Нашите цветя - обща тема 2

• 35 363
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • Карлово
Аз на всички сандъчета и саксии слагам дренаж от начукани керемиди.

# 421
  • София
А дренаж слагате ли на сандъчетата?
На обикновените слагам, но имам и такива на които не слагам(изглеждат вседно са с двойно дъно).

# 422
Аз не слагам дренаж, но сандъчетата отдолу имат много дупки. Освен на посочените места правя допълнително дупки. И така няма проблем с оттичането.

# 423
Здравейте отново,

имам въпрос относно отделянето на издънки от сукуленти - имам 2 различни вида сансевиера, които правят в момента издънки. Кога и как мога да ги премахна от майчиното растение и да ги сложа в отделни саксийки?

Благодаря ви Simple Smile

# 424
  • Варна
Едно цветно ъгълче.Simple Smile
Хлорофитумът ми беше в сандъче, но след борбата с памукова въшка е редуциран до тази малка клонка. Дървото на живота това лято дръпна иначе дълго време стоя съвсем мини. Тиландсиите пък ми ги даде една съседка, защото и били странни.( подарък от щерка и) Прибрах ги, ще видим как ще ги гледам, явно са същите като на Добри от Хоум-макса:).

Тук пък е винката ми и едно мушкато. Мушката не съм гледала, само сакъзи. Това го взимах тези дни от кварталния ни цветарски магазин, който се оказва последна спирка за дузина цветя. Продавачката носеше 4 мушката на казаните като единствено моето беше в най- добър вид. Ще го видим и него, не зная какъв цвят е.

# 425
На всички саксии слагам керамзит за дренаж. На сандъчетата - керемида, дребни камъчета. Пробвах даже с дренаж в саксии без дупки за оттичане, сега съжалявам за едната, но свършено... Става въпрос за спатифилум. Вървеше много добре доскоро, даже се канеше да цъфне, но нещо се умърлуши миналата седмица, доста зле беше. Ровичках го нещо... и сега се пооправя уж, но още не е както преди. Ето го днес

Вчера почти само с цветята се занимавах Joy, всичко беше в пръст накрая, но си починах чудесно (психически).

Ето я пресадена и азалията. Ако не се похваля скоро, да знаете че съм я уморила. Трябваше да изчакам да прецъфти, но нямаше как - изобщо никаква почва нямаше. Форсирана е, естествено... красива, но докога? Ще си стискам палци да оцелее. Flushed

Супер чаршаф стана, останалите няма да показвам сега.

# 426
Включвам се отново, за да ви шокирам, както себе си, че винката, която показах снощи е едно-единствено коренче в саксията. Мислех, че са поне три. Явно наистина си е намерила точното място.
И да си покажа водопада от листалак на едното сакъзче. Мисля, че му разбрах проблема. Почвата е смотана. Изгребах част от нея и досипах друга, но не ми стигна и ще купувам още.

# 427
  • София
В Лидъл има хищи растения(ако някой се интересува).

Полина ,аз също имам от това с белите цветове.Моето не е богато на листа като твоето .Голяма скрънза от към цветове,ще го разкарвам,че само ме дразни.

# 428
То пък от листалака голяма файда. Поне не са голи клечки, но как да цъфне, не знам. Сега на слънце ще го видя как ще се държи.

# 429
  • Карлово
Хора, за едно и също сакъзче ли говорим?
Ето на съседката, дето ми легна на сърцето, нито е в хубава почва, тя пари за торфени смеси не дава, само в земя от градината посажда, нито го полива често, водата била скъпа, на слънце е от сутрин до вечер, пред блока, на таблото за електромерите му е намерила място и вижте го.

# 430
  • Варна
Не зная, но преди години сакъзите ми растяха на самотек. Само ги поливах от време на време. Докато сега слагам тор, поливам, почвата е обогатена и въпреки това съвсем малко по- богато цъфтят от тези дето се самоотглеждаха. Отделно, че постоянно пръскам срещу някакви вредители, все някакви гадинки се появяват. Доскоро беше памукова въшка, сега пък някакви дребни зеленикави паячета.Simple Smile Фонтаните от сакъзи при мен са мираж, а торя на всеки 2 поливки.

# 431
Не зная, но преди години сакъзите ми растяха на самотек. Само ги поливах от време на време. Докато сега слагам тор, поливам, почвата е обогатена и въпреки това съвсем малко по- богато цъфтят от тези дето се самоотглеждаха. Отделно, че постоянно пръскам срещу някакви вредители, все някакви гадинки се появяват. Доскоро беше памукова въшка, сега пък някакви дребни зеленикави паячета.Simple Smile Фонтаните от сакъзи при мен са мираж, а торя на всеки 2 поливки.
Преди години климатът и природата бяха други. Дори преди 5 -6.
Аз съм в град, над който преди 10 г се преместиха въздушните коридори след като в Украйна свалиха пътнически самолет. Не можете да си представите как всичко вече е друго. Зимите са топли и сухи, а преди имаше сняг и лед от ноември до март. Когато цяла България е потопена тук няма и капка. Да не говорим, че каквото вали е като киселина. За гадовете дето се въдят по всичко даже не ми се обсъжда - почваме с памуклийките, акари, въшки и завършваме с гъсениците. Добре, че гледам цветя, а не домати.
По мои наблюдения сакъзите най-добре виреят в прохладен, влажен въздух - в предпланинските райони.

# 432
Забавих се със снимките на гладиолите и останаха само тези.Исках да ги имам всичките на снимки,но не успях.

# 433
  • Варна
dariVale, спор няма, че климата се променя, но по мое мнение фонтаните от сакъзи, хубавите сакъзи са въпрос на майсторлък и качествен разсад. Аз на моите само дето серенади не им правя и не става, рехави са, докато гледам в съседния блок 4 сандъчета със сакъзи така са се развихрили, че още малко ще стигнат до долния етаж. Не познавам жената, за да я питам как точно ги гледа, но стигам до извода, че аз правя нещо не както трябва.Simple Smile

# 434
  • Бургас
Здравейте! Включвам се за пръв път в темата. Гледам ви цветята и им се възхищавам. Аз не се справям особено добре, въпреки старанията ми.
Имам нужда от съвет за една юка. На две години е. Първата беше добре. После листата й пожълтяха постепенно и изкапаха. Стои на гол ствол вече шест месеца и не пуска нови листа. Дали мога да я съживя някак. Острани е порастнало друго цвете от костилка /мисля, че фурма/, не съм го садила. Стаята е северна и не пече пряко слънце вътре. Малко е тъмничка за цветя. Преместих го до прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт