Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4

• 23 219
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Твърдо си искат министъра, няма да вдигат стачка. Това е твърдо. Останалото може да изглежда общи приказки, но в момента тя каза доста повече, отколко чух за цял месец във връзка с образованието и какво се случва и ще се случва.

# 421
Благодаря, Андариел! Мисля, обаче, че трябва да се даде възможност на училища и родители за избор. Макар че то пак много ще са недоволни. Ама все пак де.... Аз съм на мнение, че за децата е по-добре на училище, ама в крайна сметка всеки си знае. И след като ни направиха на абсолютни маймуни по отношение на този вирус, и ни побъркаха... Редно е да дадат право на избор на родители и гъвкавост и автономност на училищата. Ама тогава дали в нашата мила държава няма да настане анархия....

# 422
  • София
Според мен няма да се даде избор на родителите, защото това би означавало двойно натоварване на учителите, а това двойно натоварване трябва да се плати.

# 423
  • European Union
И една цяла етническа група ще избере да не се обучава изобщо.

# 424
Еййй, това е много вярно

# 425
  • софия
Е те в присъственото как  изгризват учебниците... Сакън сега да не изпуснат материала.. 😅 😅 😅 😅 😅

# 426
🤣 😂🤣😹😂🤣

Е те в присъственото как  изгризват учебниците... Сакън сега да не изпуснат материала.. 😅 😅 😅 😅 😅

# 427
  • София
Скрит текст:
Обърнете внимание на коментарите под тази статия:

https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/08/05/4099017_roditelite_tri … _prisustveno_ili/

Доста родители смятат себе си и децата си за безсмъртни. И изведнъж са се загрижили колко време децата стоят пред компютъра - когато се очаква това да е с образователна цел, не киснене във фейсбук или играене на видео игри.
Глупости.... Аз не смятам себе си и детето си за безсмъртни! Изобщо не се изживявам като Дънкан Маклауд... Но аз съм изключително притеснена от висенето пред мониторите. Трябва да си много ......, за да ми казваш, че имало разлика между висене пред комптъра с образователна цел и висене пред компютъра, с цел играене! Това си е все висене пред компютъра, облъчването е същото, напрягането да се вижда е същото!
И да, аз смятам, че тези, които уж ни управляват и отново ще пускат публика по стадионите, са наистина тъпанари. Защото е по-важно да се сведе до минимум заразяването на хората, а децата да могат да ходят на училище. Значи пускаме стадионите, но евентуално спираме децата от училище.
А някои умници ще ми обясняват, че стоенето пред компа с образователна цел било различно от киснене във фацето...
Абе думи нямам.

Ти наистина ли все още ползваш монитор с електронно-лъчева тръба!?

[/color]
Не позна. Аз ползУвам пишУща машина "Марица", а детето - монитор с електронно-лъчева тръба

Ами жертвай се да закупиш барем един плосък монитор, та да не се облъчва детето.

И да остане с него следобед в къщи ако е в първи клас евентуално...
И кое му е по-безопасното да се стои половин, а не цял ден в училището?

Седи половината време, т.е. вероятността от заразяване намалява наполовина. И с половината от присъстващите, т.е. ако вероятността от заразяване при целодневно обучение на целия клас е била P вероятността за заразяване при половината ден и половината клас е P/4.

Всеки си гледа от собствената камбанария.А какво решение ще се вземе не е ясно.Само си представям учителите как ще притичват за присъствено или ДО .Как ще се оценява детето ми.Естествено,че при ДО е едно,а при присъствено оценяването е друго.Говоря за учениците от 5 до 12кл.При ДО всякакви шмекерии има за устно изпитване,а при присъствено устно изпитване е друго.Е какво е за предпочитане?Естествено ДО.

Подозирам, че за някои ученици ДО би било "по-изгодно" за изпитване, за други - присъственото би донесло "незаслужени" бонуси (признавам си, аз бях точно от тях), но при всяко положение всеки намек дори за обективност или поне... равнопоставеност изчезва.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 23:08 от katiABV

# 428
Да мислят, на този етап не би могло толкова деца в една стая на волята на съдбата.Като не могат поне да не правят дивотии.

# 429
  • София
Не. Казвам, че случаите, при които и двамата родители не могат да излязат от работа на обяд, а детето е първокласник и не може да се прибере само могат да се разглеждат отделно и за тях да се предложат други варианти. Но в крайна сметка училището не е забавачка и не мога да разбера защо се приема така. Целта е да осигури максимално адекватно образование в условията на пандемия, а не да отглежда на всяка цена децата по цял ден, понеже няма кой да ги вземе, нали така?

Не, не е така. Целта на общественото училище, особено начално, но и нататък, не е да осигури добро образование на детето, а да осигури място, където детето може да пребивава докато родителите му работят не особено добре платени и не особено престижни неща. Справка: сър Хъмфри Апълби. Някъде '80 '81-ва (ИК). И... 40 години по-късно благополучно се озоваваме на същото място / в същото положение.
Честито!  

Дами, не бих искала да засегна никого, но темата се обръща в махленски спор. Безсмислено и непродуктивно е. Ако имате идеи и предложения, в която и да е посока, пуснете ги на мейла на МОН или на РУО. Убедена съм, че никой няма да отхвърли нещо конструктивно. Все пак ние сме повече от работещите в администрацията и пряко заинтересовани и може да се генерират решения, за които не са се сетили. Hands V

Всички "решения" опират до пари. Ние да не сме кръчми, нощни барове, ритни-топковци или хазартни босове и небосове, че да ни чуе някой, да ни обърне внимание, да даде пари, за да финансира нашите искания!? Ха-ха. Децата НЕ гласуват. А родителите са твърде размазана, неорганизирана и, най-вече, "политически неориентирана / неподкована" общност, че да се струва някой да я ухажва!

# 430
Никога по-силно не съм си мечтала да си остана само вкъщи и да бъда майка у дома, откакто дъщеря ни не тръгна на у-ще. По-непрестижно от това, здраве му кажи, но това ми се ще и ако мм беше станал милионер, щях да напусна веднага и да се върна на работа чак в последните класове на гимназията.

# 431
  • София
Ама , Такева нещо “твърдо ” каза ли?
Или много приказки и нищо.

Отговорът на този въпрос, изглежда, пресича и оставя далеч зад себе си границите на обикновено смятания за приемлив или дори допустим в един форум, особено пък такъв за майки, начин на изразяване.

Но определено би включвал много "твърди" атрибути на много... представители на висши бозайници.

# 432
Ама , Такева нещо “твърдо ” каза ли?
Или много приказки и нищо.

Отговорът на този въпрос, изглежда, пресича и оставя далеч зад себе си границите на обикновено смятания за приемлив или дори допустим в един форум, особено пък такъв за майки, начин на изразяване.

Но определено би включвал много "твърди" атрибути на много... представители на висши бозайници.

: )

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 00:19 от джуди

# 433
  • Варна
Кати, в нормално време училището може да има още сто и една цели, във време на разгаряща се пандемия е редно да се редуцират малко и на челно място да излезе здравето и безопасността! Чета, чета и отново не вдявам - сериозно ли е по-важно всичко да си е по старому, да не се наруши ничий комфорт и навици с цената на взрив от болни и не дай боже починали???

# 434
  • Върху лъчите на Слънцето.
Тази група и сега не си дава зор! Цяла държава я дундурка. И паразитира. Като не им се учи - да не учат! И в училище не научават много, но имат право на детски надбавки. Образователната система е такава, че взимат дипломна, а не могат името да си напишат! Да не говорим, че точно в тая група плъзна и менингита, и хепатита.

Общи условия

Активация на акаунт