"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" - тема 7

• 28 599
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
Не ми стигна време и възможност /разболявам се/ да ви кажа, че изчетох всичко по случая в Пирогов- CryБЛАГОДАРЯ НА МЕРЕЛИН И КРИСИ!!!-Моята приятелка няма да иде днес!!! Разни хора-разни идеали...а явно и разни версии /на майката имам впредвид/ Може само да се помолим за това дете!Всичко останало е излишно, а явно може да се разисква до....но кому е нужно вече?!

# 631
Съжалявам,но няма нещо на тази земя, еле па липса на пари , което да ме накара да си оставя болното дете. Омръзна ми да се прекалява с хорската добрина. Това дете беше зарязано в дома в Перник, МАЙКАТА Е ОТКАЗАЛА ОПЕРАЦИЯТА В НАЧАЛОТО, персонала не ни лъже а и тази информация я знаем много преди въобще да се стигне до тези дни и влизането им в пирогов, преди две седмици казаха от персонала че майката сега е решила да позволи операция. Но за какво за Бога - нямат ли душа тези хора. Каквото и да се направи детето е обречено, с тази операция не му дават шанс а удължават мъките му. Аз съм вижадал това дете, пипала съм го,преживяла съм болката му, виждала съм и друго такова - Рая, Бог да я прости, и знам как всички плакахме когато тя си отиде, знам как се възхищавах на борбата и за живот, знам как не можех да понеса че някоя някъде сволач неземна е обрекла така детето си - като не му е дала шанс да бъде оперирано.
Знам че съм крайна, знаете че за всичко съм такава, но аз се боря за доброто на децата и за НИКОЯ, АМА ЗА НИКОЯ  шаврантия зарязала си детето дори и зьа ден в дом не ми е жал, и няма да ми бъде. Това не са майки, това не са жени - това са психично болни хора.
утре и аз ще се помоля, не съм коравосърдечна,напротив,това ми е голямата болка - тези деца, децата в домовете, моите малки рибета. съжалявам, мразя всички и всичко когато постоянно виждам несправедливата болка изпитващи тези деца и никога няма да спра да ги виждам и помагам. Но точно в момента съм бясна на тази жена, бясна съм на начина по който проиграва добрината на хората, защото така прави голяма грешка
Нека утре Бог и всички ангели бдят над детето.......
ОВНЕ аз съм ок за четвъртък, тъкмо ще посъбера багаж за Трън, за Доганово и тн
Ева - в петък освен да направим - Трн, Перник,Хелиана newsm78

# 632
  • в гората
Ужас.
Знаете ли, действителността понякога е много по-различна от това, което нашите очи виждат. Не мога да повярвам, че нормален човек ще остави детето така, ще откаже подпис. Обаче знам и друго - там някъде - във Велинград, в Долна Диканя, в Горно Камарци(изброените имена са условни)... има хора, които нямат достъп до интернет, нямат информация, осланят се изцяло на това, което им се дава като информация от лекарите, което както добре знаем в повечето случаи е равно на нула... Там живеят хора, които са притиснати зверски от обществените нагласи, които са такива от времето на соц-а поне, за преди това не знам. Раждаш дете с увреждане, айде в дом, да го скрием от обществото, да не разбере селото, че в еди кое си семейство е родено такова дете, да не говорят хората. Мъже, жени, хора без собствено мислене, хора обградени от общество, което отхвърля, осъжда и откровено мрази различните.
Там някъде е забременяла и родила тази майка, трудно ми е да я нарека така, защото и аз съм с много смесени чувства, но все пак... Родила е детето, казали са и да го остави в дом, бащата - класически дебил явно е отсекъл, че няма да имат нищо общо с това дете, тя явно се е хлъзнала по тази плоскост... Знам ли какво се е случило, някоя гадна гадна история...
Ако можехме да променим мисленето на хората, щеше да става всичко много по-лесно. .. Боже колко сме назад от Европа и нормалния свят в това отношение. Няма да ги стигнем и след 100 години.

