фиброаденом-да го махам ли?

• 192 189
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Муза, не дей така, че то по тая логика не трябва и да дишаш...

# 481
  • в провинцията
Ами търся превантивни мерки някакви... То пък може ли всяка година да ме оперират?!

# 482
  • София
Може !
А търсиш ли правилното лечение?

# 483
Може, може...
А какво е правилното лечение?  Thinking

# 484
  • Русе
За съжаление не смятам, че появата на фиброаденом може да бъде предотвратена. Живей си живота спокойно и просто си ходи на профилактични прегледи през 6 месеца.

И аз питам какво е правилното лечение? newsm78

# 485
  • Карлово/ Пловдив
До гуша ми дойде от тия фиброаденоми, вече трета година ми излизат на едно и също място  #2gunfire
След първата операция отказах цигарите. След втората започнах да спортувам. И въпреки всичките ми здравословни напъни гадните бучки пак се появяват  ooooh!
Освен сега да стана вегетарианка, друго не се сещам  newsm78
Няма гаранция,че след като фиброаденомите са премахнати оперативно,че повече няма да се появят.Има случаи в които не се появяват,но има и такива в които отново се образуват на същото или на друго място.И така някой момичета стигат до 2-3-5 операция.При хистологичното изследване на фиброаденома,често се случва премахнатите образования да не са фиброаденом а именно мастопатични възли,кисти,мастна тъкан.
Редовната профилактика е единствения метод който позволява да се следи състоянието на гърдите и дали има нещо нередно в тях.Другия вариант е при проблеми в гърдите - кисти,мастопатии,фиброаденоми и е бременност,раждане и кърмене - продължително кърмене.Защото кърменето намалява риска от проблемите с млечната жлеза и рака на гърдата.

# 486
  • Карлово/ Пловдив
Ами търся превантивни мерки някакви... То пък може ли всяка година да ме оперират?!
Ами не е нужно всяка година да те оперират - по принцип фиброаденомите могат само да се наблюдават,но ако нарастват се препоръчва да се премахнат.Фиброаденомите не преминават в рак на гърдата.Според едни източници бременността може да доведе до нарастването им,но може и да доведе до пълната им регресия.

# 487
  • Карлово/ Пловдив
За съжаление не смятам, че появата на фиброаденом може да бъде предотвратена. Живей си живота спокойно и просто си ходи на профилактични прегледи през 6 месеца.

И аз питам какво е правилното лечение? newsm78
За фиброаденомите  - лечението е или наблюдение на определен период време или операция.Но балсам за гърдите са редовния полов живот,бременност,раждане,кърмене.

# 488
  • Карлово/ Пловдив
Ако имате въпроси относно проблемите с гърдите и метод на лечение,профилактика и всичко което ви интересува пишете на лични и ще ви отговоря.Не ми се иска тук да си оставям скайп който го иска на лични.Ако ви трябват колеги от различни градове също бих ви препоръчал.
Живейте си живота и си свиркайте!

# 489
  • Русе
За продължителното кърмене съм го чувала и преди от моя доктор. Но вече се съмнявам, че при мен ще се отрази благоприятно, тъй като кърмя от 11 месеца и почти през седмица ми се запушва канал! Преминвам през часове цедене и болка, докато си оправи и след ден-два все едно нищо не е имало, но до следващия път. Мисля, че това ще доведе рано или късно до мастопатия.

# 490
  • Карлово/ Пловдив
За продължителното кърмене съм го чувала и преди от моя доктор. Но вече се съмнявам, че при мен ще се отрази благоприятно, тъй като кърмя от 11 месеца и почти през седмица ми се запушва канал! Преминвам през часове цедене и болка, докато си оправи и след ден-два все едно нищо не е имало, но до следващия път. Мисля, че това ще доведе рано или късно до мастопатия.
Ще ти стискам палци нещата при теб да са наред и кърменето да се отрази благоприятно.
Кофти,че се запушва каналче,но и това го има при кърменето.Дано се размине мастопатията.Предполагам,че се цедиш с помпички за кърма?
Желая ти всичко най-добро и дано всичко е наред!

# 491

Здравейте момичета, аз съм на 37г. , но когато бях на 22 все още студентка ми се появи бучка в лявата гърда ,която ми причиняваше дискомфорт към подмишницата и ръката. Отидох на онколог мамолог  и веднага ми насрочиха операция за премахване на топчето. Операцията е с упойка по избор и си тръгваш веднага. После чакането е досадно дълго за резултата.  Моят се оказа фиброаденом. Др Райчев от Бургас който вече не е между живите ми обясни че фиброаденомите рецидивират и ако не растат и не предизвикват дискомфорт, може определено време да се наблюдават , но така или иначе един ден се отстраняват. Наблюдаването е възможно само след направена тънкоиглена биопсия, която изключва злокачествена формация. Тези които се чудят дали да отстранят тези топчета мисля че трябва добре да поговорят с добър мамолог онколог и да преценят правилно рисковете. Поздрави от мен

# 492
Мдааа, във Щатите, като вземат тъкан чрез биопсия, поставят на същото място метална частица. Ако се докаже фиброаденом, няма никакъв шанс да премине в злокачествено образувание и затова отбелязват мястото.

# 493
Фиброаденом не рецидивира. Има много минимална вероятност за това.
И биопсията е нож с две остриета, четете преди да пишете.

# 494
  • София
Фиброаденом рецидивира, макар и да е минимално вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт