Нашите цветя - обща тема 2

• 35 387
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз обичам да експериментирам. Simple Smile
като стигна до листо на бегония непременно ще опитам

# 286
Малко помощ, ако може наскоро се сдобих с тези две красавици. Едното (тъмнозеленото) беше едно клонче което си вкорених и сега има листенца. Даже незнаех какво е цветето като го вкоренявах. Оказа се, че е вид дифенбахия. Преди седмица ми подариха другото издънка с корени изглеждащи добре. Нова почва малка саксийка според размерите, но има проблем листата жълтеят. На какво може да се дължи. На перваза на Южен прозорец са сандъчетата от вън ги засенчват.

На мен ми прилича на изгоряло от силното слънце, случвало ми се е когато цветето е било на по тъмно и го изкарам на тераса с пряко слънчево греене.

# 287
Здравейте, знаете ли как се казват тези два вида.
Този до котето вече година и половина успешно вирее под грижите на детето. Аз да съм го преполяла отдавна. Другият е от днес. Дано му хареса и на него в нейната стая.
И още един въпрос. Засях здравец набран от планината с корен. Не се развиваше добре. След месец го пресадих и сега е още по- зле. преместих го от южна на западна тераса но не върви. Имаъе ли идеи?

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 21:45 от NOVA NADEJDA

# 288
А какво се случва с балконските ви цветя момичета? Аз се радвам на обновен цъфтеж на петунии и кралско мушкато. Някои от винките израстнаха на височина и цветчетата са по-дребни и на рядко. Но като цяло все така уютна и красива е терасата ми. Надявам се поне още месец да ме радват.

Не можах да сложа снимкитв в скрит текст. Забравих как точно става от телефона, за което се извинявам.

# 289
Много красоти показвате Heart Eyes
Имам нужда от помощ-имам тези две бегонии,но понеже след присаждане съм хвърлила транспортните им саксии,как да се ориентирам какъв вид са...Понеже едната вече прецъфтя,другата е на път да я последва,се чудя как да продължавам с гледането.В нета за единия от видовете пише,че растението се изхвърля след прецъфтяване ,а на мен не ми се хвърля

# 290
# 291
Надежда, здравецът обича сянка, влага и хладно местенце. Според мен е поизгорял. Сложи го на ниско да не го огрява, и поливай редовно.
По принцип всички пресадени растения ги държа на сянка в началото.

Believe, от подобна бегония вкорених листенца във вода, но после загинаха, преди да ги засадя в почва. Май изчаках прекалено дълго.
Майчиното растение го орязах след като прецъфтя, изкара период на почивка и после продължи да си пуска нови клонки. Не бих ги хвърлила.

# 292
  • София
Magnito ,това на 4-та снимка ако не се лъжа става за сух цвят.но може и да греша.Как се казва?

При мен петунията която беше пътник вече замина в цветния рай и сега мястото и в сандъчето пустее.Чудя се да засаждам ли друго цвете, но за кога. То лятото почти свърши.

# 293
Ако сложиш тагетис\турта, ще има цветове докато падне сняг.

# 294
Подкрепям идеята за тагетес, а може далия или да изчакаш още малко за хризантема.
Със здравец имам много несполуки - каквото и да правя, не оцелява. Последно съм дала шанс на два корена, които бяха първоначално три, и ако и с тях не сполуча, се отказвам от опитите. Такива пищни саксии със здравец съм виждала по хорските балкони, даже и на южни, а при мен не става.
Скрит текст:

# 295
При нас бурята от онзи ден беше придружена с градушка. Обрули де що имаше цветове. Сега ги чакам да се възстановят, ще видя кои ще си заминат безвъзвратно. Само сакъзите, захванати от майка ми са бомба.
И аз ще преосмислям доста за догодина, но така или иначе бях решила да пробвам това лято с много разновидности.

# 296
Моят здравец в градината е на слънце цял ден,стана огромен! Само го режа и скубя,щото превзема всичко. Показвала съм как се сля с една полиантова розичка.
Попреместих повечето цветя на сянка,защото в жегите не им е добре. Поливам през ден и пак са опечени.

# 297
Здравейте,
Моля за съвет, за да избера подходящо цвете, обичащо сенчести ъгли  и да е високо поне метър . Мислех си за палма или бамбук ама те обичат май да им е слънчево

# 298
Моята драцена си вирее добре в тъмния ъгъл на хола ни.

# 299
Папрат вирее на тъмно, замиокулкас, шефлера, дифенбахия с по тъмни листа, сансевиера.

Общи условия

Активация на акаунт