Почитатели на исторически филми, period drama и екранизации по романи - 13

• 67 328
  • 791
  •   1
Отговори
# 75
  • Вестерос
Много благо даря за информацията. Веднага ще го прегледам сериала. Звучи много интересно.🙂

Книгите са много хубави, обаче черен Бриджъртън... И изобщо черни в сериала...
Не е той, а Дукът, Но цветнокожа кралица на Англия!!!

# 76
  • Варна
И аз така прегледах на посоки из сериите, ама чак толкова черни английски аристократи са ми трудни за преглъщане.
Ще видим ще го изгледам ли целия, но първата серия беше доста дразнеща, поне за мен.

# 77
Да спомена като много приятен за гледане The Age of Innocence (Невинни години). Иначе
Скрит текст:
напоследък забелязвам тенденция преднамерено да избират тъмнокожи в неподходящи роли. Мисля, че е "доброзорно" - един вид задължително? Направи ми впечатление във "Велика", както и в доста филми след това. Нямам нищо против различните раси, разбира се, всички сме равни, но в някои сценарии или епохи ми се разминават с изградените образи.

# 78
...абсурдно е това да има чернокожи аристократи.

Хора, може би не е лоша идея да правите някоя и друга историческа справка преди да пишете. Скоро обяснявах в една друга тема защо в Императорска Русия е имало чернокожи аристократи, но честно казано ме мързи да разписвам надълго и нашироко защо в колониална суперсила като Великобритания също са се срещали такива, но е логически несложно да се досетите. Историческите факти са си факти, независимо дали ни харесват и изнасят!

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_elite
https://www.theguardian.com/world/2017/oct/29/tudor-english-blac … -kaufmann-history

Последна редакция: нд, 27 дек 2020, 20:32 от Agent Provocateur

# 79
  • Бургас
Тези черни аристократи колко са били процентно според историческите факти? Едва ли са били половината аристокрация? Да, в Русия също е имало, но са били пренебрежимо малко, единици.

# 80
Разбира се, че са били много, много малко! Но пък никой не ни е обещавал екранизация по исторически верни проценти. Шонда си е Шонда, ще прави "слепи кастинги" докато докара и кралицата в цвят! Wink

# 81
  • в сърцето на един мъж...
...абсурдно е това да има чернокожи аристократи.

Хора, може би не е лоша идея да правите някоя и друга историческа справка преди да пишете. Скоро обяснявах в една друга тема защо в Императорска Русия е имало чернокожи аристократи, но честно казано ме мързи да разписвам надълго и нашироко защо в колониална суперсила като Великобритания също са се срещали такива, но е логически несложно да се досетите. Историческите факти са си факти, независимо дали ни харесват и изнасят!

https://en.wikipedia.org/wiki/Black_elite
https://www.theguardian.com/world/2017/oct/29/tudor-english-blac … -kaufmann-history

Нямам нищо против историческите справки и информацията Simple Smile Обаче точно периода, за който се пише в книгата и по който е направен сериала, черните са си били роби. Да не говорим, че черна кралица в Англия не е имало, няма и да има. Така че няма нищо общо тук специално дали е имало черен елит или не. Има общо с историята в книгите.

# 82
О, не, без субтитри няма да гледам. Ще. Си харесвам нещо друго. На мен не могат да ми тръгнат субс на Новата Ема и си умирам на яд. Теглих няколко торента и не става и не става. Не мога да я изгледам още. А много ми е мерак.
Освен са пробвам Sandition?

# 83
  • София
Актрисата от новата Ема ми е противна, отказвам да го гледам този филм Grinning
В книгите Бриджъртън няма чернокожи, а сега говорим все пак за сериала по тях.
А и става въпрос за Регентска Англия. Точно тогава е царувала такава снобарщина, че надали някой различен би бил приет в обществото.
Иначе всякакви е имало през вековете.

# 84
  • Вестерос
О, не, без субтитри няма да гледам. Ще. Си харесвам нещо друго. На мен не могат да ми тръгнат субс на Новата Ема и си умирам на яд. Теглих няколко торента и не става и не става. Не мога да я изгледам още. А много ми е мерак.
Освен са пробвам Sandition?
Сигурно вече за пореден път пиша следното- изтегли си бисиплеър. Пускаш серията и той даже сам ти изкарва субтитри, можеш и ръчно да си намериш български.

# 85
  • с трима мъже :)
Здравейте!
4-ти сезон на Медичите дали ще има?
Четох, че е плануван за есента на 2020, предполагам е окъснял, заради ковид. Но дали ще има 4 сезон, изобщо?

# 86
Да благодаря, че ми препоръчахте Белгравия.Днес го изгледах. Приятен, наистина стегнат, хубав сериал, точно по вкуса ми, без излишни размотавания. С приятни главни герои.
Давайте нещо друго в същия дух. 😉

Търсех в замунда "Белгравия",но го няма. Откъде мога да го сваля? Благодаря!

# 87
Има го.
Пробвай с търсачката, излиза.

# 88
Гледах снощи по БНТ “Матилда”. Бях чела тази история за любовта на балерина и княз Николай, бъдещия император на Русия. Във филма беше по- подробно разказана. Не знам доколко отговаря на действителните събития. Филма ми хареса, защото винаги съм се интересувала от Романови, но не бих казала, че е много добър.

# 89
  • След завоя в дясно
Да благодаря, че ми препоръчахте Белгравия.Днес го изгледах. Приятен, наистина стегнат, хубав сериал, точно по вкуса ми, без излишни размотавания. С приятни главни герои.
Давайте нещо друго в същия дух. 😉

Търсех в замунда "Белгравия",но го няма. Откъде мога да го сваля? Благодаря!
Има го напиши само  първите  няколко букви на английски и ще ти  излезе.
На мен ме беше  блудкав, само обстановка и костюмите си заслужават.

Общи условия

Активация на акаунт