Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 286
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
месечинке, ай стига гря Wink
вирусът е където основно липсва хигиена и мерки
както всеки вирус.

не съм казала, че вирее в определени квартали само

# 646
както всеки вирус.

Вижте, просто вземете почетете повече, защото няма смисъл да се опитваме да оборим такова основно невежество по въпроса. Можете да започнете от първоначалното разпространение в Европа - австрийски ски курорти, които са последните места , в които липсва хигиена и със сигурност не се посещават от цигани.

Наистина, почвам да мисля, че дори с ДО няма да загубим особено много, след като присъственото досега образование дава не особено надеждни плодове.

# 647
както всеки вирус.

Тъй де, вирусът е там, където няма  хигиена и мерки. Училищата са точно такива места.
Аз лично не се боря за ДО, а се боря за хигиена и мерки в училищата, за да може да има присъствено училище в условия на пандемия.

# 648
Искам ваканция докато си оправят пандемията Simple Smile И социалната функция на училището ми е по-важна от образователната, като няма да е като хората мога и без двете функции.
                   Тук се чудя КАК стигна до такова прозрение - да си оправят пандемията!!! Smiling Imp
                   Защо не предложиш как да стане това!!! Гарантирам ти най-малко Нобелова награда!!!
                   А това,че можеш и без двете функции просто си личи!!!

# 649
ИРИС04,
ами аз вече обясних гледната си точка. Давай да не по-ентвам.
до скоро

# 650
Искам ваканция докато си оправят пандемията Simple Smile И социалната функция на училището ми е по-важна от образователната, като няма да е като хората мога и без двете функции.
                  Тук се чудя КАК стигна до такова прозрение - да си оправят пандемията!!! Smiling Imp
                   Защо не предложиш как да стане това!!! Гарантирам ти най-малко Нобелова награда!!!
                   А това,че можеш и без двете функции просто си личи!!!
Ами кашата е голяма, пандемия повлякла след себе си световна икономическа криза, все по-объркана медицина и здравно обслужване и за капак подранила електронизация на образованието. Не съм я забъркала аз тая каша и не мога да я оправя, не съм на това ниво.
Ето в САЩ са се събрали лекари подкрепяни от Тръпм искат да върнат децата в училище. Освен психологическите ползи, за които съм с две ръце, те имат и медицински мотив - казват е че има превенция и лекарство за ранните стадии за болестта - хлорохин за превенция и допълнитлно цинк и азитромицин за лечение в самото начало и че хората не трябва да се затварят и плашат, но мнението им се заглушава от цензура. Има ли такова достъпно лекарство, което да попречи на разболяване в малка доза или да предотврати усложнения на ранен етап или това е рекламна кампания? Какво е мнението на нашите специалисти, как ще лекуват ОЛП ковид и как баналните инфекции - за всяко нещо ли ще се иска тест и ще се ходи в инфекциозна болница? А как ще се карантинира при ковид - цели семейства ли с детето? А ако някой каже има ваксина, сложете на всички деца, а тя е нова експеримнтална? Това няма връзка с предимставата на присъственото пред ДО има връзка с неуреден здравен въпрос. Докато се уреди здравния въпрос - ваканция и спокойни родители и деца, а не ДО за вечни времена.

И за да не бъда такъв песимист, всъщност мисля че  възможно присъствено обучение, но училищата тряба да отстъпят малко и да помислят за децата. Нашите госпожи отново гледаха под око че не подавам зявление за занималня при положение че при ДО така спасих детето от половин ден тормоз и следобед. Какви гаранции имам че ще се ходи цяла година присъствено? А и това би значело цял ден с маска, не мога да си го предстая за дете. Не  виждам идея за намаляване на часове за свиване на материал, за това децата да отидат за да получат само базовите знания и да осъщствят социален контакт с предпазни мерки, но основно да доработват в къщи. По-скоро пак се смята че някой чака да му се грижат за децата докато е на работа. Не съм чула за свобода да си оставиш детето с температура в къщи без лекарска бележка както мисля беше в Швеция за десетина дни, при нас най-вероятно една темпратура ще повлече след себе си задължителен преглед, чуденки дали е ковид, мотане с лечението, излишни тестове или пък тестове затварящи целия клас дистанционно барабар с родителите.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 18:47 от Sparkles

# 651
  • София
Аз лично не се боря за ДО, а се боря за хигиена и мерки в училищата, за да може да има присъствено училище в условия на пандемия.

Да, общо взето това и е моят бест кейс сценарий, ама не ми се вярва.

# 652
  • София
Аз мисля, че ще изкараме три, четири седмици на присъствено и после ще ни върнат на дистанционно заради невъзможност да овладеят броя на заразените. Работещите родители, които нямат резервен вариант, да му мислят от сега. Аз ще викна бабата на децата, дано не ми откаже.

# 653
  • Варна
То е ясно, че така ще стане, но ако моето дете е сред заразените и се натръшкаме всички грам не ме успокоява, че след това ще въведат ДО...

# 654
  • София
То е ясно, че така ще стане, но ако моето дете е сред заразените и се натръшкаме всички грам не ме успокоява, че след това ще въведат ДО...
Всички сме в това положение. Едва ли някой изгаря от желание да изкара КОВИД.

# 655
  • Варна
Защо мислиш така? Четейки мненията и тук, и в други теми масата не се притеснява от ковида. Ако на някого му пука ще се натиска ли детето му да учи присъствено без предпазни средства и мерки за дистанция? За мен е лудост. Щом са за присъственото значи не ги е страх особено от короната.

# 656
  • София
Със сигурност хората ги е страх и не искат да се заразят с КОВИД. Просто някои смятат, че рискът не намалява, ако децата са с маски в междучасието например. Иначе аз с две ръце гласувам да се разредят децата в нашите класни стаи - в нашето училище класните стаи са малки, и без КОВИД, децата в тях са твърде много спрямо размера им.

# 657
  • Варна
Ами моето впечатление е, че не ги е страх. Иначе нямаше да реагират масово с хаха на всяка статия за короната и да обвиняват журналисти, правителство и квото се сетиш в конспирация и лъжа.

# 658
  • София
Ами моето впечатление е, че не ги е страх. Иначе нямаше да реагират масово с хаха на всяка статия за короната и да обвиняват журналисти, правителство и квото се сетиш в конспирация и лъжа.
Разбирам за кои хора говориш, но не мисля, че тези смелчаци са чак толкова много, а и от тях няма пишещи в тази тема (или са единици). Тук като цяло по мои наблюдения пишат два типа родители - едните са за по-строги мерки, другите - за не толкова строги. Всеки си има съображенията, включително възможността или липсата на такава да осигури грижа за детето, докато е у дома. Но не мисля, че сред пишещите в тази тема има такива, които се мислят за безсмъртни, или такива, които подкрепят тезата, че короната е пълна измишльотина. Иначе мачовци с виждания а'ла Слави по принцип има, просто не водим спор с тях в момента, а и училищата, ако отворят, няма да е заради тях.

# 659
  • Бургас
Спаркълс, за хлорохин-а отдаааавна се изрази становище на базата на опита до тук, че не помага. Много ти е стара информацията.

Общи условия

Активация на акаунт