Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 50 096
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Навсякъде пише, че е антибиотик. При мен в Англия го има на всяка антибиограма. Редовно лекуват тук само с това. Не знам защо и друг уролог от България ми каза, че не е. Много странно.

# 646
Навсякъде пише, че е антибиотик. При мен в Англия го има на всяка антибиограма. Редовно лекуват тук само с това. Не знам защо и друг уролог от България ми каза, че не е. Много странно.
И Бисептола не е антибиотик но го има в антибиограмата. Освен това ми бяха казали че нитрото не давали резистентност. Май и монурала по-трудно прави резистентност щото при толкова пиене през годините трябваше отдавна да съм резистентна. Амоксицилинът от един прием само и даде резистентност.

# 647
Lime, благодаря ти, че сподели за киселинността на Боровинката.
Аз се чудя защо и на червата не ми е добре откакто я пия, точно като някаква киселина усещам.
Емма, съжалявам, че и при теб се закучи работата.

# 648
Дева, след колко време пиене на боровинката мислиш да пускаш контролна урина? И това парене постоянно ли е или от време на време? Всъщност киселата среда ли не е благоприятна за гадината, защото аз имам чувство, че каквото и да пия, тя просто при мен се чувства като на санаториум.

# 649
Седмица след като свърша опаковката, Лори.
Но аз имам още много, те са 100.
Паренето е от 2 дни, това е странното.

# 650
Дева, прочетох за киселината която ти причинява дискомфорт, аз вземах чай кидни той няма вкус но се справя с киселиността и отстранява паренето и болката още с първия прием цената в аптеките е около 5 лв. и се намира лесно в аптеките, идеален е в съчетание с боровинката.

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 16:45 от Latyka

# 651
Историята ми започна преди години в тийнейджърска възраст.Знаете как се отразява този период на всеки един от нас-бушуват хормони и ни се струва,че светът е в краката ни.Бях едно нормално кокетно момиче с обичайната доза суета и объркан мироглед.Всичко беше нормално до момента,в който започнах да изпитвам интимен дискомфорт-често ми се пишкаше,чувствах сърбеж,болеше ме и се възпалявах.Ходех при гинеколога,който майка ми посещаваше,както и много други мои приятелки и познати.Той ми постави диагноза цистит и гъбички-ужасна комбинация!Предписа ми вагинални ампули и хапчета и през първите дни се чувствах по-добре,но това не продължи дълго.След седмица симптомите се върнаха,като този път се появи и обилно течение с неприятна миризма и аз отново го посетих-той ми изписа същите медикаменти въпреки че му обясних,че тези не ми действат.След няколко неуспешни опита вече имах чувството,че се въртя в омагьосан кръг и бях напълно безпомощна.Реших да посетя друг специалист за второ мнение,но този път отидох на кожно-венерически.Назначиха ми задълбочени изследвания и се оказа,че имам хламидия.Почувствах се ужасно омърсена,а и до този момент не знаех нищо за болестите на женската полова система.Докторът ми назначи лечение с някакви много скъпи лекарства,които се пиеха по схема и слава богу дадоха резултат-изчистих се.Още по-неприятното беше,че по това време имах сериозен приятел, който трябваше да се лекува паралелно с мен въпреки,че проблема не беше в него.Мина се известно време и циститът се върна по-силен отвсякога.Аз отново си направих изследвания,но те не показаха наличие на хламидия.Посетих две гинеколожки,които ми казаха, че имам миома-изпаднах в нов ужас!Дадоха ми лекарства за възпалението,като ме увериха,че ще се справим с всичко.След като за пореден път не почувствах никакво облекчение и изпаднах в тотално безсилие и депресия просто се отказах да се боря,но с всеки ден ставах все по-зле.Докато една сутрин не си намирах място от болки и се наложи да ме откарат в Пирогов.Там изслушах една гневна лекция как не съм си била обръщала внимание, че НЯМАМ миома,как едва ли не си измислям сама диагнозите...Трябвало да си направя такива и такива изследвания и да пия хормонални хапчета и почти в прав текст ми казаха да не им губя времето,че там е за спешни случаи,за което си платих 50 лева.Закупих си въпросните хапчета и още след второто усетих как сърцето ми беше на път да се пръсне,да не говорим,че облекчение изобщо нямаше.След купища изпити лекарства, посещения при гинеколози,венеролози и професори с нулев резултат единствените свестни съвети,които получих,бяха да нося памучно бельо,да изхвърля прашките и да пишкам преди и след секс,както и да се пазя,което правех дори с постоянния си приятел.Положението просто не се оправяше и преди да полудея най-сетне открих лек за всичките си проблеми,който се оказа съвсем прост-МЕД и ЛИМОН, разредени с малко вода.Още в първите дни щом започнах да пия тази комбинация проблемите ми просто изчезнаха сякаш с магическа пръчка-без скъпи лекарства,без посещения по кабинети,БЕЗ ЗАГУБА НА НЕРВИ, ВРЕМЕ И ПАРИ! Оттогава всеки път, когато усетя,че започвам да се възпалявам,пия тази смес и забравям за проблема.Моята история не трябва да бъде кардинално заключение за всички лекари,защото съм сигурна,че има и добри специалисти-още повече,че тепърва ми предстои да изживея най-голямото чудо-раждането!Но съветът ми към всички момичета и жени е-не приемайте всяка дума за чиста монета само,защото я чувате от човек с бяла престилка.Ходете за  второ,трето или дори пето мнение-ВИЕ сте важните и ВИЕ най-добре усещате какво се случва с тялото ви.Не се поддавайте на внушения,докато думите им не се потвърдят на 100 % със сериозни доказателства!Пробвайте всичко,което би могло да ви помогне-понякога то е съвсем малко и просто,както в моя случай ръка ми подаде природата.Бъдете здрави!

# 652
Мед, лимон и сода и мен ме облекчава.
Но не премахва бактерията.

# 653
Пак да попитам, някой от пишещите тук имал ли е често уриниране без болка и парене, и ако да какво му е помогнало да се отърве от него

# 654
  • София
Някой пил ли е Уринал Нефро? Чудя се дали да не го взема него вместо Акут.

# 655
Някой пил ли е Уринал Нефро? Чудя се дали да не го взема него вместо Акут.

Уринал Нефро има някакви билкови екстракти, които са основно с диуретично действие - премахват задържаната вода в бъбреците. Кой знае какъв противовъзпалителен ефект няма как да се очаква.

За уринарни инфекции съм суперщастлива, че открих Урикод Форте - даже преди време писах тук. С много Д-маноза и очевидно качествен екстракт от боровинки, защото върши страхотна работа. Буквално от две сашета се усеща страхотен ефект. Имат и вариант за дългосрочен прием - Урикод - приемах го два месеца след ужасния цистит миналото лято. Сега пак мисля да започна - профилактично, че пролетта е критичен сезон за тази гадост (или поне при мен).

# 656
https://youtu.be/iSF-zj7h4Ak

В началото на видеото лекаря дава неговите препоръки за лечение на цистит и също резултати от проведените тестови лечения.

# 657
Може ли резюме на видеото, че нямам време да гледам.
Деси, Уринал никаква работа не върши.
Неоренал мисля, че е повече за бъбреци.

# 658
Интервюто е много хубаво. Не е за лечение на цистит, а за предотвратяване на рецидив при хронични цистити, което всъщност нас ни интересува.
Трябва 6 месеца да се взема :
1. Фурантанин..поне така чух, и предполагам че става въпрос за Фулорин/Нитрофурантоин в доза 50 - 100 мг на ден
или
2. Монурал - по едно прахче от 3 гр на всеки 10 дена
или
3. Уроваксом
4. Д- маноза - минимум 2 гр на ден
Първото, третото и четвъртото могат да се съчетаят
За уроваксома каза, че е много индивидуално - на едни действа много добре, на други изобщо не им действо, но трябва да се опита.
Каза, че за червената боровинка няма никакви доказателства, че действа
Говори и за вливания на препарати в мехура, но...май няма кой знае какви резултати там, само с едното вещество, но трява да се направят доста вливания...
Също така при менопауза хормонална терапия, щото женските полови хормони зарздравявали лигавицата на мехура. но там пък при дългосрочна употреба има рискове от онко заболявания ...
Та това е.
Д.манозата и аз бях открила че минималната доза която работеше при мен беше 6 т ЦР, което е по-малко от дозата която той дава - 2 гр.
 и се замислях за монурал в дългосрочна схема
Странно защо не спомена нищо за бактериофаги.
Едно нещо не разбрах. Той каза, че тази профилактика се прави минимум 6 м, ами после? Е това не ми стана ясно. Пиеш ги 6 м и после преставаш? И пак получаваш криза?
Другото окуражително нещо, което каза, че хроничния цистит не бил за цял живот и рано или късно преминавал. Това много ме зарадва, но дали наистина е така?

# 659
Монурала го споменава само как го прилагат за лечение, но казва че не вижда ефет от лечението с него, а само страничните ефекти след това.
За това пуснах видеото, всеки да го прегледа и да намери подходящата за него терапия.

Интервюто е много хубаво. Не е за лечение на цистит, а за предотвратяване на рецидив при хронични цистити, което всъщност нас ни интересува.
Трябва 6 месеца да се взема :
1. Фурантанин..поне така чух, и предполагам че става въпрос за Фулорин/Нитрофурантоин в доза 50 - 100 мг на ден
или
2. Монурал - по едно прахче от 3 гр на всеки 10 дена
или
3. Уроваксом
4. Д- маноза - минимум 2 гр на ден
Първото, третото и четвъртото могат да се съчетаят
За уроваксома каза, че е много индивидуално - на едни действа много добре, на други изобщо не им действо, но трябва да се опита.
Каза, че за червената боровинка няма никакви доказателства, че действа
Говори и за вливания на препарати в мехура, но...май няма кой знае какви резултати там, само с едното вещество, но трява да се направят доста вливания...
Също така при менопауза хормонална терапия, щото женските полови хормони зарздравявали лигавицата на мехура. но там пък при дългосрочна употреба има рискове от онко заболявания ...
Та това е.
Д.манозата и аз бях открила че минималната доза която работеше при мен беше 6 т ЦР, което е по-малко от дозата която той дава - 2 гр.
 и се замислях за монурал в дългосрочна схема
Странно защо не спомена нищо за бактериофаги.
Едно нещо не разбрах. Той каза, че тази профилактика се прави минимум 6 м, ами после? Е това не ми стана ясно. Пиеш ги 6 м и после преставаш? И пак получаваш криза?
Другото окуражително нещо, което каза, че хроничния цистит не бил за цял живот и рано или късно преминавал. Това много ме зарадва, но дали наистина е така?

Общи условия

Активация на акаунт