Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 903
  • 662
  •   1
Отговори
# 135
  • France
Lion, мисля, че стана ясно, че мнозинството от тук присъстващите не си избират мъжете по каталог, а им трябва любов. Така че, нито факта, колко един мъж има морални качества, нито неговата физика е от значение. Търси се третото неизвестно в уравнението.

# 136
  • някъде в орбита...
LionKing, една връзка за мен е комплекс от много фактори, и дори да отметна всички точки по моя списък с изисквания, има едни такива неща като привличане, любов и т.н., дето нямат подминаване.

# 137
  • София
На хартия си е окей, ама под лъжичката какво е?

# 138
  • Агент под прикритие
Доста куцо оправдание и много далеч от "основателна причина". Какво правим, когато възлюбеният реши, че всяко време, отделено на хоби, е можело да бъде прекарано с него, съответно има право да се дразни?
Може да се случи така, че хобитата им да не могат да бъдат практикувани по абсолютно едно и също време. Да не говорим пък за крайния случай, в който човекът просто си няма хобита, тя му е единственото забавление и съответно е длъжна да е нонстоп на разположение.
Това са крайности. Първото изречение поне. Неприятно е, без значение дали говорим за мъж или жена. Но..... това са хипотези. Никой не е споменавал, че е имало такова нещо, не знам откъде ти хрумна.
Които НЕ правят обаче оправданието "куцо", особено само защото някой го е определил като такова. Защото алтернативата е да тръгнеш да поставяш условия за това и всички знаем как вероятно ще завърши това.

Филомена, тия с "пътя" колко съм ги слушал. Малко е като олимпийския принцип "Не е важна победата, важно е участието". Пътят е важен, да, но крайния резултат е по-важен. А да вървиш по път без цел е абсолютно безсмислено, особено ако е само за идеята да вървиш нанякъде.

# 139
Далеч не е крайност. Особено когато мъжът (или жената всъщност, не правя разделение по пол) смята даденото хоби за глупост, е твърде лесно да реши, че няма смисъл въобще да се прави и да се дразни, че това време не е посветено на него.
И да, хипотези са и възможни случаи, в които за един човек би чувствал, че има право да се дразни - мисля, че стана ясно. Имах предвид, че е опасно да се пързаляме по склона с "основателните причини". Никъде не съм гадала дали е било така в твоя връзка. Извинявай, ако така е прозвучало.

Сценарият от предната страница ми прилича малко на пързалка, която да докаже, че жените нямаме угодия.
Първо, коремчето най-вероятно се дължи на неоптимално хранене, не на липса на тренировки. Същият този мъж, щом е толкова умен, е прочел и знае това Stuck Out Tongue
Второ, и с неинтензивни тренировки може да се направи мъжка физика (към каквато поне аз лично съм привлечена, а не момчешка с тесните раменца и гръбче).
Трето, спортът е преди всичко за здраве и мускулен тонус, не за физика. Варианти има бол. Няма извинение човек да не спортува. Здравето е ключово - и за хубави гени, и за възпитание на дисциплина у децата, и за да е физически там, в състояние да гледа и да отговори на нуждите на въпросните деца.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 11:12 от bambinnah

# 140
  • Шотландия

Търсите мъж с който да разговаряте и пътувате ? Сериозно ?
Не познавам мъж, койото да търси жена за да разговаря и да пътува с нея. 
Моят мъж е точно такъв, и двамата обичаме да пътуваме и да разговаряме.

# 141

90 процента от читавите ми обвързани приятели си търсеха точно момичета, с които могат да разговарят, да пътуват и да се радват на живота. Децата, сериозното обвързване, домът дойдоха като естествено следствие.

# 142
  • Агент под прикритие
С момичета можеш да разговаряш, пътуваш и се радваш на живота и без да се ангажираш с тях.
Това са второстепенни очаквания.

# 143
Разбира се, с мъже също - просто понякога "ангажиментът" се получава съвсем естествено.

# 144
  • Агент под прикритие
Ангажимента се получава, когато го поискаш. И ако го поискаш. Ако на това казваш, естествено, да, относително естествено е.

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 11:44 от Phoenix Wright

# 145
Е, ние пък познаваме. Въпрос на среда.

# 146
  • Агент под прикритие
Дори и да познавате, това не променя факта, че това НЕ е основната причина и въобще НЕ е причина да поискаш ангажимент от такъв вид с някой.

# 147
Финикс,
абстрактно не ме интересува как смяташ. Аз винаги съм градила връзките си на този принцип, сегашната съществува успешно вече над 13 години, и тийнейджър отгледахме. Ако не мога да разговарям смислено с някого, изобщо няма да го поканя да се доближи до мен. Не знам точно как се е получило, но никога не съм изпитала фатално привличане към монтьор, който две думи не може да върже (нищо лошо не искам да кажа за монтьорите).
Пътуването е бонус, не е чак в топ 2, но също не ми е маловажно.

# 148
Феникс, нали не смяташ, че можеш да се изказваш от името на няколко милиарда мъже по света относно мотивите им да поискат или да не поискат обвързване с една жена. Ясно е, че и зад едното, и зад другото има съвкупност от фактори.

За много мъже да могат да разговарят с партньорката си е абсолютно първостепенна причина и критерий за обвързване.

# 149
  • Най-красивата страна
Аз не бих общувала с ограничен човек с когото не мога да разговарям.Да се оженя за такъв-абсурд!

За пътуването-и двамата със съпруга ми обичаме да пътуваме.Работата ми беше свързана с пътуване.
Докато нямахме деца обиколихме половината свят.
Обаче забременях и ми забраниха да пътувам 9 месеца.
И той стоя до мен .Имах нужда от подкрепа.Не е хукнал да пътува с приятели,защото аз не мога.
Наложи се да си сменя и работата.
Сега пътуваме с детето.
Но вече не ходим където ни скимне,а се съобразяваме къде е най-подходящо за детето,кога е на училище...ей такива неща..

Пътуването не е най-важното нещо и компромиси се правят.
Поне за нас е така.

Общи условия

Активация на акаунт