фиброаденом-да го махам ли?

• 194 064
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Ами, говори се за това, какво представлява фиброаденома, а последното изречение е извадено от контекста, мога да преведа текста, ако някой с медицински познания се нагърби да ми преведе на разбираем език медицинските термини, защото ги няма в моя речник  Mr. Green
Cvetelina00, какъв е смисълът на тези цитати?
Да спрем кафето, колата, шоколада и какаото, или да се преглеждаме в Раковата болница?
Иначе, не съм на мнение, че всичко се вижда на мамографа, защото е за жени над определена възраст, и защото на мен са ми бъркали фиброаденом с цистосаркома на ехограф, дори и в чужбина Whistling

# 316
  • Карлово/ Пловдив
Ами, говори се за това, какво представлява фиброаденома, а последното изречение е извадено от контекста, мога да преведа текста, ако някой с медицински познания се нагърби да ми преведе на разбираем език медицинските термини, защото ги няма в моя речник  Mr. Green
Cvetelina00, какъв е смисълът на тези цитати?
Да спрем кафето, колата, шоколада и какаото, или да се преглеждаме в Раковата болница?
Иначе, не съм на мнение, че всичко се вижда на мамографа, защото е за жени над определена възраст, и защото на мен са ми бъркали фиброаденом с цистосаркома на ехограф, дори и в чужбина Whistling

Мамографа може да се използва и при млади жени като допълнително диагностично средство.Мамографските изследвания дават добра информативност по отношение на състоянието на гърдата и патологичните изменения в нея.А принципно при мастопатия,фиброаденоми и проблеми с гърдите е желателно да се намали до минимум или да се спрат кафето,колата.шоколад.Според мен е прекалено да се спират,но по-добре е да се намалят до минимум.

# 317
Няма да споря със специалист, ще кажа само неща от собствен опит-гледали са ме на мамограф на 19 г. и фиброаденомът, който се виждаше на ехографа, не се виждаше на мамографа.  Crazy  Докторите се тюкаха защо са ме облъчили без нужда...
За кафето, шоколада и другите неща го знам, просто попитах жената от предния пост, какво точно е имала в предвид.  newsm78

# 318
  • София
Ама разбира се, на мен всички категорично ми казваха, че на жена под 30 години мамографът нищо няма да покаже. Само ехограф.

# 319
Здравейте мили дами ! Аз също мога да се причисля към вашата група. Имам фиброаденом на лявата гърда, който случайно открих когато бях на 18 години. Сега съм на 22. Когато го откриха той беше с размери 3-5 мм. Сега е цели 6мм. Днес бях на контролен преглед, който правя на 6мес. или година. За повече от една година размера на аденома си е същия. Моят мамолог ме посъветва да не го махам. Каза ми че се отсранява едва след като е станал 1.5 см или повече естествено. Смятам да го послушам. Тук прочетох доста различни менения по въпроса дали е много наложащо премахването на това доброкачествено в 90 % от случаите заболяване на млечната жлеза. Повечето мнения клонят към незабавното отсраняване. Признавам не съм чела много, нито съм вземала предвид мнението на повече от 2 мамолози, но смятам да не лягам под ножа все още. Имайки предвид нивото на здарвеопазването в България, и как почти всеки лекар гледа да оперира, не толкова заради самата опасност, а заради парите. И никой не може да ме убеди в противното. Естествено, ако не се налага много спешна интервенция, аз лично смятам че не е добре да се маха. Никой от нас не е специалист. Досега не прочетох и едно мнение на лекар в този форум, не отричам, може и да съм пропуснала. Прочетох доста мнения на една девойка, която я били оперирали 5 пъти и сега и предстояли още не знам си колко операции. Пожелавам и да оздравее в най-скоро време и дано тази операция да и бъде последната. Но с най-голямо уважение, не може да се съветват жени, чийто аденоми са малки и не растат прогресивно, задължително да се оперират!!! Това че тя е имала бързо развиващ се фиброаденом, не значи че всички жени с подобен проблем трябва да се ориентират към хирургията. И би трябвало, вместо да пише нещо от сорта на "Веднага трябва да се махне", може да поясни защо при нея се е наложило. Искрено и съчувствам, но аз също бях на тръни снощи, мислейки си за най-лошото. Моят съвет е жените винаги да се грижат за себе си и да се проверяват било то на 3 или 6 месеца. Всички сме единодушни че всяко нещо , открито навреме се лекува. Успех от мен на всички вас !

# 320
  • Карлово/ Пловдив
Здравейте мили дами ! Аз също мога да се причисля към вашата група. Имам фиброаденом на лявата гърда, който случайно открих когато бях на 18 години. Сега съм на 22. Когато го откриха той беше с размери 3-5 мм. Сега е цели 6мм. Днес бях на контролен преглед, който правя на 6мес. или година. За повече от една година размера на аденома си е същия. Моят мамолог ме посъветва да не го махам. Каза ми че се отсранява едва след като е станал 1.5 см или повече естествено. Смятам да го послушам. Тук прочетох доста различни менения по въпроса дали е много наложащо премахването на това доброкачествено в 90 % от случаите заболяване на млечната жлеза. Повечето мнения клонят към незабавното отсраняване. Признавам не съм чела много, нито съм вземала предвид мнението на повече от 2 мамолози, но смятам да не лягам под ножа все още. Имайки предвид нивото на здарвеопазването в България, и как почти всеки лекар гледа да оперира, не толкова заради самата опасност, а заради парите. И никой не може да ме убеди в противното. Естествено, ако не се налага много спешна интервенция, аз лично смятам че не е добре да се маха. Никой от нас не е специалист. Досега не прочетох и едно мнение на лекар в този форум, не отричам, може и да съм пропуснала. Прочетох доста мнения на една девойка, която я били оперирали 5 пъти и сега и предстояли още не знам си колко операции. Пожелавам и да оздравее в най-скоро време и дано тази операция да и бъде последната. Но с най-голямо уважение, не може да се съветват жени, чийто аденоми са малки и не растат прогресивно, задължително да се оперират!!! Това че тя е имала бързо развиващ се фиброаденом, не значи че всички жени с подобен проблем трябва да се ориентират към хирургията. И би трябвало, вместо да пише нещо от сорта на "Веднага трябва да се махне", може да поясни защо при нея се е наложило. Искрено и съчувствам, но аз също бях на тръни снощи, мислейки си за най-лошото. Моят съвет е жените винаги да се грижат за себе си и да се проверяват било то на 3 или 6 месеца. Всички сме единодушни че всяко нещо , открито навреме се лекува. Успех от мен на всички вас !

Теичка пиши си от регистрация с която хората могат да се свързват с теб и да те посъветват.Така няма как човек да се свърже с теб на лично и да ти каже мнението си.

# 321
Имат ли връзка операциите от фиброаденом и липсата на кърма.....
Получавам противоречиви мнения по въпроса,та реших да питам и Вас,за вашия опит.
Аз кърма почти нямах - кърмих само 3,5 мес и то с дохранване,което започна след 30-тия  ден .....малкия драстино смъкваше килца и хич не наддаваше  Rolling Eyes,въпреки огромното количество течности което поемах ,пиех чай на Хип за лактация,едни хомеопатични също за лактация....разни чайчета с анасон и копър.....Чак след месец  ,може би беше направихме пробно кърмене,та с дружни усилия с мъжлето и с помпата изцедихме от двете гърди общо 27мл кърма......та нормално ли е това?
При вас как беше ....?

# 322
  • София
Получавам противоречиви мнения по въпроса,та реших да питам и Вас,за вашия опит.
Аз кърма почти нямах - кърмих само 3,5 мес и то с дохранване,което започна след 30-тия  ден .....малкия драстино смъкваше килца и хич не наддаваше  Rolling Eyes,въпреки огромното количество течности което поемах ,пиех чай на Хип за лактация,едни хомеопатични също за лактация....разни чайчета с анасон и копър.....Чак след месец  ,може би беше направихме пробно кърмене,та с дружни усилия с мъжлето и с помпата изцедихме от двете гърди общо 27мл кърма......та нормално ли е това?
При вас как беше ....?
Ами аз съм оперирана 2006, малкия в момента е на 2 месеца и половина и сме на кърма. Дохранвах го седмица, когато бях в цикъл, само тогава ми беше намаляла кърмата. Иначе наддава доста добре. Гърдата с операцията ми се струва че се налива по-малко от другата, но май само ми се струва  Laughing И аз не мога да цедя, ама хич даже! А бебето ми е вече 6500гр.  Peace

# 323
  • Септември
Здравейте и от мен. Не сам писала до сега, но чета форумите отдавна. Теичка 2006 година ме оперираха от фиброаденом с големина 3-5мм. Операцията мина много леко с месна упойка е и трае само 20мин. От тогава слава богу нямам проблем. Ако все пак се решиш на операция, пожелавам ти всичко да мине леко, както при мен.

# 324
sisilia ,благодаря за отговора   bouquet
Аз така и не почувствах това "наливане" и напрежение в гърдите ,но пък кърмата ми изтичаше .... Thinking.
Честно казано по време на бременността гърдите ми  бяха по напрегнати   Rolling Eyes.

# 325

Нямат! Аз забременях 2 месеца след последната ми операция и детето ми беше само на кърма до края на 3-ия месец, после до 5-ия на смесено хранене, ама това защото исках да го отбия плавно, не защото не съм имала кърма. Иначе го мързеше да суче и направо се бях срастнала с помпата Tired
Ох, да ви се оплача - от няколко дена ме пробожда остра болка в неоперираната гърда. Високо горе, почти до мишницата. Май пак ще се ходи по доктори  Rolling Eyes

# 326
Няма връзка, оперирана съм от фиброаденом, и успешно съм кърмила до 6 месец на дребния. След приключване на кърменето, всички лекари ми казваха, че това е най-доброто нещо, което е можело да направя за гърдите си, естествено и за дребния.

# 327
[az imam fibroadenom ot 2 godini.xodq prez 6 meseca na exograf i se ostanovi 4e ne mi raste,napravix konsoltaciq s lekarkata i mi kaza 4e ako ne se oveli4ava da ne se podlagam na operaciq.

# 328
Здравейте мамчета имам и аз едни въпрос.Някой от вас оперирвал ли е фиброаденом при д-р Хрусанов от Бургас и какво му е мнението като специалист?

# 329
  • София
И аз съм оперирана и, да чукаме на дърво, нямам проблеми с кърмата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт