Нашите цветя - обща тема 2

• 35 362
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Включвам се за пръв път в темата. Гледам ви цветята и им се възхищавам. Аз не се справям особено добре, въпреки старанията ми.
Имам нужда от съвет за една юка. На две години е. Първата беше добре. После листата й пожълтяха постепенно и изкапаха. Стои на гол ствол вече шест месеца и не пуска нови листа. Дали мога да я съживя някак. Острани е порастнало друго цвете от костилка /мисля, че фурма/, не съм го садила. Стаята е северна и не пече пряко слънце вътре. Малко е тъмничка за цветя. Преместих го до прозореца.

Според мен е изгнила /от преполиване вероятно/ и по-добре хвърли остатъка, купи си нова и поливай един път в месеца, по малко.

# 436
Малко настроение Simple Smile

# 437
  • на чист въздух
не само настроение ами и апетит о с тези къпинки

# 438
  • на острова на мечтите
Здравейте! Включвам се за пръв път в темата. Гледам ви цветята и им се възхищавам. Аз не се справям особено добре, въпреки старанията ми.
Имам нужда от съвет за една юка. Стаята е северна и не пече пряко слънце вътре. Малко е тъмничка за цветя. Преместих го до прозореца.

До юката никне палма.
Остави я така, както е. Нови листа няма да изникнат, но ако не е изгнила, ще избие ново растение отстрани. Имам големи юка пред къщи. Не мога да ги снимам в момента. Пускат непрекъснато издънки. Уви, нямам снимки. Изчакай и не поливай. Моите не виждат вода по два три месеца. Само когато вали.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:52 от danilu

# 439
dariVale, спор няма, че климата се променя, но по мое мнение фонтаните от сакъзи, хубавите сакъзи са въпрос на майсторлък и качествен разсад. Аз на моите само дето серенади не им правя и не става, рехави са, докато гледам в съседния блок 4 сандъчета със сакъзи така са се развихрили, че още малко ще стигнат до долния етаж. Не познавам жената, за да я питам как точно ги гледа, но стигам до извода, че аз правя нещо не както трябва.Simple Smile
Тъй като и аз се питам какво не е наред, освен вредителите, стигам до извода, че пръстта която се продава, не е хубава. Нещо рехаво, като гъба седи. Нямам откъде да си взема градинска пръст, имаме една градинка осрана от кварталните котки, гнус ме е да копая в нея. Слагат им много торове и в началото тръгват да се развиват, а като се изчерпи торта спират. Имам чувството, че при самото купуване мушкатата и сакъзите са нереално напомпани за да цъфнат. Така че, някой беше написал, че е до разсад и до почва. За да са нападнати петуниите ми едновременно от памуклийки и от въшки, значи съм ги донесла от магазина заразени. Няма откъде да дойдат. Затова си мисля, че е най-добре да се купува от някоя баба, ама тази година покрай вируса, и баби нямаше по тротоарите покрай пазарите. Смятам пак да се пробвам да захвана от семена мушката, ще видим.

# 440
Здравейте, имам нужда от съвет. Спасих този кактус от съседния офис. Досега не съм гледала кактуси. Вече разбрах, че е ехинопсис. Но тези кафяви петна дали сочат заболяване и ако да как до го лекувам? Отстрани има 3 малки.

# 441
Днес говорих с един човек, който има онлайн магазин за семена и разсади и оранжерия, някъде около София. Каза, че тази година дъждовете са били доста киселинни. И се оплака, че и в оранжерията се съсипали от работа, за да опазят цветята, защото имало страшно много вредители - и въшки, и памуклийки, и гъсеници, изобщо пълна програма. Та нищо чудно заразени /недоизчистени/ да са отивали и към магазините

# 442
Червена роза ,кактуса ми изглежда не спасяем, това което можеш да направиш е да натиснеш леко петната ако хлътне е гъбична инфекция .Имаш вариант да ги издълбаеш с нож до здраво и да го оставиш сам да заздравее, но ако се е разпространило много на вътре отделяш бебетата а болния го хвърляш в коша.
Възможно е и да са петна от  слънчево изгаряне, които са напълно безобидни(Но аз не мисля че са такива)

# 443
Въшки и всякакви вредители по цветята могат да дойдат и с вятъра.

# 444
  • София
ДамаТрефа,моето сакъзче прилича на това което си показала,но е пуснало дълги ластуни и едвам цъфти.

Четох в един форум,че да има водопад от сакъзи те трябва да са алписките,да не са млади и да са рзположени на етажи(както някой беше показвал тук терасата си) .

# 445
Една маргаритка, две маргаритки, три маргаритки Simple Smile
Здравейте момичета. Поне маргаритките цъфтят. А хризантемите имат пъпки. И рошлата цъфна, но много по-слабо от предния път. Но е пораснала и всяко клонче със собствено мнение

Общо взето цъфтящите са на доизживяванв. Зелените обаче си растат доволно. А днес си купих една мини розичка от Лидл, искам да опитам отново да отгледам такава в саксия.

# 446
Новата ми придобивка

# 447
  • Карлово
Четох в един форум,че да има водопад от сакъзи те трябва да са алписките,да не са млади и да са рзположени на етажи(както някой беше показвал тук терасата си) .
Я кажи повече за етажите. Все си мисля, че има някакъв трик.

# 448
Момичета, не може постоянно да цъфтят, нали и те имат нужда от почивка. , снимката е от преди седмица, тази седмица нямам време да се занимавам с тях Simple Smile

# 449
Здравейте, как да спася тази Драцена! Като цяло е добре, но корена си е изгнил и не мога така да я оставя! Помагайте със съвети!

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 18:22 от Alena ley

Общи условия

Активация на акаунт