"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 7

• 28 599
  • 802
  •   1
Отговори
# 435
тя ме пита за кухнята, знам че се чака няколко месеца след като запишеш детето, (не съм я записала моята и не знам колко време се чака но е няколко месеца) казах и ако може нещо от дома да направят за записването, ако може да стане по бързо, има и частна кухня 10лв. е на седмица ако иска да го запише, аз и казах че не мога да дам пари за частна кухня.
А и сравнявам всички с Марина и предпочитам да помагам на нея, тези които я познават знаят за какво говоря ( и като стана дума за нея някой ще ходили скоро Еми или Мерелин, Незабравка ми даде едни ботуши и аз има от малката едно затворени обувки надявам се да станат на малкия да и ги занесем)
аз от утре съм на работа до края на месеца

# 436
О-о-о, аз разбрах, че имаш багаж-погрешно EmbarassedЩе се свержа с Янита да се разберем нещо newsm78

# 437
Аз или неясно се изразявам, или не ме четете какво пиша. Моля ви, преди да поемете каквато и да било инициатива, консултирайте се с координатора по въпросния случай. И напомням, че Деси, Павлина, Бранимира, Атанаска, другото момиче от центъра  (ПОМОЛИХ ИЗРИЧНО ИМЕТО Й ДА НЕ СЕ ПИШЕ ВЪВ ФОРУМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Мая, ако обичаш редактирай съобщенията си и изтрий името й) и Мария от Роман са момичета, за които съм поела координирането, тъй като и аз съм ги предложила за помощ и знам състоянието им и нуждите им.
В ЦЕНТЪРА не носете нищо, за което не сте помолени изрично. Грижата по възпитанието и отглеждането на децата на момичетата, както и на грижата по самите момичета е на хората от центъра, НЕ НАША.

Моля ви, преди да се опарите, се КОНСУЛТИРАЙТЕ. Занимавам се с подобни деца и социално слаби хора от много години и знам кога да помагам и кога не. Питайте, консултирайте се кога да помагате и кога не. МОЛЯ ВИ!

# 438
АЗ МНОГО СЕ ИЗВИНЯВАМ, НО НЕЩАТА,КОИТО СА ЗАНЕСЕНИ ОТ НАШЕ ИМЕ/мое и на майка ми/ СА БИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОИСКАНИ ОТ ДОМА И СА ИНФОРМИРАНИ СОЦ.РАБОТНИЦИ ТАМ!!!БЯХА МИ ДАДЕНИ ТОЛКОВА ДРЕХИ ЗА ТОЗИ ДОМ,ЧЕ АКО ГИ БЯХ ЗАНЕСЛА ЩЯХ ДА ОБЛЕКА ЦЯЛ КВАРТАЛ/намират се в помещението в Люлин/.ВЪВ ВСИЧКИ СЛУЧАИ, АКО ЗНАЕХ ЧИЯ Е КООРДИНАЦИЯТА ПО ТОЗИ СЛУЧАЙ -ЩЯХ ДА СЕ ДОПИТАМ, НО ДО ТУК ЗАБЕЛЯЗАХ САМО МНОГО ИНИЦИАТИВИ...И ИСКАХ ДА СЪМ ПОЛЕЗНА С ТОВА, КОЕТО МИ ПОИСКАХА...
  bouquetИЗВИНЕНИЯ ОТНОСНО НАПИСАНОТО ИМЕ  bouquetОТНОСНО ИЗЛИШНАТА ПОМОЩ-НИТО АЗ,НИТО МАЙКА МИ РАЗПОЛАГАМЕ С ИЗЛИШНО ВРЕМЕ, ЗА ДА ОБИКАЛЯМЕ БЕЗЦЕЛНО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ...

# 439
така...за понататъшни отношения с момичета от дома от името на организацията се координираме с ИВЕТ(то тва си е от преди-но сега го подертаваме с 2 дебели чрвени линии)-най-малкото щото самият персонал в този дом там се сърди,когато им се бъркат в методите на работа и един вид възпитание-все пак те са отговорни за момичетата там-Ивет е в контакт постоянно и ще казва,когато имат нужди-
надявам се няма обидени-просто изясняваме определени правила за благото на всички Peace Hug
Мая,никой не те обвинява,нито омаловажава желанието ви за помагане-и като пиша всичко това не става въпрос само за този случай а по принцип-за доброто на всички-не се обиждай моля те Hug  bouquet Peace

п.с. затова преди време поисках да направим отговорници за всичко-тоест за всеки дом и за всяко такова момиче-за да няма недоразумения и да има кординация-тогава нещо не го направихме,но мисля че е наложително-на следващата сбирка се надявам да стане
под отговорник имам предвид-просто някой който е в час с нещата в дома по всяко време и всяко посщение се координира с него-нищо ложно-така ще сме информирани всички и няма да се повтаряме-ноооо-това е друга тема

# 440
  • София
Майче, Цеце  bouquet  bouquet  bouquet
Трябва всички да се видим пак! Да поговорим и пр.
Знаете, 4е не винаги координацията е лесна- подава се инфо за майки в нужда- ето отидоха веднага! Не им се карайте, искали са просто да помогнат.
За Бранимира- на мен ми е съвестно, 4е давах зор, знам за какво става дума, лично ще си говоря с нея- ТРЯБВАШЕ да ми звънне- има ми и домашния,  и мобилния телефон, ангажирахме не един човек да я прибере днес...В 9.30 щях да съм в Пирогов, вместо на работа....
За координаторите- еми понякога и на мен не ми е удобно да звъня за щяло и нещяло на Роси, Ивет и пр....
Както и да е- надявам се на една среща да доизясним нещата.
BTW  в петък (ако е нормално всичко със здравто на децата) съм в дом7.

