Бъдещата мама започва да се пита, кога ли ДЕКЕМВРИйче ще започне да я рита ? {тема 5/2020}

• 31 086
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
Дами разглеждам оферти за почивки..Та да ви питам тези,които вече бяхте на море,влизахте ли във морето/басейна,че малко ме е страх от инфекции и т.н.
Море-да, басейн-не. Според моите доктори.

# 691
  • Sofia
Ние бяхме пет нощувки в Албена. В морето имаше щипалки и затова почти не стояхме на плажа, но за сметка на това през целия ден бяхме на аквапарк. Правихме почивки между 12 и 15 часа. Влизах си в басейна, даже пуснах няколко бебешки пързалки с малкия. Не съм имала проблем, което си е учудващо, защото гъбите ме обичат. Сега ще ходя с децата за три дни на минерален басейн и пак мисля да влизам. Гинеколожката ми беше казала ако искам да слагам памуче с нистатин на входа на влагалището, но така и не го направих Simple Smile

# 692
Хюлия, аз всеки ден плувах в морето, разбира се, ако нямаше вълни. В басейните не влизах, АГ ме посъветва да ги избягвам.
Жанинче, минералните басейни мисля, че са противопоказни при бременни, заради високата температура на водата и микроорганизмите в нея.

# 693
  • Sofia
Хюлия, аз всеки ден плувах в морето, разбира се, ако нямаше вълни. В басейните не влизах, АГ ме посъветва да ги избягвам.
Жанинче, минералните басейни мисля, че са противопоказни при бременни, заради високата температура на водата и микроорганизмите в нея.
А, те са външни и няма да е чак толкова топла водата, освен това не си ме представяй вътре с часове 🤪 Идеята е да топна малкото, че мерака е голям.

# 694
Много ви благодаря за изчерпателните отговори.До последно ще се надявам да не е море а планина 😍,че и с малката преди няколко години си спечелихме бактерии от морето и 3-4 месеца обикаляне по доктори и болници.Като се наплаших от тогава,повече не искам да чуя за море...Иначе е много величествено,гледката към огромното безкрайно море,но само да го гледаш (в моя случай)

# 695
Кажете нещо в помощ при отекли крака? Днес пак ми се надуха. Изведнъж от вчерашното седене на слънце( под чадър) и три часа в колата, от снощи са надути. Сега като се върнах от лекаря пак се надули, пропуснах да питам тъй като там не бяха, и викам мина. Явно като поседя повече права и седнала и се надуват. Това е от снощи.
Четох да се ограничи и спре солта, и да се пие много вода, препоръчват и сок от касис незнам защо. Има ли нещо друго?

# 696
Аз от утре в болница, шийката е от 1.8 до 2.4 см и явно слаба. Можело и серклаж да се наложи, днес съм 24+4. Мислех, че е късно за секлажи...
Ходете често на прегледи и да я проверяват задължително. Flowers Four Leaf Clover

# 697
Аз четох че до 24-25г.с. ги правят, но наистина е късно. Няма ли да стане с лежане и утрогестан и магнерот. Аз се закрепих от 22 мм със фуниевидна шийка, сега е 30 и няма фуния , не се налага серклаж. Продължавам с утрогестан,магнерот и лежане.
Нещо само краката ме разтревожиха, а на АГ по ЗК съм пак на 1.09. да пуснем кръв и урина ще настоявам. Спирам солта край.

# 698
Uffie, аз имам впишат от на Браун , за който казваш, но не намирам абсолютно никаква разлика между него и нормален. Много прехвалена работа , болката си е болка, особено сега, когато сме по-чувствителни.’Ако си имаш- не си струва да си купуваш нов.
Относно влизането във водата- аз не влизам нито в морето, нито в басейни- ще издържа една година без. А слагамето на памук или тампон във влагалището ми се струва голяма глупост- нали ще се напои с мръсната вода и така шансът ако има бактерии да стоят по-дълго време във влагалището е по-голям( лично мое мнение,не искам да го налагам).
Изгубен, по време на бременност в нормално отичането на крайниците- не знам за някакъв лек, не се застоявай на едно място по-дълго време, намали солта.

