Отговори
# 600
Все още нямат терморегулация, за това ръцете са студени. Води се по крачетата. И майка ми беше се панирала с първото дете. Били му студени ръцете, кихал Wink
Аз оставям детето да спи с боди с къс ръкав и тънки панталонки и чорапки. Онази вечер спа гол, защото беше адски горещо . Беше и кисел заради коликите и не знаех как да му създам комфорт, за това го съблякох.

# 601
Честити да са ни бебчета, да си носят с гордост имената, а скъпите им майчици да се възстановят светкавично 😘

Ние още сме в родилното, предполагам, че утре ще ни изпишат. През деня държа Борис само по боди с къс ръкав и чорапки, а вечер му слагам ромпарче.

Мога да се похваля,че е голям лакомник 😊
Кърма имам в изобилие, гърдите ми започнаха да стават твърди и започнах да се цедя 😒 това е най неприятната част...

С нетърпение чакам да се приберем у дома, но от друга страна осъзнавам,че тези дни в болницата са си само за мен и бебчо 🥰

Ех... какво нещо е да дадеш живот... неповторимо 😍

# 602
Neli, а вие изцяло на кърма ли сте или даваш и АМ? На мен ми се струва, че в болницата яко ми прецакаха кърменето с даването на АМ на бебето.
Да, изцяла на кърма сме. А мен в родилното изобщо не са ме питали дали да й дадат мляко, а съседката по легло няколко пъти, при положение, че тя кърмеше вече... 🤷🏼‍♀️

# 603
Бебета, бебета, бебетааа. Честито на всички. Да са ви живи и здрави, друго всичко ще се нареди. Толкова е хубаво. Аз утре влизам в 37г.с, а цяла нощ сънувам, че ще раждам. В момента съм на гости на сестра ми в Драгоман и ми е много притеснено, че не съм много близо до болницата. В сряда съм на преглед и ще остана в София. От петък съм с разстройство и само търся други знаци, ама нищо.... Много съм нетърпелива да гушна първото си дете, така чакано и желано, но си има време. Уж бях спокойна, вече малко по малко паниката нахлува в съзнанието ми. Пожелавам на всички леки раждания, каквито преобладават в групата и щастливи и здрави бебчовци ❤

# 604
За изписването съм приготвила боди с къс ръкав + ромпърче. Е, и одеялце, но то май ще е само за предаването на таткото, зависи какво ще е времето точно тогава.

# 605
Тази нощ и аз сънувах ,че раждам.Отидох с 1см.разкритие сложиха ми упойка,след още 2 часа станаха 3см. Доктора каза ,че се е омотало,викам му режете ме😊😊😊😊Лежах още 5часа на кушетката,така и не родих.😂😂😂
До вчера бях много смела,вече взе да ме обхваща страх😬😬😬Утре влизам в 38г.с.,а днес съм на преглед при доктора който ще ме изражда,да видим какво ще каже.Багажа съм го стегнала и съм на старт.Страх ме е ,че няма да мога да си поемам въздух по време на контракциите,нямам проблем с белите дробове,но съм паника и като ми е натоварено или притеснено,трудно си поемам въздух🤧

# 606
Майчета.. на мен днес ми е термина, от 2 часа имам разстройство и болки направо едвам се траят , но отшумяват. Тази диария може ли да е предвестник чее ще започне раждане ..

# 607
Твърде вероятно е

# 608
Мога ли да ви попитам този болничен 45 дни преди термин платиха ли ви част от него при мен е от 04.07 до 17.08 последно взех пари на 16.07 за предишния болничен който беше 18 дни и вече нз ако не ми преведат пари какво ме чака все пак теемина наближава родителите ми ще помагат но и МП ще вземе първа заплата на 15.08 много ми е притеснено някой запознат ли е дали ще го преведат на куп или ще го разделят за 2 та месеца благодаря ако някой може да ми даде инфо

# 609
Тоновете и прегледа при израждащия ме лекар минаха.
Секцио ще е.
Малкият е почти 4кг и няма никакво намерение да се ражда.
Тонове идеални, контракции никакви, шийката не е изгладена, разкритие нула, главичката е над малкия таз, а не е почнала да навлиза в него.
Докторът препоръча секцио, въпреки че и двамата държим на естественото раждане.

# 610
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
За плащането, сега проверих в НОИ при мен - днес са започнали плащането за дните от болничния за месец Юли, значи утре би трябвало да получа превода.

# 611
За плащането, сега проверих в НОИ при мен - днес са започнали плащането за дните от болничния за месец Юли, значи утре би трябвало да получа превода.
И аз проверих но не пише че ще имам превод Sad дано надявам се защото точно накрая не искам за това да се притеснявам Simple Smile

# 612
Здравейте,
За плащанията, последно време са много мудни, а важно е кога работодателя подава болничния към НОИ.
Малко по-назад се дискутираше темата за издаване на болничен. Общият брой на дните е 135 дни ( от болнични листа)
Първият е за 45 дни преди термин, ако не  се роди бебенцето се издава продължение. Втория е за 42 дни и  се издава от датата на раждането и третия е изравнителен.
След като бебенцата се родят се праща акта за раждане на работодателя и той оформя следващите документи, които трябва да се подават към НОИ ( остатък след 135 до 410 календарен ден). След това отново работодателя трябва да подаде документи към НОИ за отглеждане на детето до 2 год. възраст ( ако продължите)
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 613
Loewin, честита малка буболечка 😍 Да е здрава и много щастлива 🤗 Малко ме наплаши с това, че нямало никакви индикации, да не взема да родя вече. 😀 За другата седмица ми е плановото секцио и се моля всичко да се случи по план, а и още дори не съм в 38 седмица😣 Днес за последно ще ходя при доктора, при който ще раждам, допускам че може да ме вкара в болница и по-рано, че все сме с "не много добри" тонове 😑

Лайка, не се притеснявай. Очевидно бебчето не му се излиза от коремчето, а и е голям бузан, вероятно 😀. Щом докторът ти е преценил секцио, вероятно така е по-добре, пък и е важен крайният резултат, а не това откъде ще излезе мъника 🤗 Скоро ще го гушкаш, това е най-важното 😊

Аз от толкова чакане вече не знам къде се намирам... А вие, където ви остават дни до термин или преносвате, не знам как издържате психически. Надниквам в юлската тема и там пък вече проблемите са от друго естество, изглеждат по-сериозни от нашите, ама аз все си мисля, че само да се роди бебчо и започва спокойствието и почивката😀 Ама ще видим 🤱

# 614
Имам едно питане- физиологичния разтвор на ампули и банка  с едно и също съдържание ли е?
Знам, че доста се използва и се чудя дали да не взема банка и да си издърпвам🤔

Общи условия

Активация на акаунт