Нашите цветя - обща тема 2

• 34 479
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Умряха ми петуниите Cry то си е за хвалба, че изобщо оцеляха досега, но можеше още малко да изкарат.

# 631
Ева, не тъжи за петуниите - време им е вече. Аз още имам, но през август вече са се проредили, съхнат им листата, цветчетата са дребни и въобще я няма енергията от началото на сезона. Сега ще се садят хризантеми, калуна и други красоти.
Ето ги моите, сигурно ще е последната им снимка:
Скрит текст:

# 632
Благодаря, Райна. Ето ги моите.

# 633
И моите умряха,нямаше ме седмица и децата толкова са и поливали...но наистина сигурно така и така щях да го изкубя

# 634
И моите умряха,нямаше ме седмица и децата толкова са и поливали...но наистина сигурно така и така щях да го изкубя
И аз отсъствах седмица, обаче... прегрупирах саксиите по степен на поносимост на засушаване. В деня, в който тр.да се полеят се обаждам три пъти - преди обяд да напомня, един час преди края на работното време на поливача да напомня и да дам точни указания коя саксия по колко, около времето, когато задачата тр.да е изпълнена за да бъдат отчетени резултатите. 😀
Не оставих нищо на случайността и преценката на ангажираното лице.
Имам си 10л кофа, която пълня, за да се отлага варовика, пуснах вътре 1л пластмасова кана и дори дозите вода бяха точно определени като в гурме рецепта.

# 635
Ами ще отдаваш заместника под наем Joy
Моите бяха преполели орхидеите и уморили петуниите, но поне котарака е жив Joy

# 636
Ами ще отдаваш заместника под наем Joy
Моите бяха преполели орхидеите и уморили петуниите, но поне котарака е жив Joy
😀😀😀 Хепи, котарака най-вероятно е избягал далеч от грижите...
Копирай модела ми, приложи малко персонални настройки и твоите поливачи ще постигнат резултатите на моя 😉.
Аз орхидеите хич и не му ги проверих. Вода в съдовете. Ако не правиш така тогава дълго накисване преди пътуването и седмица после изтрайват.

# 637
На мен розите ми останаха без листа. Някакво заболяване е,но няма да пръскам. Мушкатата са живи,маслината,кливията,дететлините,цикламата (даже цъфти),мандаринките и кактусите. 😁 Не е малко.

# 638
Леле, Ева хич не се оплаквай от петуниите, много са ти хубави Simple Smile. Едната петуния я изхвърлих, беше много грозна картинка, другата я подрязах и сега си има цветове и листа прилично. Моите цветя в момента са в покой, гледам да не купувам нови, че нямам къде да ги държа зимата.

# 639
Умряха ми петуниите Cry то си е за хвалба, че изобщо оцеляха досега, но можеше още малко да изкарат.

Те и моите умряха.Според мен е рано.

# 640
На мен розите ми останаха без листа. Някакво заболяване е,но няма да пръскам.

Огледай за плужеци (т.нар. голи охлюви), при мен това се оказа. По-интересното е, че са изядени горните листа. Как са се изкачили догоре тези гнусни дебелаци, идея нямам. Аз ги излових късно вечер, тогава излизат.

# 641
Хм, тъкмо гледам снимки от една Розова градина. Според дъщерята е имало адски много плужеци, но розите не са изядени. Адски красиви, за съжаление не мои, но явно не ги ядат плужеците, може би да пръскани?

# 642
При мен не са. Просто съхнат и падат долните листа,но вече съвсем се оголиха. Недостиг на нещо май беше,сега ще прочета.

# 643
При мен не са. Просто съхнат и падат долните листа,но вече съвсем се оголиха. Недостиг на нещо май беше,сега ще прочета.
И моята мини в саксия, я сполетя същото. Пиши ако разбереш може ли да се направи нещо.
Имам още цъфтящи петунии, но от 6 саксии останаха две. И едното мушкато цъфна седмици след като го орязах. Много хубаво беше това лято с всички цветенца на покрива ми. Догодина пак ще имам.

# 644
Щом пожълтяват и падат, със сигурност не ги яде нещо. При мен просто са с оголени пръчки, листата ги няма, но си личи, че са изгризани. И открих виновника.
Ще трябва да орежа адениумите тези дни, но само отлагам процедурата. Пролетта накарах ММ да ореже розите, защото на мен ми беше... жал. Не съм си добре с главата. Joy

Общи условия

Активация на акаунт