# 699
Връщам се от ЖК при др. Станева в Надежда. Влюбих се в тази жена. Не като онази намусена скандалджийка Арабаджикова.  Станева остави че е усмихната,  ама обяснява подробно и отговаря на хилядите тъпи въпроси,  които й зададох. Като мереше шийката, дори ми обясни на монитора за какво става на въпрос - показа ми конците на серклажа; после кажа че цялатац шийка е 30мм, но важната част е под серклажа т.е. от него към влагалището да е затворена и там е 18мм; часта над серклажа т.е. към бебето можела да варира и дори да се отваря. Вземи ми за МБ, утре сутрин ще давам стерилна урина и кръв на гладно. Обясни ми че тези жени като мен с резус -, проверяват за антитела в 20, 24 и 28 г.с. и при три отрицателни проби се поставя една инжекция,  за да не се образуват евентуално антитела до края на бременността. Абе лекар слънце.
Малага, може и песар да ти сложат щом си в 24г.с. Можеш да пробваш и колаген като мен да пиеш допълнително за тази шийка. Не се притеснявай, по-добре серклаж/песар и да ти е мирна главата. Това са безболезнени процедури.

# 700
Между другото само и колаген не съм пила. Знам , че има много колаген в телешки бульон от кости. Ще взема да си поръчам мъжа да вземе. Той взима от едно място телешки опашки. Става чуден бульон. И за готвене и за телешко варено....ммммм за утре ще си поръчам.Дано имат че те опашките са рядкост.
Ако за такъв колаген става въпрос, но то няма да  ми навреди едно телешко варено Wink

Четох за бебе в седми месец в Бургас не са го спасили заради  искани пари за линейка...ужасна история. Няма ли в Бургас неонатология?

# 701
Жанинче, до сега никога не съм била на кола и не знам дали е удачно сега да започна тепърва. Не ме притеснява колко косми излизат, въпроса е че при мен проблема е с много такива подкожни при скубане, едвам изчисти с фотото всички белези от краката си и не искам нови. С Криста съм съгласна и аз за къпането, за това и тази година ще пропуснем почивката, не искам да се мъча под чадър и да ме е страх да се топна.
Между другото вчера попаднах на една лекция с доктор по фетална медицина, забравих му името, ако успея да намеря линка ще го кача. https://www.facebook.com/1naum/videos/600120073981059/ около 1ч след началото говори за магнезият. Говореше за приема на магнезий и как погрешно се смята от повечето и изписват за перорален прием на бременните, а всъщност единствено венозно поставен магнезий действал при контракции и пр. И за него било безсмислено приемането му през устата. 🤔🤔🤔
Момичета, малко глупав въпрос, но с какво се обезкосмявате? Кола маска не ми е вариант, нито епилиране, защото ми избиват страшно много подкожни косми. Правих фотоепилация преди време, но сега няма как. Пробвах с лентички де, ама те ми хващат буквално по 2-3 косъма(и то ако са тънки) и не става нищо. Варианта ми е бръсначка или депилиращ крем. Знаете ли дали може да се ползват тия кремове по време на бременност? Започва да ми става трудно сгъването и често с бръсначката не виждам добре и остават "петна" по краката, а пък и ми се случва често да се срежа. Айде на интима не бих пляснала крем, ама на краката?! Все си мисля, че ще има повече ефект от бръсначката и ще е по лесно за махане, понеже все пак гори косъма, та дори да пропусна някъде сигурно ще падне.
На твое място ще изкарам на кола маска докато родя, после пак фотоепилация Simple Smile колко пък косъмчета ще ти излязат, то ние ще родим след три месеца 😁 При мен сега растат адски бавно и правя кола веднъж на два месеца Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 19:03 от Малечка90

# 702
Почти една опаковка колаген Zint съм изпила - започнах я профилактично още като разбрах, че по принцип шийката ми не е от дългите. Отделно пия и протеин за бременни. Може ли тези пт вас със серклаж/песар да ми дадат повече информация за дължина шийка, болничен престой, неразположения, терапия след това и т.н. Може и на лични, ако не е важно за другите. Благодаря!

# 703
Здравейте отново, мами,
Вчера бях на трета фетална в мбал Надежда. Всичко мина наред. Бебката тежи 471грама Simple Smile
 Подготвих си списък, как ви се струва, излишно ли има или трябва нещо да се допълни още Simple Smile Извинявам се за грозния почерк, не съм преписвала, за да стане още по - хубав Grinning А този списък ми е първи

# 704
Аз не бих купила почти нищо от списъка за хранене, докато не се роди бебо и не видя какво ще е положението с кърмата. Помпа, шишета, стерилизатор, адап.мляко, лигавници в никакъв случай не бих казала че са приоритет, освен ако няма да минете директно на АМ, без да се кърми.

Общи условия

Активация на акаунт