фиброаденом-да го махам ли?

• 194 059
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
az sim operirana dva piti,i dvata piti mi mahnaha fibroadenom,v momenta sim v germania,i dneska byah tuka na pregled pri edin izvesten  lekar,kato mu kazah za operatsiite se hvana za glavata,kaza 4e v germania nito edin lekar nyama da trigne da operira momi4e na 23 godi6na vizrast zaradi fibroadenom,kaza mi da izpolzvam progesto-gel i tolkova,vtorata mi operatsia be6e predi 6 mesetsa i sega pak imam fibroadenom,e i na koi lekari da vyarvam?

# 151
Привет presty   bouquet
Bogy76 и аз мисля че трябва да се консултираш и с друг с онколог....но пък ако той ти каже "не" ....кого ли да послушаш  Thinking ,знам ли.... newsm78
Ситуацията ти е по специална, на сестра ми също и се беше наложило да прави  операция в 5 или 6-тия месец,но не беше фиброаденом.....беше нещо под ухото и трябваше спешно да се махне....нямаше как да се чака....
А аз 1-ви път когато ми махаха аденома изчаках около 8-9мес(бях ученичка ,предстоеше ми бал,не ми се занимаваше с болници  Crossing Arms),след това дойде лятото,та аз се оперирах чак късна есен.
Оххх ако разбра нещо от объркания ми пост искам да кажа ,че може и да се отложи операцията,но ти си бременна-хормоните ти бушуват яко.....и може да се получи по усилено нарастване,знам ли  newsm78 .Обезателно се консултитай с още 1-2ма специалисти(желателно е държавна болница,а не на частно  Rolling Eyes )
А педиатъра ти какво те съветва ?

# 152
Здравейте и от мен! Simple Smile  Вчера ми правиха операция и на двете гърди от фиброаденом. Резултат от изследванията още нямам. Обаче в едно съм сигурна - повече няма да дам да ме режат! Sad Не че д-ра който ме оперира беше лош, но изживяването е кошмарно. Shocked Искам да попитам след колко време ще ми махат конците и за колко време се възстановяваш? И да не забравя остават ли белези?

# 153
до Горичка (имам братовчедка с това име),
аз понеже въобще не се пазих след операцията вършех си всичко още на другия ден и получих кръвоизлив, а и не отидох веднага та стана така, че трябваше да ми махнат конците по-рано и след това ме шиха пак. Вместо 1 седмица цялата работа се проточи 1 месец, но аз обикновенно си патя от главата си.... Сега вече мина още един месец след като ми свалиха вторите конци и почти нямам белег а и д-ра каза, че ще се заличи още след време, така че не се плаши.

# 154
gorichka тя presty ти е казала ,аз само да добавя,че е желателно първата година да си пазиш белега ,да не го печеш на слънце-ако си на плаж с по плътен бански,за да не остане червен....В аптеката има кремове против белези- на силиконова основа много са  ефикасни/попитай когато отидеш да ти махат шевовете,какъв точно да си купиш/  Peace
Аз съм се мазала и с крем от невен,домашно производство -още ги нямаше тези кремове по аптеките ,за който ти говоря по горе-също много ефикасен  Peace

# 155
Аз  също имам операция. Откриха ми фоброаденома 2005 г. - веднага се оперирах и да чукам на дърво до момента не се е появило нищо. Самата операция е изключително лека, въстановяването също. Кофти е само всяка сутрин да ходиш на превръзка. Ама се преживява. Белега изчезна при мен, Дори като се вгледам не се вижда изобщо. Но с тези неща шега не бива, като се открият веднага трябва да се махат.

# 156
AZI84 az sa6to sam bila pri profesor,koite ne e balgarin i e mnogo dobar,da moje da ne se maha,taka e,no pri edno uslovie ako ne raste ili ne se poiaviava nov fibroadenom.Imam poznata koito e hodila pri lekar koito sa6to i e izpisal ktem s koito da se maje,i tia se e mazala no neinoto ne raste.Zotova 4e dali triabva da se maha ili ne e mnogo osporvano,kazvam ot li4en opit,za6toto az sa6to mnogo sam se dvuomiala kakvo da pravia.Nabludavai se ako ne raste ne go mahai,tova e.

# 157
 Velicka,oooooooooooooof neznam,iskam tozi pit da izcakam sis operatsiata,no ot 5 mesetsa se opitvam da zabremeneya,no ne moga,i me e strah,sled kato zabremeneya,ako pocne adenoma da raste.I mi kajete vie priemateli vitamini A i E,viv BG mi kazaha da vzimam geritamin-neo,pik tuka mi kazvat da ne gi vzemam,ve4e 6te se pobirkam.

# 158
Момичета първо да ви помоля да пишете на кирилица,по разбираемо е  Peace
azi84 ето тук доста добре е обсъден Геритамин Нео   влез и разгледай.Аз  го пиех  когато  бях бременна .Ако не ядеш достатъчно плодове пий ги няма проблеми,това са витамини в полза са,важното е да правиш почивки м/у приемите.  PeaceА лятото и есента карай на плодове,а не на изкуствени добавки  Hug
П.п В поста си към presty без да искам съм писала "педиатъра",понеже не мога да се редактирам го правя тук  Flutter"гинеколога " Извинявам се   bouquet

# 159
azis84 molia te pro4eti za VISION edno momi4e mi kaza za tezi hap4eta,4ula sam i ot drugi hora 4e mnogo pomagali za tezi na6i problemi.Az sega si mislia da zapo4na da vzimam ot tiah.Znam ot poznati,4e fibroadenoma ne iz4ezval ot tiah,no spiral da raste i ne se poiaviaval otnovo.Vij v interneta za firmata tam ima i tel za kontakti,zvanni,i predpolagam ot kompania VISON 6te ti kajat koe da vzima6.Probvai moje da pomogne.

# 160
Аз също съм чувала за Vision- на една моя приятелка аденома и намаля от 11 см на 0,5 см след 2 месеца прием на добавките

# 161
 Ходих да ми махат дренажа и на превръзка. Д-ра каза да отида след една седмица да ми свали конците. Притеснявам се, Thinking  че няма да сменям тази превръзка 7-8 дни. Не трябва ли всеки ден да се сменя с нова? Sad Какво мислите по въпроса? Знаете ли колко струва това лекарство  VISION?

# 162
На мен ми казаха за два случая на фиброаденом, излекувани с гъбата комбуча на Роял Сейлс Интернешънъл и смятам да си я поръчам другата седмица и да пробвам.

# 163
каква е тази гъба и от къде си я поръчваш Thinking

# 164
gorichka на мен също не са ми сменяли превръзката с нова,махат дренажа,слагат нова и след 5-дни ми махат конците.
За това лекарство не съм чувала,нямам мнение по въпроса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт