фиброаденом-да го махам ли?

• 194 064
  • 762
  •   1
Отговори
# 285
Момичета,мен ме оперираха преди 2 седмици във ВМИ Пловдив-махнаха ми 2 фиброаденома.Операцията беше с пълна опойка по преценка на хирузите.Всичко мина за 30 минути и се съвзех.Моят съвет е ,ако си напипате нещо,да отидете веднага на лекар и да го махнете по възможност.Аз живях 6 години с тези фиброаденоми и не мога да ви опиша колко изплашена съм била на моменти-понеже в чужбина все ме съветваха да ги следя и да не ги пипам.Тук лекарите са 100% убедени,че мястото им не е там и веднага ги махат.Неразположението е само няколко часа след операция,така че е нищо и никаква работа,но процедурата е от първостепенна важност.Също важни са и профилакт.прегледи-там се вижда всичко,макар и да не напипвате нищо.
Също изказвам хиляди благодарности на целия хирургичен екип в Онкологичния диспансер ВМИ Пловдив!!!

# 286
  • Карлово/ Пловдив
Да две седмици преди МЦ отсрани
Ходя редовно на преглед всяка година. последно преди месец . Моя доктор каза че мастопатията е състояние на млечната жлеза а не заболяване.
Лечение няма има само лекарства които облекчават симптомите Rolling Eyes

Мастопатията в днешно време се приема за състояние на млечната жлеза,а не за заболяване.Така,че се успокойте.Преди години мастопатията е била приемана за заболяване,но с напредването на медицината се установява,че това е състояние което може да се предизвика от различни фактори.За облекчаване на симптоматиката се използват различни медикаменти.При едни жени мастопатичните прояви изчезват напълно,при други само се отслабват проявите.
Бременност,раждане,кърмене,редовно правене на любов спомагат за намаляване на оплакванията,изчезване на мастопатията и дори предпазват от болестите на гърдата като цяло.

# 287
  • Карлово/ Пловдив
Момичета,мен ме оперираха преди 2 седмици във ВМИ Пловдив-махнаха ми 2 фиброаденома.Операцията беше с пълна опойка по преценка на хирузите.Всичко мина за 30 минути и се съвзех.Моят съвет е ,ако си напипате нещо,да отидете веднага на лекар и да го махнете по възможност.Аз живях 6 години с тези фиброаденоми и не мога да ви опиша колко изплашена съм била на моменти-понеже в чужбина все ме съветваха да ги следя и да не ги пипам.Тук лекарите са 100% убедени,че мястото им не е там и веднага ги махат.Неразположението е само няколко часа след операция,така че е нищо и никаква работа,но процедурата е от първостепенна важност.Също важни са и профилакт.прегледи-там се вижда всичко,макар и да не напипвате нищо.
Също изказвам хиляди благодарности на целия хирургичен екип в Онкологичния диспансер ВМИ Пловдив!!!

В Пловдив има добри хирурзи,има и добри специалисти които работят в областта на мамологията.Фиброаденомите са доброкачествени заболявания на гърдата - не е задължително те да бъдат премахвани - в едни случаи се наблюдават,а в други се премахват оперативно.В юношеска възраст появилите се фиброаденоми най-често се премахват.В другите възрасти те или се наблюдават или се премахват - по преценка на лекаря който ви следи.

# 288
И на мен ми предстои операция на фиброаденом! Напипах бучката преди по-малко от месец, изчаках да ми мине менструацията- току-виж изчезне, но за съжаление тя продължаваше да си стои там....Отидох на ехо и опасенията ми се потвърдиха /аз какво ли друго съм очаквала да, то си се напипва.../. Минах на преглед при  Пловдивския онколог д-р Иванов. Той ми направи пункция, за да се увери, че не е дебелостенна киста- уви не беше и киста... Cry Сега ми предстои операция! Хич не ми се ще да се оперирам в онкологията! Предпочитам друга болница, където има същата пътека! Толкова ми е объркано и уплашено! Cry Ами ако е нещо друго?! Точно сега като съм най-уплашена "съобразителната" ми майка ме информира, че жената на братовчед ми /по-млада от мен/ е починала вчера /от рак на гърдата!!! ooooh!/
Та какво ще кажете, проблем ли ще е ако не се оперирам точно в онкото?! А как става къпането, след колко дни ще мога да мокря раната?!

# 289
И на мен ми предстои операция на фиброаденом! Напипах бучката преди по-малко от месец, изчаках да ми мине менструацията- току-виж изчезне, но за съжаление тя продължаваше да си стои там....Отидох на ехо и опасенията ми се потвърдиха /аз какво ли друго съм очаквала да, то си се напипва.../. Минах на преглед при  Пловдивския онколог д-р Иванов. Той ми направи пункция, за да се увери, че не е дебелостенна киста- уви не беше и киста... Cry Сега ми предстои операция! Хич не ми се ще да се оперирам в онкологията! Предпочитам друга болница, където има същата пътека! Толкова ми е объркано и уплашено! Cry Ами ако е нещо друго?! Точно сега като съм най-уплашена "съобразителната" ми майка ме информира, че жената на братовчед ми /по-млада от мен/ е починала вчера /от рак на гърдата!!! ooooh!/
Та какво ще кажете, проблем ли ще е ако не се оперирам точно в онкото?! А как става къпането, след колко дни ще мога да мокря раната?!
Здравей!Аз също имам фиброаденом и то от 6 години,реших да го махна и ще се оперирам другата седмица в Хигургиите на Пещерско шосе.Имам направление така че и там е възможно да махнеш твоя.Мен ще ме оперира доктор Ваня Узунова.
Разбирам напълно как се чувстваш,но трябва да се държим  и да се окуражяваме.Ако те  интересува нещо ,пиши.Стискам ти палци!

