Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 836
  • 662
  •   1
Отговори
# 210
О, разбира се, че и жените правим така.
Просто от гледната точка на жена го пиша и затова.

Ето, например тук си говорим с теб и с още няколко мъже на дълбоки теми ( уж де, и аз не знам всеки какво разбира под дълбока тема). Но значи ли това, че трябва да минем под венчило, само защото умеем да си правим густото по такива теми или пък защото сме на едно мнение по тях?
Случвало ми се е доста често с някой да се разбирам на теория, а на практика хич. И обратното също - някой, който теоретически ме вбесява, реално доста добре да го понасям иначе. Нямам обяснение за това, но...факт.

# 211
С мъжът ми говорим много и на всякакви теми, но най-хубавото е, че се чувстваме комфортно, когато мълчим.

# 212
  • Агент под прикритие
Не знам, Алба, това с дълбоките теми не тръгна от мен. От мен тръгна как липсата на приятели или въобще хора за такива теми автоматично прехвърля тази "потребност" към половинката и съответно става изискване, но разумен отговор така и не получих.
Аз лично нямам такава потребност от дълбоки теми. Предпочитам забавните и лежерни обсъждания

# 213
О, чак сега разбрах “питането” ти..))
Що реши, че нямам приятели?
Имам. Но повечето, с които общувам по тези теми са жени. Или женени мъже.
Не живея с приятелите си, искам в къщи да ми е най-пълноценно общуването.

# 214
Ами как? Нормално - като ти се говори на някакви теми и няма с кого - половинката е първото най-близко решение.
Сега, дали е най-подходящото решение за конкретната тема, е друг въпрос. Съвсем отделен е въпросът защо те вълнуват теми, от които никой не се вълнува.
Аз например се вълнувам от козметика, но никак не очаквам от ММ да изпитва същата страст - всъщност бих се притеснила ако беше така. Единствено би ме подразнило, ако започне да ми чете морал, как не е хубаво да се мажа с кремове и гримирам. Но такъв човек около мен и без това изобщо не би могъл да вирее. А, всъщност вирял е и такъв, но големи мъки бяха. Особено като си купиш нов парфюм и се окаже, че човекът изобщо не може да оцени качествата му, защото всички парфюми го дразнят.

# 215
Аз пък на Финикс не му разбирам деленето на разговорите – вика с приятелите едни, с жена си друго. Че ти с жена си/мъжа си, ако не можеш на всички/всякакви теми да си говориш, с кого.

# 216
  • Sofia
Аз пък на Финикс не му разбирам деленето на разговорите – вика с приятелите едни, с жена си друго. Че ти с жена си/мъжа си, ако не можеш на всички/всякакви теми да си говориш, с кого.

Ми, жената е "за вкъщи" – да го пере, да му готви и да гледа децата, без да му се пречка на удоволствията. Виж, с приятелчетата е най-сладко, да си споделят хобитата и свободното време.
Нищо ново под слънцето. Simple Smile

# 217
  • Агент под прикритие
О, чак сега разбрах “питането” ти..))
Що реши, че нямам приятели?
Имам. Но повечето, с които общувам по тези теми са жени. Или женени мъже.
Не живея с приятелите си, искам в къщи да ми е най-пълноценно общуването.
Не съм решил нищо. Това ти го реши.
Реших, че автоматично прехвърляш потребността от "дълбоките разговори" на половинката си, след като нямаш с кой друг. И това става от потребност и изискване.
И че това, че не отговаря на това "изискване" не го прави автоматично и неподходящ....
Май не си разбрала.... Simple Smile

Ми, жената е "за вкъщи" – да го пере, да му готви и да гледа децата, без да му се пречка на удоволствията. Виж, с приятелчетата е най-сладко, да си споделят хобитата и свободното време.
Коте, това нещо хора, дето са свикнали постоянно да са залепени за някой и този някой да им играе all-in-one за всичко, никога няма да го разберат. Просто защото обикновено такива хора са И с достатъчно ограничено мислене, в следствие на това да са с някой all-in-one.
Така, че не се напъвай да го мислиш. Няма да се получи. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 юли 2020, 16:08 от Phoenix Wright

# 218
  • Обран бостан ;)
Мненията по тази тема минават ли за "дълбокомислен разговор" или не. Ако минават, не искам да водя повече подобни "разговори".   

Скрит текст:

Егати. Аз пък си правя кефа с жена си, а с приятелите си обикновено говорим за работа.

Явно не съм много у ред    Trollface

# 219
От пусто в празно преливаш..))
Няма никакво значение кое според теб е подходящо или достатъчно за скъсване, за мен точно тази липса е напълно основателна, защото съм осъзнала, че без нея няма да съм щастлива.
Имала съм достатъчно връзки, които на базово и физическо ниво са били ок, но в крайна сметка не бях щастлива.

# 220
  • Агент под прикритие
Уинг, следвам си тезата. Не знам къде го видя това преливане.
След като смяташ за основателно, смяташ за основатело.
Не ти налагам мнение. Не съм ти опрял пистолет в главата. Simple Smile
Но мнение то ми в никакъв случай НЕ е атака, само защото противоречи на твоето.

# 221
Бънди-то е много сладичък!
Бънд, разбрахме, че си истински мъж, не очакваме да водиш изобщо разговори, камо ли дълбокомислени.

# 222
  • София
Дълбоките разговори са за есенната меланхолия.
Виж, лежерен и непринуден разговор, който не преминава в монолог или словоблудство могат да водят малцина.

Много изтощително, бе.

# 223
  • Варна
Имай предвид, че и ти не си оерфектна и той прави компромиси с характера ти също. Важно е да работите заедно върху нещата и да гледате в една посока, а не да е по конец в представите ти.

# 224
О, дълга тема е станала.
Бих направила с някои качества /липсата им. В момента обаче ми е трудно да посоча с кои. По-лесно ми е да ти посоча част от нещата, които търся. Например, за мен е много важно мъжът като характер да е спокоен, отговорен, съвестен, работлив, похватен, с идея какво и как иска да върши, искрен, тактичен, възпитан.
Този, който ти си описала, аз бих му дала шанс, НО от друга страна и от личен опит - злото никога не идва само. Този човек звучи изпълнителен, но недосетлив. Мен лично ме товари да трябва да давам нареждания и насоки  на възрастен човек. За тая работа има кучета за дресиране.

Общи условия

Активация на акаунт