Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 27

• 27 089
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте.
Искам да разбера някоя мама правила ли си е процедури за фотоепилация по време на кърмене ,понеже си закупих фотоепилатор за в домашни условия, но никъде не успях да намеря информация ,за това дали има опасност за бебето?
Благодаря!
Аз! Според Ася Демирева-може. Друг е въпросът, че не съм редовна, защото не намирам време.

# 736
Здравейте.
Искам да разбера някоя мама правила ли си е процедури за фотоепилация по време на кърмене ,понеже си закупих фотоепилатор за в домашни условия, но никъде не успях да намеря информация ,за това дали има опасност за бебето?
Благодаря!
Аз! Според Ася Демирева-може. Друг е въпросът, че не съм редовна, защото не намирам време.
Благодаря

# 737
Медиса, доматите са богати на хистамини и това може за е причината. Проверете в интернет кои други храни естествено съдържат хистамини в големи количество и проследете реакциите на детето съм тях. Моето малкото и по-алергичното не можеше да яде домати доста време.

# 738
Здравейте мами искам да попитам някоя мама ползва ли козметиката от орифлейм, понеже ми подариха серия от 5 продукта за грижа за  лицето.Но т.к съм запозната,че има съставки ,които преминават в кръвта и се чудя дали мога да я използвам докато се кърмим.
Благодаря!

# 739
Здравейте, доо колко Парацетамола мога да пия на ден, тъй като съм с някаква гадна настинка 😩

# 740
Здравейте, мили хора. Днес бяхме на консултация и синът ми е качил само 400 грама, а миналия месец - 500гр. Кърмя го на поискване, даже по цял ден го кърмя и имам кърма. Защо не качва според вас? На 4,5 месеца е и първите два месеца качи по 1,5 кг. 🥺 Вече не издържам на обвиненията, че не го кърмя достатъчно и че не ям нищо. Психически ще се срина вече...
Моля Ви, мили хора, дайте ми някакъв съвет! 🥺

# 741
Здравейте, мили хора. Днес бяхме на консултация и синът ми е качил само 400 грама, а миналия месец - 500гр. Кърмя го на поискване, даже по цял ден го кърмя и имам кърма. Защо не качва според вас? На 4,5 месеца е и първите два месеца качи по 1,5 кг. 🥺 Вече не издържам на обвиненията, че не го кърмя достатъчно и че не ям нищо. Психически ще се срина вече...
Колко кг е родено, колко е сега? Нали не мислите, че всеки месец трябва да качват по 1 кг и нещо, абсурдно е. Според мен всичко е в рамките на нормалното.

# 742
Колко кг е родено, колко е сега? Нали не мислите, че всеки месец трябва да качват по 1 кг и нещо, абсурдно е. Според мен всичко е в рамките на нормалното.

3.680 се роди и сега е 7.700 (с дрехи)

# 743

След третия месец наддаването рязко намалява и е около 300-500 гр, а понякога и по-малко. Не е повод за никакво притеснение това. Важно е да следите дали пълни памперсите, особено пишкането ако е обилно и често, това всичкото идва от кърмата...та за мен теглите една благословия на обвиняващите и си гушкайте бебето, всичко е идеално.
Освен това теглото на бебето е перфектно, има удвоено тегло, всичко е на 6. Нормата е до годинка да се утрои теглото, така че имате време.

Здравейте, доо колко Парацетамола мога да пия на ден, тъй като съм с някаква гадна настинка 😩

Парацетамол и нурофен може да пиете като парацетамола мисля, че са до 4, а нурофена от 200 мг до 3 таблетки. все пак имайте предвид, че до 38.5 няма никакъв смисъл да се пият температуропонижаващи, по-добре с температура, защото тя мори вируса.

# 744

Явно хората, които те обвиняват, хабер си нямат как наддават бебетата. Моето дете качи първите 2 месеца по 900 гр., втория и третия по 600. Свекърва ми и майка ми се опитаха да вметнат, че било наддало малко, но докторът каза, че всичко е наред. Така че не се впечатлих много. В нета има много информация за средни норми на наддаване. Ориентирай се по тях. Детето ти е в нормата. Ако пълни памперсите и е весело, нормално развиващо се дете, не виждам повод за притеснения. Тази обсесия на баби и лели с килограмите не я разбирам.

# 745

Това е нормално наддаване за възрастта.

# 746
Синът на приятелка е почти на 5 месеца. Изцяло на кърма,  наддаваше много добре. Миналия месец й си възстанови цикълът и наддаването се забави( 150 грама за 3 седмици)+ако често и в зелено. С цикъла ли е свързано? Има ли възможност да повлияе на това?

# 747
Наддаването е ок,наддаването трябва да се забави, в тази възраст стават активни децата, нищо анормално.
Зеленото ако от колко време е?

Възстановяването на цикъла променя вкуса на кърмата леко, но някои бебета изобщо и не го отразяват,може да има временен спад на количества по време на цикъла. Толкова. Бебето може да е леко нервно или да суче по-често.

Кажете на приятелката,че е редно сама да пита,защото ако има допълнителни въпроси, както в случая, вие препредавате и накрая става развален телефон, във форума е анонимна,тъй,че няма от какво да се притеснява.
Ако иска може и на мейла на НАПК да пише или директно с консултант.

# 748
Разбирам рисковете, но е в чужбина и с три деца, та не може да стигне до форума. Зеленото е от седмица. Цикъл чака след 5 дена. Яде много домати, умерено чесън и лук. Спряла е млечните вчера. С другите две не е имало подобен проблем.

# 749
Нито локацията, нито броя деца, е извинение да не драснеш за 5 минути едно съобщение, щом си тревожен и се касае за здравето на едно от децата ти. Аз няма как да питам всичко,което бих, като не говоря с автора на въпросния казус 😉
Зеленото ако по принцип не е тревожно,ако продължи повече време от тази седмица, е редно да се консултира с гастроентеролог все пак. Може бебето да си кара някакво вирусче стомашно или грип, майка му да е яла напоследък зелении,богати на желязо например,може да е пила антибиотик,тя или бебето, може да му е по-забавен метаболизма в момента, а може и да е симптом на някаква непоносимост в диетата на майката или дори алергия. Затова, ако продължи тенденцията в зелено, отива при специалист гастро. С 3 деца,без 3 деца,това е положението, добронамерено го казвам.
Лук и чесън не са изобщо в топ алергени, щом е решила да спре млечните, кажи й,че се спират изцяло за поне 2 седмици. Ваня е писала по нагоре,миналата страница май, точно как се процедира. Но ако детето примерно е карало някакъв вирус и съответно му се оправи цвета на акото, съм убедена,че ще си внуши,че е от млечните. А те не се изчистват за ден от организма. Ако има действително съмнение за АБКМ,ще има още симптоми и пак гастро е специалистът да го констатира.

По-вероятно предположение,че някое от големите деца е довлякло вирус и бебето и то го е изкарало леко. Но ще си проличи 🙂

Общи условия

Активация на акаунт