Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 223
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Ох, като почнете "в частния сектор не може". Ами няма не може! Ама за целта държавата трябва да си свърши работата и да се намеси. Да се регулират тези неща официално. А не ние тук да си нищим хипотетични казуси.

Не всеки може да излезе когато си иска от работа. И не е само до това, че шефовете са лоши, а просто фезически не може. Например продавачка, която е сама в магазин, учителки в детски градини, медицински сестри в отделение, шофьори на градски/междуградски транспорт, касиер в хипермаркет и още много други мога да изредя. Как точно да помогне държавата? Все пак не всички работят в офиси.

# 406
Говориш бойно, че не си защитават правата.Затова ти дадох примери за професии, при които не би и поискал да излезеш. И ще напуснеш работа при несговорчив работодател! И ще намериш друга със сговорчив такъв и то безпроблемно! Сложно е.

# 407
  • Варна
Не. Казвам, че случаите, при които и двамата родители не могат да излязат от работа на обяд, а детето е първокласник и не може да се прибере само могат да се разглеждат отделно и за тях да се предложат други варианти. Но в крайна сметка училището не е забавачка и не мога да разбера защо се приема така. Целта е да осигури максимално адекватно образование в условията на пандемия, а не да отглежда на всяка цена децата по цял ден, понеже няма кой да ги вземе, нали така?

# 408
Ми ок, карайте си така. Щом не желаете да си защитите правата аз ли да го направя ?

# 409
  • Варна
Имаше отговори "шефът не ме пуска на зъболекар, че за детето ли ще ме пусне", "в частния сектор никой няма да те пусне" и т.н. Сега да се връщам и аз да вадя цитати ли?? Точно тези потребителки едва ли са ватмани и детски учителки, които поради естеството на работата си е невъзможно да напуснат работното си място видиш ли точно по обяд. До преди сегашната си работа работех точно в частния сектор и не мога да се сетя за нито един мой работодател, който би направил проблем точно за това и точно в тази извънредна ситуация.

# 410
Ситуации различни и многообразни. Едно решение за всички е невъзможно.

# 411
  • Русе
Решението да имаш дете е доста отговорно. Когато съм го взела си дадох сметка, че няма да работя по 16 часа дневно, както съм го правила. Подменят се стереотипи, приоритети. Или си поставяш условията на работното място или си търсиш алтернативна помощ.

# 412
  • Варна
Ситуации различни и многообразни. Едно решение за всички е невъзможно.
Затова имаме право на избор! И искам да имам избор, а не да ме задължат да пратя детето си за цял ден в училище с 24 съученика в една стая, защото за някого така е по-удобно!

# 413
  • София
Дами, не бих искала да засегна никого, но темата се обръща в махленски спор. Безсмислено и непродуктивно е. Ако имате идеи и предложения, в която и да е посока, пуснете ги на мейла на МОН или на РУО. Убедена съм, че никой няма да отхвърли нещо конструктивно. Все пак ние сме повече от работещите в администрацията и пряко заинтересовани и може да се генерират решения, за които не са се сетили. Hands V

# 414
При нас, в нашата провинция обявиха вчера, че всички деца се връщат на училище присъствено, без маски и с мерки да се спазва соц дистанция, доколкото може,  с повече чистене на помещенията, разделно влизане и излизане при идване и отиване, и индвидуални места в автобусите.

Толкова много хора са недоволни, че може и да го сменят  с един от трите възможни варианта- пълно присъствено без маски, хибридно (2 дни в у-ще, 3 ДО) с маски или напълно ДО.
Не може да се угоди на всички.

Аз съм доволна и детето е енстусиазирано. Но всичко е до ново нареждане и не бързаме много да се радваме, защото може пак да ни затворят като почнат грипният сезон и 7 месечната ни зима.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 09:00 от Анонимен

# 415
Да, съгласна съм, че угодия за всички няма. И всеки си гледа съобразно личния си мироглед и страхове.
Месечинката също разсъждава за своя си частен случай. Аз преди работех в администрацията в завод, на края на града. Няма никакъв шанс Дори с такси, да се вземе, заведе вкъщи, и да се върне а на работа. Отделно, че би ми струвало толкова, че да.. не си струва да ходя на работа изобщо.

Ето, в този случай, шефката би ме пуснала, АКО се вместя в 30 Мин почивка. Което, както казах, едва ли щеше да стане. Снимахме и филиали в селата, където пак работеха млади жени с деца.

# 416
  • София
Някой гледа ли преди малко участието на Такева на канал3? Ако качат записа на сайта си, гледайте го, има интересни неща.

# 417
Някой гледа ли преди малко участието на Такева на канал3? Ако качат записа на сайта си, гледайте го, има интересни неща.
Сподели вкратце, моля!

# 418
  • София
Разговорът беше може би поне 15-20 минути.
- без сегашния министър ще са като сирачета почти, защото с него работили изключително добре, той познавал системата
- не иска оставка, защото всички от гилдията ще са потърпевши - били се договорили за някакви пари, а със служебно или каквото ще да е ново правителство всичко щяло да се забави със 6 месеца
- били договорени някакви пари за дигитално обучение на учителите и за купуване на техника да я дават на децата, които нямали
- ако има оставка наистина нямало да може да се легитимира ДО и нямало да стане това за дигиталното обучение на учителите и за компютрите за децата.
- Как ще започне годината? - партньорите всичко били обсъдили, знаели как да реагират при всеки случай на заразено дете
- Децата ще носят ли маски? - няма да носят, ние ще им дадем, имаме си всичко
- за новите интегрирани тестове за НВО и дали ще се увеличат частните уроци? - не го бил предложил министърът, а те, а частно обучение винаги имало, защото имало родители, които искат да надграждат. Имало и някаква рамка/програма за увеличаване на  обучението по природни науки - затова повече часове по математика и география
- тестовете не били трудни, нейната внучка била седми клас тази година, не била ходила на нито един частен урок, а се представила блестящо
- протестиращите били прехвърлили мярката, не трябвало да се прекалява
- няма да призовава учителите към стачка, защото били правили (20?) стачки, последната 6 месеца и обрали негативите, сега работят чудесно с министъра, всичко е ок.

# 419
Ама , Такева нещо “твърдо ” каза ли?
Или много приказки и нищо.

Общи условия

Активация на акаунт