Нашите цветя - обща тема 2

• 35 317
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
А от къде ги имате ? От семена или ...

# 556
Моите си ги купих от обява във фейсбук, два броя. Преди това си купих един, но зимата го уморих, скапа се. И сега много им треперя на тези симпатяги. Време е да им кръцна връхчетата, но ми е жал.

# 557
Момичета, знаете ли какви са цветяна, с които са направени букетите?
Ясно е, че са сушени и боядисани, но какви са?

Приличат ми на едни растения, които съм виждала по сухи места около нашия град. Имат такива рошавички и съвсем леко бодливички "главички" и дълги тънки дръжки. Диворастящо е, но не знам как се казва. Като изсъхнат са в  светлобежов цвят.  Напълно подходящи за сухи букети.

# 558
Бисе, мисля че е Гомфрена https://www.mmtrbg.com/gomfrena-suho-cvete-cafti-cyalo-lyato-gom … hrena-globosa-mix.Ако не се лъжа преди няколко страници Magni беше показала такова цвете в саксия Simple Smile.

# 559
К.A.G.,Nati, благодаря!
Рових, рових и се оказаха заешка трева/ опашка.🙂
Ще търся за букет, ще пообиколя полетата😉

# 560
И моите адениуми са още бебета. През март ги поръчах, какво ли не изтърпяха горките.. На южен прозорец са, поливам всеки ден, най много през ден, защото са в съвсем малки саксийки - Ф5.

# 561
Еми не е честно така, показвайте снимки и ние да се порадваме на вашите цветя Simple Smile. Много често като пишете за някое цвете го търся в нета, а така като покажете снимчица е друго.

# 562
Аз докато отговоря и сте открили кое е сухото цвете. Гомфрената е заоблена. Ходих специално да я снимам. Вече са започнали да изсъхват и още не съм ги орязала цветовете.
Скрит текст:
И понеже не мога да трая, въпреки че си бях обещала да изчакам поне докато ги преместя преди да ви ги покажа - ето имам си винки от семенца.
Скрит текст:

st. Dobri боде Бугенвилията и още как. Съседката ми вика: за какво ти е, само боклук прави и боде. Joy Поне (и май само) това ми беше известно. И аз обмислям орязване, да запазя формата която имаше.

Но сега имам нужда от теб. Казвай какво да правя с този кактус, отчупен на шега. Даже не е в саксия, просто го положих в една транспортна. Мога ли да го преместя или още да чакам.

# 563
Магни, благодаря!
От семена ли е? Много е красива! Ще си търся от нея🙂
Запалихте ме с тази бунгевелия, такива са ви красавици, че ме изкушават.
Браво на вас!   Майсторки сте💖

# 564
Ето ги бебетата - адениуми. Все още на нищо не приличат и не са много за гледане, но много се надявам да ги опазя. На този отдясно изрязах целия корен с част от стъблото, но оцеля.

# 565
  • на острова на мечтите
Ето го сухото цвете, но не му намирам името. Расте край пътя. На мен страшно много ми харесва.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 00:34 от danilu

# 566
ПУ-ПУ ...Аууу колко са ти сладки адениумите....Как си ги скиприла в готини саксийки! Дано пораснат големи, какви ли са цветовете знаеш ли?!

# 567
Леле, ти си ги орязала, браво! А аз кога ли ще направя това упражнение... Поръси ли ги после с канела? Чак корените да им орежа едва ли ще рискувам. Цяла зима им треперя да не ги уморя като предния и накрая да ги "умъртвя" умишлено... Joy
И моята бугенвилия е само зелени листа. Слагам й понякога тор за зелени цветя, а може би трябва за цъфтящи?

# 568
  • Варна
Здравейте, вече към края ня лятото моите сакъзи боледуват, това от преполиване ли се е получило според вас и има ли спасение:(

# 569
  • софия
Ето го сухото цвете, но не му намирам името. Расте край пътя. На мен страшно много ми харесва.

Lagurus (заешка трева) го дава Гугъл.

Общи условия

Активация на акаунт