# 441
Добър ден на всички. Виждам,че с мойто главоболие съм пропуснала важна дискусия. Аз съм главния винивник та мисля да взема отношение. Миналата седмица Рут ходи до там. Чухме се , а мисля и че писа че детето е с анемия и трябва да му се занесе подходяща храна. Дрехи за мамата даде и Криси и Рут, които аз не отнесох, в склада са защото реших,че е по правилно да запиша на лист точно какво иска и да се обсъди кое да й се даде. Мисля, че храната на детето е най-важна, сварих ч.дроб, направих й мусака и отнесох малко сварена кайма и суров черен дроб. Другата майка беше поискала памперси, взех ги от Криси и й ги продадох.Първо се видях със соц.р-ка поговорих с нея и й казах какво нося тя ми каза, че е добре и че нашата мама е без пари по известни на всички причини и че умее да си прави сметка и аз се консултирах с нея тя каза че е добре да й оставя 5 лв. Пред мене нашата майка доста злобно няколко пъти удари детето си. Соц. р-ка каза, че редовно го удря по главата.
 Пиша всичко това, защото не смятам че съм проявила някаква самоинициатива, нито съм се намесила във грижата за майката. Не се опитала да извзема функцийте на на някого или на някоя институция.Просто занесох единствено и само малко храна - мисля полезна и нужна  на детето.опитах се да й покажа малко по-тъпеливо да го храни.Парите ги дадох пред соц. р-ка .Записах желанията и на двете майки и сутринта бяха изнесени във форума. Споделих с всички вас какво съм видяла и какво съм разговаряла

А за организацията и координацията съм съгласна.  Бранимира ни е пресен случай. От петък си е вкъщи а ние научаваме в неделя......

# 442
вече като има място за складиране на нещата, нека пак да напомня: в багажника ми има две торби дрехи за големи и малко играчки. през деня са до зала универсиада, следобед минават през дианабад, а вечер си ги откарвам обратно във враждебна. това е от великденския базар насам...
Имам позната във Враждебна.Моля подай на лични тел. за връзка.Тя ще ги вземе и аз ще си ги взема от нея.

# 443
Момичета, включвам се с едно питане.
Имам ненужна и работеща автоматична пералня. Купихме си нова и старата стои като паметник в нас. Ако има някоя самотна майка или семейство в нужда - давам я!
Само с транспорта имам проблем, защото нямаме кола и мога да я дам само в събота и неделя, защото през останалото време съм на работа.

Чакам включване, ако може на лични, че през деня не мога да влизам често, а вие пишете като за световно Heart Eyes Hug и няма да мога да изчета всичко Peace

# 444
Момичета, включвам се с едно питане.
Имам ненужна и работеща автоматична пералня. Купихме си нова и старата стои като паметник в нас. Ако има някоя самотна майка или семейство в нужда - давам я!
Само с транспорта имам проблем, защото нямаме кола и мога да я дам само в събота и неделя, защото през останалото време съм на работа.

Чакам включване, ако може на лични, че през деня не мога да влизам често, а вие пишете като за световно Heart Eyes Hug и няма да мога да изчета всичко Peace

аз веднага се сетих за Марина или Петя с 4 деца, момичета кажете вие коя няма пералня, Марина ми е слабост а пък Петя с толкова деца newsm78

# 445
  • София
Петя има нова пералня. Мисля Маринка също.Сега ще я питам...

# 446
Отново да попитам за незрящите деца, които трябва да бъдат транспортирани всеки ден от дома до училището:аз нямам възможност да помагам с кола всеки ден, но ще давам пари за такси или каквото там се организира, през целия курс на обучение.Нещо конкретно ли търсим  newsm78 или просто събираме идеи по този въпрос Crossing Arms

# 447
  • София
На Марина пералнята е ремонтирана и разглобявана, в следствие на което пере само на 60 градуса и няма центрофуга. така, 4е ако твоята е в по-добро състояние- ще и свърши работа, а тя ще си даде нейната..
Маринка е болна, лепнала е вируса от детето, Алекс пък е с ларингит...миличките Cry

# 448
На Марина пералнята е ремонтирана и разглобявана, в следствие на което пере само на 60 градуса и няма центрофуга. така, 4е ако твоята е в по-добро състояние- ще и свърши работа, а тя ще си даде нейната..
Маринка е болна, лепнала е вируса от детето, Алекс пък е с ларингит...миличките Cry

Моята е в перфектно състояние, пере и на 30 и на 60 и на 90 градуса. Няма да я заменям...просто я подарявам. Немска е от странство е донесена, не е нов модел, но върши работа, т. е пере, центрофугира, има половин пране....супер работа върши. Жал ми е да я хвърлям.

# 449
  • София

Моята е в перфектно състояние, пере и на 30 и на 60 и на 90 градуса. Няма да я заменям...просто я подарявам. Немска е от странство е донесена, не е нов модел, но върши работа, т. е пере, центрофугира, има половин пране....супер работа върши. Жал ми е да я хвърлям.

Пази я за Маринка, моля!

Общи условия

Активация на акаунт