# 290
Благодаря за бързия отговор! Grinning
Божеее, как си живяла с тази бучка толкова време, ladyDi@!?
На прегледа при Иванов ми казаха да изчакам да ми мине менстуацията, това незнам какво общо има....Пък и в момента съм толкова настинала, че само операцията ми липсва! ooooh!
Вероятно ще отида в "Медлайн клиник", там я има пътеката, пък и сестра ми работи там, та ще ми е по-спокойно....
Незнам- до снощи някак си по се държах, някак си мисълта ми отказваше да го приеме, пък и толкова други здравословни проблеми са ми на главата, чее...Но от снощи в такива филми съм се вкарала- ужас! Sick

# 291
Скъпа,не се трвевожи!Всичко ще е наред.Мен ме оперира д-р Иванов и съм много доволна.Наистина Онкото не е най-приветливото място на света,но перосналът е на ниво,през цялото време хирурзите бяха търсени от десетки хора за помощ и това нямаше да е така,ако не се бяха доказали.Можеш да се къпеш цялостно едва след като ти махнат конците-което става на 7 ден след операцията.Иначе може да те изпишат още на същия ден,ако си с местна опойка,ако си с пълна,ще те изпишат на следващия ден.Също мен ме питаха дали ми е минала менструацията-не знам защо.Но с една дума не се тревожи!Важното е,че си разумна и си взела вече мерки!!!Ще стискам палци и пиши после!!!

# 292
  • Бургас
Здравейте!Откриха ми фиброаденом,взеха ми с пункция клетки за изследване и чакам резултат. При мен се получи по време на кърмене,бучка,която ме боли.Отбих бебето,пих антибиотик,но болките продължават.Дали ще трябва да го махна?И къде?
DARI 76 при кой лекар ходиш?

# 293
niky26,ходила съм само при д-р Тодор Ангелов-профилактичен преглед,той ми откри фиброаденома.Прегледа ме на ехограф,разбрахме се да отида след 6 мес.за да видим дали расте,ако искаш мога да дам координати на лични.Също ми препоръчаха Хрусанов,но той няма ехограф и се отказах,дано да не ми се налаг да опирам до него  Mr. Green

# 294
Моята операция мина преди 3 дни- на 25.11! Flutter
Боже, що страх брах...Цял ден чаках, чак в 17 часа ме вкараха в операционната!
Всичко мина бързо и безболезнено! Нищо не ме е боляло и не ме боли! Дори и обезболяващи не съм пила след самата операция! Док каза, че няма да ми маха конци!? newsm78 Ох, само с това къпане как ще стане незнам...Махнаха ми по мое желание и 3 бемки и сега целата отпред съм нарязана...
Стискайте палци да са ми добри и резултатите!!!! Praynig

# 295
  • Sofia
Да споделя и аз...

Момичета, побърках се с този фиброаденом #Cussing out
Преди 2 седмици ми го откри д-р Николова от Шейново, при която редовно ходя и последно съм била Февруари т.г., минах през комисията в Онкологията и според доц.  Гаврилов трябва да се наблюдава вместо операция, после доц Александрова каза да го оперирам веднага и за последно днес бях при д-р Василев, който пък каза да не бързам с операцията.
Много съм объркана, наистина си ме е страх да ходя на операция, по-добре на преглед всяко тримесечие, но пък съм наследствено обременена (майката на майка ми). А и от февруари до сега да направя 7 мм, не знам много ли е или малко...
Чудя се какво да правя newsm78

# 296
  • София
Не се чуди, а направо го махай. Щом си наследствено обременена и расте не го мисли повече.
Аз бих направила точно това  Peace

# 297
Oфффф,тя Александрова точно няма да ти каже да не махаш Twisted EvilЩо не я пита направо,колко пари иска Sick

И аз съм с две операции,та няма страшно...И мастопатия си имам,та картинката ми е пълна...
На мнение съм,че трябва да се махне,не му е там мястото Peace
На мен първата операция си ми беше належаща,защото си го носех 4 години и от грахово зърно стана като орех(4/4)...Втората я направих след 8 месеца,по мое желание Wink

# 298
  • Sofia
То към махане вървят нещата - записах час в частния на Гаврилов, но чак за 18 Февруари и направо ще го питам за операция. Мисл си че 3 месеца бързичко ще минат... а колко си ме е страх

Иначе да споделя за Александрова - тя приема в Шейново всяка сряда и операции там прави, но не по пътека, а плащаш 500 лв в касата на болницата и следващата седмица те планират. Иначе много груба жена ми се видя.

# 299
  • София
Няма да правя реклама на доц.Александрова, но тя ме е оперирала през годините, в които съм имала проблеми. А моите съвсем не са фиброаденоми.
Може и да ви се вижда груба и аз не мога да отричам очевидни факти, но е отличен хирург.
Благодарение на нея съм сред живите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт