фиброаденом-да го махам ли?

• 194 064
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • Карлово/ Пловдив
И аз съм оперирана и, да чукаме на дърво, нямам проблеми с кърмата. Simple Smile

Не би следвало след операция от фиброаденом да има жената проблеми с кърмата.

# 331
az sam nova tuk zdraveeite i molq vi pomogneteotkrixa mi fibroadenom no mi kazaxa da ne go maxam i 4e sled 3 meseca  da otida na kontrolen pregled dnes xodix no tazi doktorka kaza da ne maxam nishto nqmalo mqsto za pritesnenie a predi6nata kaza 4e sam imala vuzel pod mi6nicata tazi kazva 4e nqma mqsto za pritesnenie i az ne znam kvo da pravq molq vi pomognete

# 332
cvetelina00...не знам какво точно да ти кажа.....отиди на още един....знам ли  newsm78
За пример.....аз имам 4 операции....правени от един и същи лекар,имам си и едно малко аденомче ,на лявата гърда което си стои там вече повече от 10-тина години......не мърда,него не сме го махали....само го наблюдаваме......,но какъв съвет точно търсиш,никой от нас не би могъл да ти каже  оперирай се,или не ,не се оперирай....по скоро сила и кураж от нас  Hug

Благодаря момичета за споделения опит   bouquet ,явно трябва да търся нейде в мен грешката  Rolling Eyes,но къде......постоянно го "тормозех" да суче,наливах се с какви ли не чайове,и пак нищо.Дано при второто се справя по добре с кърменето  Thinking

# 333
Здравейте. Предстои ми операция за премахване на фиброаденом с големина 1.7мм. Искам да попитам каква упойка да предпочета? Благодаря, ако някой ме посъветва, защото в момента съм много притеснена...дори не знам в коя болница да се оперирам и при кого...от София съм

# 334
Липсвам ли на някой Mr. Green
Ей сега се връщам от София с нов фиброаденом и множество кисти.
Лио,ние с тебе сме от една порода HugСтискам ти палци и пиши,как се развиват нещата при теб!
Моят е с големина 1см на същата гърда,но на друго място Wink

# 335
  • Карлово/ Пловдив
Липсвам ли на някой Mr. Green
Ей сега се връщам от София с нов фиброаденом и множество кисти.
Лио,ние с тебе сме от една порода HugСтискам ти палци и пиши,как се развиват нещата при теб!
Моят е с големина 1см на същата гърда,но на друго място Wink

При кой лекар ходи в София?Някой от препоръчаните колеги ли?Ще се оперираш ли отново?Ако с нещо мога да помагам на вас дами обаждайте се.Затпва сме тук във форума всички да си помагаме.Нека бъдем по-добри.

# 336
Искам да попитам има ли оперирали се от фиброаденом в МЦ Панацея? Понеже бях на преглед там съм в чуденка дали и операцията ми да я направят в тази клиника. Знам, че това трябва да реша сама, но ще се радвам ако някой сподели впечатления. Благодаря на отговорилите !

# 337
Ходих в ''Царица Йоанна'' при Спиридонов.За сега няма да го махам,след 3 месеца ще мина пак.Но ще го махна Peace

# 338
 Здравейте момичета! Искам да ви попитам нещо. Аз имам една операция на двете гърди. Скоро ще стане вече една година от операцията. Наблюдавайки гърдите ми виждам, че формата им е променена. Док каза, че щели да се оформят след време, обаче не стана. Когато ходих на профилакточен преглед се установи, че в едната отново си имам бучка. До края на месеца трябва да отида пак на преглед, но ме е ужасно страх, защото усещам болка и напрежение и в другата гърда. Някои от вас пишат, че имат по няколко операции и затова ще попитам - как изглеждат гърдите ви? Аз и в момента се срамувам да ги показвам даже и на съпруга ми.

# 339
Аз при мен  не виждам разлика във формата им  Rolling Eyes .......инак на едната си имам гаден огромен белег,ама там е рязано 3пъти та си е в реда на нещата....на другата е толкова мъничък и фин ,че по скоро прилича на малка стрия .....
За срама......преодолей го.......по добре белег....отколкото лош развой на събитията  Peace

# 340
Здравейте момичета! Искам да ви попитам нещо. Аз имам една операция на двете гърди. Скоро ще стане вече една година от операцията. Наблюдавайки гърдите ми виждам, че формата им е променена. Док каза, че щели да се оформят след време, обаче не стана. Когато ходих на профилакточен преглед се установи, че в едната отново си имам бучка. До края на месеца трябва да отида пак на преглед, но ме е ужасно страх, защото усещам болка и напрежение и в другата гърда. Някои от вас пишат, че имат по няколко операции и затова ще попитам - как изглеждат гърдите ви? Аз и в момента се срамувам да ги показвам даже и на съпруга ми.

Деформация при мен не е имало, предвид, че е изрязвано.Деформация на формата  на гърдата трябва да я види специалист.При мен, след отстраняване на аденом през 2002 се случи рецидив, на същото място е.Вече не е фиброаденом обаче.Няма да обременявам с описание на диагнозата,бе изрязано добре, защото беше капсуловано, сега провеждам курс лъчетерапия.Моят съвет е да ходите на профилактични прегледи стел интервенция често, а да не отлагате от срам.

# 341
На профилактичния преглед и Док каза че се е страхувал, че гърдите ще са деформирани в по -голяма степен, но сега като ги е видял се е успокоил, горе-долу са си били възтановили формата. Възможно ли е само при мен да са рязали толкова на дълбоко, че да са променили своята форма? Thinking

# 342
И при мен има разлика, изкривени са от към страната от която е рязано, но бих се учудила повече ако не е така. Аз искам да попитам мястото на операцията удебелява ли се и боли ли ви като ви наближи цикъла?

# 343
  • Бургас
Здравейте,
аз също съм от групичката на оперирали се при открит фиброаденом.
След като ми го откриха с ехограф ми препоръчаха да го махна (от дясната гърда), междувременно се установи, че имам и от другата страна (лявата гърда), само че по-малък.
При операцията се установи, че е доста по-голям от прогнозираното. Продължих известно време на лечение и чести прегледи. След това ходя по 1 - 2 пъти годишно на контролен преглед. Този в ляво си стои и, пу пу, няма развитие до сега... В момента не се сещам за преди точно колко време ми беше операцията  Blush мисля 2003г.
Правиха ми операцията в бившата Тина Киркова в Сф. Последно ходих на преглед в началото на бременността, за да проверя дали би повлияло по някакъв начин и дали мога да кърмя след това. Казаха ми, че не това ще бъде определящо за кърмата и да отида на преглед чак след като спра да кърмя, защото през цялото това време настъпват много промени и няма как да се направи каквото и да било за фиброаденома.
Малко се разпрострях, извинете ме.  Blush
Само да добавя, че майка ми също е имала и след операцията отново се е появил... и пак са и правили операция... Сега ми откриха и миоматозни възелчета, доколкото разбрах те са от същия вид като фиброаденома... Ами, това си е явна предразположеност на организма към такива образование и поне според мен няма как да се спасиш от това, важното е да се следиш и при настъпили промени да се вземат мерки.
Късмет на всички   bouquet

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 06:55 от ben78

# 344
Аз не съм забелязала да се е удебелило, но за сметка на това преди цикъл започват да ме болят. Понякога даже и ръката ми изтръпва. Док обясни, че това е било нещо нормално и да не се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт