Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 294
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Сийлов, Форевър поздравления за хубавите новини. Бъдете много щастливи!

# 646
Момичета, все повече се интересувам от Училище за Родители. Да отидем поне на 2-3 сесии, в София сме.
Токуда, където ще раждам, са ги прекратили заради пандемията. Там бащи не се допускат, дори и да си платил за стая с предружител.
Много ми стана кофти. Защо ние да сме наказани, а тази преди нас са имали и бащите до себе си, и училище?!? Гадно ми е.

Поне намерих тези онлайн сесии по темата от МБАЛ 'Надежда". Може да са полезни.
E-Училище за бъдещи родители на Надежда: 1. Нормално физиологично раждане
Е-Училище за бъдещи родители - 2: Грижа за бебето в болницата
Е-училище за родители - 3: Грижа за бебето вкъщи

# 647
Forever_smile, честито! С пожелание за много семейно щастие и дечица!
Днес бях на ФМ при д-р Марков. Много го разпитвах и той дълго и подробно ми обяснява, всичко  изглежда наред. Бебчо върви леко по-голям, май е много вероятно да излезе ноемврийче.
Ради, суеверието не би ми пречило, но трябва и на майката да харесва името.
Понеже ми порасна коремчето и почвам да ставам нетърпелива... Как ще се нося още 3 месеца и половина, в коя позиция му е добре, като рита добре ли му е и защо рита, като не рита - защо не рита, как ще изглежда, кога отново ще се наспя по корем. Simple Smile

# 648
  • София
HappyRSmile: В Майчин дом се провеждат присъствени лекции всеки понеделник и четвъртък.
Аулата, в която се провеждат е просторна и хубава.
Темите може да се видят в интернет, но като цяло са стандартните неща...

Аз също съм избрала да раждам в Токуда, днес ходих на първичен преглед при д-р Нашар и съм много доволна Simple Smile
Ти при кой доктор ще раждаш?

Момичета, все повече се интересувам от Училище за Родители. Да отидем поне на 2-3 сесии, в София сме.
Токуда, където ще раждам, са ги прекратили заради пандемията. Там бащи не се допускат, дори и да си платил за стая с предружител.
Много ми стана кофти. Защо ние да сме наказани, а тази преди нас са имали и бащите до себе си, и училище?!? Гадно ми е.

# 649
Платени ли са лекциите?
Аз днес бях на ехокардиография на бебо и всичко изглежда наред. Вие минавали ли сте през такъв преглед?
HappyRSmile: В Майчин дом се провеждат присъствени лекции всеки понеделник и четвъртък.

Аз също съм избрала да раждам в Токуда, днес ходих на първичен преглед при д-р Нашар и съм много доволна Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 22:05 от Малечка90

# 650
Дами,страшно много ме боли зъб..Дали мога да пия поне половин парацетамол.Имам един,който е 500мг и ми се струва много...

# 651
На мен след тромбофлебита ми бяха изписали 7 дни по един парацетамол вечер . Мисля , че не е проблем . Аналгин , Нурофен и т.н. не са разрешени по принцип , но Парацетамол или Панадол , може .

# 652
Парацетамол няма проблем, да не е аналгин! Не е много 500мг, АГ ми беше казала до 3таблетки на ден.
Дами,страшно много ме боли зъб..Дали мога да пия поне половин парацетамол.Имам един,който е 500мг и ми се струва много...

# 653
Мери и Малечка90
 Благодаря ви.... 🌹

# 654
  • София
Лекциите в МД са безплатни и са без предварително записване. Ето и графика: Simple Smile
http://school.maichindom.com/grafik/

Ехокардиография се препоръчва при фамилна обремененост, гестационен диабет, при прием на определени медикаменти или ако е имало някаква индикация за проблем при предишните прегледи.
Аз не съм я правила. Правила съм си БХС и първа ФМ, където също се гледа сърцето, предполагам ще направя и втората ФМ.

Платени ли са лекциите?
Аз днес бях на ехокардиография на бебо и всичко изглежда наред. Вие минавали ли сте през такъв преглед?

# 655
Сърдечно благодаря за пожеланията, бъдете живи и здрави Heart
Довечера съм на трети скрийнинг и фетална, съпруга ми ще влезе за втори път с мен, за да види бебката и да ми превежда.
При вас рита ли през нощта или само през деня?
Началото на м.септември с кумовете ще отидем да ни купят кошара с чекмедже (има опция да се люлее) за сватбен подарък. Прикачвам линк, за да видите Simple Smile

https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/3u1t1p6tq1f92-BG/image;s=585x461

А в края на септември започвам да купувам неща за изписване от болницата, дрешки за бебката.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 08:52 от Forever_smile

# 656
Няма повивалник тази кошара. Аз си мисля за пълния комплект:
https://www.hippoland.net/lorelli-classic-transformirashto-se-le … dab-1015040-0036a

стига да има къде да го сместим.

Как се чувствате? Имате ли енергия?
Аз нещо съм изморена напоследък и искам да си почивам повече. Да приключа с работата най-вече и да си лежа и чета книжки, да съм редовна с йогата за бременни евентуално, да започна да избирам и пазарувам бебешки сладки неща, да се препичам на балкона. А не само работа, работа,....
Някой пие ли феротон за желязо? Само такова не бях чувала, а него ми изписаха. Simple Smile
Хубав ден!

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 09:49 от Fifiana

# 657
Fifiana, на мен ми го бяха изписали последният триместър миналата година, но пиех и по 1 ампула тотема на ден (хемоглобина ми беше паднал на 90) От него нямах запек, а и влязах да раждам с хемоглобин 121, така че от мен получава положителен отзив Blush

# 658
Аз не мисля да си купувам  комплект с повивалник. Има по 30 лв в ИКЕА или в детските магазини повивалник като дюшек, как да го опиша Grinning Мога да си го слагам където и да е в него. А кошарата да е до нас в спалнята, а повивалника ще го слагам в детската стая, за да може таткото да спи през нощта и аз да ходя там с бебката.

# 659
Forever_smile, честито и от мен! Много любов ви пожелавам, щастие и дълъг семеен живот!
За покупки нищо не гледам, почивам сега! Вчера ходихме до Ботаническата в Балчик и до двореца на принцесата. Е, няма такава красота. А тази снимка ми е специална!

Поздрави на всички Heart

Общи условия

Активация на акаунт