Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 161
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Сега има смокини, грозде, круши, не помагат ли?
Не, положението е зле...

# 571
А лактулоза, към нея уж не се привиква. Освен това активен двигателен режим.

# 572
Нямам данни за всички съставки, главната е зелен чай, той е с нисък риск (low в elactancia) и няма достатъчно изследвания, но имайки предвид, че съдържа кофеин, допустимо би било до чаша на ден.

Ако има действително ефект при отслабване пак е проблематично, защото 4кг за месец са много и ще се отделят токсини в организма, които преминават и в кърмата. При кърмачки, отслабането е хубаво да става плавно и бавно,нормално 2 кг или 3 на месец.

Предвид, че ще се ползва за разхлабване, не смятам,че е удачен. Ако проблемът е наистина постоянен, по-удачно е консултация с гастроентеролог. Да се види как са червата. Ако няма нищо притеснително, ще ви предпишат вероятно пробиотици за нормализиране на чревната флора и разхлабващ медикамент.

От храните опитайте още авокадо и овесени ядки, вода, пийте вода!

# 573
Няма да рискувам тогава. А ми казаха, че действа много добре,понеже имам приятелка със същия проблем. Смятайте щом сироп Дулкософт вече не ми помага...

# 574
А движите ли се, пиете ли вода?
Може за опитате със зелен чай по 1 път на ден, но не очаквам ефект.

# 575
А движите ли се, пиете ли вода?
Може за опитате със зелен чай по 1 път на ден, но не очаквам ефект.
Движа се. Пия вода, но май не достатъчно.

# 576
Тинити,поне по телефона се чуйте с личния лекар,ще ви предложи нещо, вероятно пробиотици, но не се мъчете. Най-добре гастроентеролог, разбира се.

# 577
Мко досадно с тези лекарства, ама Парацетамол може ли? Четох, че можело, ама знам ли...

# 578
# 579
Парацетамол и нурофен може, но е при температура до 38-38.5 ако не си чувствате много зле и добре да не сваля, защото температурата "мори" вируса.

# 580
Аз всъщност питах, защото ми помага при главоболие, а за аналгина четох, че не се препоръчва...

# 581
Оо няма проблем, пийте. Аз някъде четох, че панадола таблетки е по-добър от бг парацетамол и вече купувам от него.

# 582
  • Terra incognita
Пак да попитам за последно- домашен сироп от черен бъз може ли?

# 583
Аз не знам дали може, но обикновено нещата, които са позволени за деца над някаква възраст може да ги приемате и вие с кърмаче над съответната възраст.
Сигурни ли сте в сиропа, защото и аз мислех да правя, но четох как хора се опитвали и на края нещо се изпонатровили от грешна обработка или неправилно събран плод, та аз се отказах.
Лично наблюдение ми е, че имунната систима на кърмачка е като на дете, т.е. много зле. Знам какви са научните данни и че не е така, но при мен беше така. Сега преживяхме първия сопол за сезона и първия ми в некърмачески времена и аз за първи път не се разболях. До сега каквото донесе голямата от градина аз го изкарвах по-тежко от децата.

# 584
Малко в страни от темата, но ще споделя. От години правим сироп от бъз и оттогава не съм ловила грип и вирус. Не срещнах еднозначен отговор, мога ли да го пия по време на бременност и не рискувах. Сега също мисля да не си правя експерименти а да заложа на прополис. Според мен и двете са доста силен имуностимулатор. Надавам се прополиса да не се отрази на кърмата и беба.

Общи условия

Активация на акаунт