Хитринки за всякакъв случай - 24

• 50 814
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Засъхнало от много време лепило по дограма как да премахна?
С wd-40 трябва да стане.

# 151
Искам да питам по-опитните домакини от мен - как успявате да извадите кекса от формата без да го разчупите?Вече за четвърти път се пробвам и все се залепва някъде и отчупват парченца!Формата е хубава, незагаряща, намазвам я с олио преди за изсипя сместта и пак гаф!Има ли някъкъв трик, че ще се откажа вече

# 152
Пепи, каксът трябва да е студен и предварително, ако има нужда, леко го отлепяш от стените, обръщаш формата и леко тръсваш над чинията докато падне в нея от ниско.
Аз след мазнината във формата наръсвам с какао през суха цедка. Тогава сипвам сместа и пека. Никога не ми се е чупил кекс при ваденето от формите (имам различни форми и големини).

# 153
  • München, Deutschland
Искам да питам по-опитните домакини от мен - как успявате да извадите кекса от формата без да го разчупите?Вече за четвърти път се пробвам и все се залепва някъде и отчупват парченца!Формата е хубава, незагаряща, намазвам я с олио преди за изсипя сместта и пак гаф!Има ли някъкъв трик, че ще се откажа вече

Триковете са няколко, дали ще стане зависи от (поотделно и/или в комбинация):
- формата на формата
- колко е стара формата и с какво/колко запазено покритие е
- рецептата за кекса
- с какво я намазваш

# 154
  • Пазарджик

Триковете са няколко, дали ще стане зависи от (поотделно и/или в комбинация):
- формата на формата
- колко е стара формата и с какво/колко запазено покритие е
- рецептата за кекса
- с какво я намазваш

Не само да се омазни, но и да се сложи брашно и хубаво с потупващи движения да се разпредели и да се полепи навсякъде. Излишното брашно се изхвърля.

# 155
Аз моята с нищо не я мажа и пак си излиза кекса. Но го вадя чак когато изстине и лекичко подръпвам с двете ръце да се отдели от формата.

# 156
Благодаря ви,ще пробвам с поръсване на брашно.Може да ми се получи.

# 157
Аз мажа формата с разтопено кр.масло, но и допълнително набрашнявам.
Нямам гаф с този метод, но нямам и опит без намазване и изчакване до охлаждане.
Мисля да пробвам. Формата ми е алуминиева, ако има значение.
Иначе съм пекла веднъж в силиконова и помня, че не съм омазнявала.

# 158
Аз мажа формата с разтопено кр.масло, но и допълнително набрашнявам.
Нямам гаф с този метод, но нямам опит без намазване и изчакване до охлаждане.
Мисля да пробвам. Формата ми е алуминиева, ако има значение.
Иначе съм пекла веднъж в силиконова и помня, че не съм омазнявала.

Има значение, на алуминиева ще залепне. Моята е с незалепващо покритие, което на мен лично ми изглежда като емайлирано. Simple Smile

# 159
Без намазване металните форми залепват по мои наблюдения.
А какаото, за което писах по-горе, използвам вместо наръсване с брашно.
Мажа формите със зехтин.

# 160
  • София
Засъхнало от много време лепило по дограма как да премахна?
С wd-40 трябва да стане.

Ще пробвам, благодаря!

# 161
Дълго време мажех формата с олио, но от известно време усещам доста натрапващо миризмата му
в кекса, макар да прибавям олио и в него.
Сега с маслото не ме дразни допълнителна миризма. За зехтин не съм се сещала.

# 162
  • Пловдив
Kristaline, имам някаква програма Еко памук на пералня Beko, 40° е, не е кратка, ако те е страх и имаш кратка програма пусни на нея и нагласи градусите на 30,или пък пусни на ръчно пране и после на закачалка и на простира да съхне.
Единствената връхна дреха, която ми се е свила в пералня, беше едно вълнено палто.

Фармата за кекс ми е обикновена, намазнявам, поръсвам с брашно и изсипвам сместа.

# 163
Как да изчистя най лесно тенджера пълна с олио и използвана за пържене на картофи в нея? Цялата е лепкава и мазна . Искам нещо ефективно за да не търкам цял ден.

# 164
Напръскай с обезмаслител и изчакай да подейства

Общи условия

Активация на акаунт