks&clie … rc=_BTgetbodhG9lM

Между другото сега се замислих, при вас колко е измерена сега на втората фетална. Въобще не съм гледала и мислила,доктора каза, че всичко е наред и аз се успокоих. Четох че до 24 г с. Може да е 6 мм. Дали е вярно. Утре ще включа компютъра да видя диска колко е измерена моята.

# 323
За 20гс до 6мм. При БХС в 13.г.с си беше в норма, сега на едната ФМ я измериха 6.98мм обаче отгоре някак си гледано ще прикача снимка. Иначе като направих още една контролна ФМ повече от 4мм(странично гледане на бебето) не можа да я измери.
Цитат на: изгубен link=topic=1237808.msg41165549#msg41165549 date=15964[b
[/b]74687]
Мисля, че отстрани се мери нухалната гънка....https://www.google.com/search?q=nuchal+fold+at+21+weeks&client=ms-android-hmd-rev2&prmd=ivn&sxsrf=ALeKk03M_Hh6udaLjlPDas4SoxHduoI7WQ:1596473804323&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjvwP-vwP_qAhWUtXEKHcOJAI0Q_AUoAXoECAwQAQ&cshid=1596474147966&biw=360&bih=560&dpr=2#imgrc=_BTgetbodhG9lM

Между другото сега се замислих, при вас колко е измерена сега на втората фетална. Въобще не съм гледала и мислила,доктора каза, че всичко е наред и аз се успокоих. Четох че до 24 г с. Може да е 6 мм. Дали е вярно. Утре ще включа компютъра да видя диска колко е измерена моята.

# 324
Чавеева измери нухалната 5.2 мм в 20+1, носната кост 5.7 мм.
Днес 22+1 бях на Фетална ехокардиография в Надежда при д-р Маринов и искам да споделя колко съм доволна от лекаря. Smiley Отидох заради ехогенен фокус в едната камера на сърцето, според доктора не е проблем и ще изчезне. Мери кръвотоци към сърцето, към мозъка, рисува и обяснява подробно структурата и анатомията и развитието на  сърцето върху... постелката на кушетката и така. Grinning  Успокои ме определено. Каза, че имат практика в Надежда да организират някакви скрининги, прегледи на новородени след първия месец - не само на сърцето. Не открих подробности на сайра, но споделям за информация.

# 325
Здравейте.
Аз бях на междинна ФМ в 17 г.с. и следващата ми казаха, че е добре да е по-късно, даже 23.4 ще се получи при мен заради отсъствието на лекаря преди това, но ме увериха, че е ок като планиране. За ФЕ и аз ще ходя при д-р Маринов, препоръча ми го Павлова.

# 326
Здравейте, момичета, днес и аз бях на фетална морголофия в 19 г.с + 2 (беше ми първа). Честно казано бях изтрещяла от притеснение, защото не усещам бебето, не съм правила пренатални тестове и пропуснах ранната фетална, заради това чаках прегледа с нетърпение и не смеех нито да пиша, нито да се зарадвам. Та от ФМ съм с доста смесени чувства, дори съм по - скоро разочарована. Първо лекарката ми се скара "че съм отишла много рано", въпреки, че моята АГ ми записа изрично да отида между 17- 20 седмица. По - голямата част прегледа премина не в преглеждане на бебето (въпреки, че каза, че всичко му е ок и върви с 4 дни напред), а в дискусии следва ли да слагам инжекции фраксипарин или не и разходки "за да застанело бебето по - добре". Успях да видя лицето му супер ясно, застанало като за снимка -няколко пъти, но въпреки това ми обясни, че не успяла да направи снимки, а дори не опита. Видео също не получих, не допуснаха и ММ на прегледа. Същевременно поиска да отида пак на преглед в 26-28 седмица, не видяла нищо притеснително, но тогава имало да се преглеждат също важни неща.

На някоя от вас случавало ли се е да не получи снимка/ видео от феталната морфология и най -вече същинският преглед на бебето да протече за няма и 10 мин ? Според вас дали да отида на друго място за нова фетална сега или да изчакам 22-24 г.с.?

Иначе и аз от края на 17 г.с. имам бодежи ниско долу, АГ каза да пия Магнерот (3x1) и че ако болките не са силни и нетърпими да не се притеснявам.

# 327
Уфи, не знам дали си отишла рано за ФМ. Мога само да дам сравнение, че на мен втората ФМ ми е утре, когато ще съм 21+0. Уфи, писала съм ти на лични.

# 328
Uffie63 ако искаш още веднъж да си го видиш иди и при друг, но щом си избрала там за ФМ би трябвало да си получила отзиви, знам ли, чак снимка да не даде .....Щом са ти казали пък , че всичко е наред бъди спокойна Wink

Аз се разчистих малко из вкъщи, голям прахоляк, само кихам, сега още повече ме раздразни носа, ама трябва да се изчисти малко.
Нашето куче е бъхлясало. Сега щерката го къпе и суши и ще го пръскаме с някаква ампула са им дали. Тез каишки нищо не правят. Реших да го махна от хола да спи на коридора, то щяло да му е тъмно, ами ако трябва ще държим лампата включена. Не ща куче до мен в спалнята( хол).Мизерии,и води, гранули,косми всичко ме дразни. Моя мъж се бъзика с майка му, че ще го сложим в нейната стая ,тя като скочи , взе да блъска врати, една стая имала, щяла да го изрита това куче, абе доста се разтроих. Тя какво си мисли, че на нас ни е супер приятно да я търпим нея.

# 329
Здравейте, момичета, днес и аз бях на фетална морголофия в 19 г.с + 2 (беше ми първа). Честно казано бях изтрещяла от притеснение, защото не усещам бебето, не съм правила пренатални тестове и пропуснах ранната фетална, заради това чаках прегледа с нетърпение и не смеех нито да пиша, нито да се зарадвам. Та от ФМ съм с доста смесени чувства, дори съм по - скоро разочарована. Първо лекарката ми се скара "че съм отишла много рано", въпреки, че моята АГ ми записа изрично да отида между 17- 20 седмица. По - голямата част прегледа премина не в преглеждане на бебето (въпреки, че каза, че всичко му е ок и върви с 4 дни напред), а в дискусии следва ли да слагам инжекции фраксипарин или не и разходки "за да застанело бебето по - добре". Успях да видя лицето му супер ясно, застанало като за снимка -няколко пъти, но въпреки това ми обясни, че не успяла да направи снимки, а дори не опита. Видео също не получих, не допуснаха и ММ на прегледа. Същевременно поиска да отида пак на преглед в 26-28 седмица, не видяла нищо притеснително, но тогава имало да се преглеждат също важни неща.

На някоя от вас случавало ли се е да не получи снимка/ видео от феталната морфология и най -вече същинският преглед на бебето да протече за няма и 10 мин ? Според вас дали да отида на друго място за нова фетална сега или да изчакам 22-24 г.с.?

Иначе и аз от края на 17 г.с. имам бодежи ниско долу, АГ каза да пия Магнерот (3x1) и че ако болките не са силни и нетърпими да не се притеснявам.
Къде беше на ФМ?

Общи условия

Активация на акаунт