Нашите цветя - обща тема 2

• 35 423
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Не връзва...поне не съм видяла.
Има поникнали и с зелени още цветове/плодове, но са 3бр. Майка не се оплакала, че не може да ги изскубе Simple Smile

# 376
О може ли снимка на сингониума, много ги харесвам
Още е мъничък, но много зелен. И той е от спасените. Имаше няколко мижави и жълти листенца само.

# 377
  • забравих си мисълта...
Майка наричаше физалиса камбанки, затова и аз все така му казвам, напомня ми за нея. Много е устойчив и е като троскот, разпространява се бързо и ако в почвата, а не в саксия, може да стане и над метър висок. В самата камбанка има малки плодчета, но едва ли са ядливи, откровено казано не знам.

# 378
  • софия

Мили дами, предварително се извинявам, сигурно сте го обсъждали, но вече се чудя какво да го правя този зокум. Пръсках и с препарати и за въшки, и за акари, и за брашнеста мана, но не и не!! Цъфти клетия, но ми е жал за него:confused:

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 16:10 от swetulka

# 379
  • София
На мястото на умрялата петуния засадих винка. Тагетесите не бяха хубави в разсадника, а и ще прави компания на другата.
Отдясно е новата, бяха два корена в една саксийка.

Anyyyon, ти ли търсеше лилава роза? Ако ти харесва тази мога да ти резна от нея, да пробваш да я вкорениш. Много мирише.

# 380
Натуся, и аз замених моите петунии с винки Simple Smile. Магни, много е сладък сингониума бебе.

# 381
Момичета, да се оплача малко. Преди седмица калибрахоето ми въшляса. Напръсках с моспилан и окъпах със сапунен разтвор (всъщност с вода и препарат за съдове). И като започна да съхне това цвете, помислих, че съм пресолила манджата от зор да убия въшките. Днес реших да го пресадя, и какво да видя - една огромна, гнусна, ояла се твар, дебела почти колкото пръста ми се беше настанила в корените му. Измих го хубаво и го засадих в нова пръст, не знам дали ще се оправи.

Сега обаче ме гложди въпроса от къде и как се е зародила в пръстта. И какво се прави превантивно, за да не се появяват, тия твари, които дори не знам какви са, че и не се виждат

# 382
Бубе, и аз днес видях гъсеници в две от сандъчетата с мушката, тая година и белокрилки и памуклийки, и някакви въшки ми нападат цветята. Ама не мога постоянно с тях да се занимавам, и аз пръсках с Моспилан, и с Тепеки.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 22:25 от Natt***

# 383
Нат, като купувах моспилана, в агроаптеката ми казаха, че горещото и дъждовно време допринася доста за появата на всякакви вредители. Препоръчаха ми да пръскам превантивно, но аз не го правя (може би е грешка). Все ме страх да не изгоря здрави цветя с този разтвор, няма как да уцеля дозата (1.5 гр за 7-8 л вода - това е огромно количество) и слагам малко на око в пулвелизатора

# 384
И аз слагам на око, всяка събота ги пръскам, ама няма голям ефект, при нас е само горещо, не е валяло от поне 3 месеца. Слава богу, с цветята, които ми са на остъклената тераса го нямам този проблем.

# 385
Натуся,аз бях,благодаря ти,но не знам резниците дали няма да загинат до като стигнат до мен. Намерих два нюанса при приятелка,ще взема от тях,а и една катерлива видях,ще питам да ми резнат и от нея. Не че знам къде ще садя,ама да има. 😆🤗 Много мило,че си се сетила за мен.

# 386
  • София
Натуся,аз бях,благодаря ти,но не знам резниците дали няма да загинат до като стигнат до мен.
Ако все пак промениш мнението си,свиркай.Те са при свеки.На връщане от морето ще минем да я видим и тогава мога да резна.

# 387
  • In transit
Нат, тоя моспилан май вече не действа. Явно гадините са привикнали към него. Онзи ден като търсех нещо за памуклийка в агроптеките в района навсякъде за всичко предлагаха първо моспилан. Жените масово се оплакваха, че не действа. На мен ми дадоха метеор. Напръсках онзи ден, ще дам отзив дали работи скоро.
На мен и един босилек ми е нападнат от памуклийки. Sad

# 388
Момичета, за есента съм приготвила доста кофички от кисело мляко за да си размножа от сакъзите. С какво е най лесно да се направят дупки отдолу?

# 389
Момичета, за есента съм приготвила доста кофички от кисело мляко за да си размножа от сакъзите. С какво е най лесно да се направят дупки отдолу?

Аз правя дупки с шишчета. Ако нямаш шишчета - с пирон, гвоздей...

Общи условия

Активация на акаунт