Обаче и тук е мястото на скапаната ни държава - ами като се роди такова дете защо ВЕДНАГА не се праща на операция? Задължително!!!! Ама няма изписване от родилния дом преди да е направена операцията... После тия 2000 лв. ако трябва от майчинството да се удържат ако толкова няма от къде да се финансират. Къде са лекарите да повдигнат този въпрос например?

Ще се моля утре за детенцето - да се случи най-доброто за него! Praynig Бог да бди над него!

# 633
Къде са лекарите ли? Ще ти кажа. Заети са да обясняват на родителите, че ТРЯБВА да си оставят детето в дом, че са млади, ще си имат други деца, а това така или иначе е обречено.............................. Sad
И да, Пена от Долно Камарци надали ще противоречи на това, което и е казала "докторицата" - шефка на неонатологията в МД (последното е условно)............  Sad

# 634
  • София
Момичета, момичета....моля ви ! ДИСТАНЦИРАЙТЕ СЕ МАЛКО...Много емоции влагаме, навсякъде влагаме част от душите си, а има случаи, в които макар да се молим за децата и тяхното благо няма как да сме полезни. В случаи като този ми иде да вия, толкова безпомощна се чувствам. Ние не сме Господ да съдим, но с всеки подобен случаи съм убедена как на всяка от нас вярата и ентусиазмът намалява по малко. Затова- нагушкайте си децата, помолете се за душичките на децата, които са оставени на произвола на съдбата без да са виновни по никакъв начин и нека се концентрираме там, където имаме успехи и наистина помагаме.
Лека и спокойна вечер и нека утре се помолим всичко да мине по най-добрият за детето начин.....

# 635
Овне с удоволствие ще помогна в сортирването но  не може ли понеделник или вторник, сряда и четвъртак съм на работа
Рут, ще се включиш следващия път.Благодаря ти и извинявай, че чак сега отговарям на твойта бърза реакция.

# 636
  На мен ми е мъчно и за майка като тази, защото си представям колко изкривена психика трябва да имаш, за да направиш такова нещо. Колко болен и лишен от разум трябва да си. Колко объркан и луд. Вярно е, че това, което е направила е нечовешко, просто си мисля за нейната гледна точка.
  Ще се моля с цялото си сърце за детенцето. Дано стане чудо Praynig

P.S. Криси, в петък си го заплюваме. Има ли място в колата за още багаж?

# 637
  • София
Момичета, здравейте, в склада се събраха доста неща за   сортиране и подреждане. Предлагам в четвъртък преди обяд да се опитаме да подредиме. Какво ще кажете?
 Въпреки тъжните неща около нас ви пожелавам повече усмивки в този слънчев есенен ден !!!

На работа съм Sad

# 638
  • София
ОВНЕ, аз се извинявам, но наистина няма как да участвам сега в сортирането  Embarassed по простата причина, че и аз имам нужда от сортиране  Joy ...ужас.К квартирата е наистина ужас, а в новата къща, предишната собственичка като е изнесля мебелте и "лъснаха" още куп неща за оправяне  ooooh!.Ще трябва шпакловка на 2 стени, ще сменяме тапети, дограма, ще се цикли паркет, ще се слага ламинат, ще се сменят контакти на всчкъде и още кой знае какво  ooooh! #Crazy ooooh! #Crazy ooooh! #Crazy
В такива моменти ми се иска да съм се навътала повечко край татко и да мога да помагам, ама нъц  Whistling Blush
Хайде да не ви досаждам с глупости.Просто ме "пишете" в отпуск поне 2 седмици от утре  Blush

Исках друго да кажа.Господина който ни остави визитка на акцията в южния парк и обеща да ни помогне като направи брошурите и визитките, остана почти като гръмнат след като се свързахме с него и почти се отметна  Rolling Eyes.А аз съм наела банда която се занимава с уеб дизайн и вече са готови за печат визитките на новите хора, какато е почти готова и брошурата.10х на Линда, на Додо , на Дарклейди  Heart Eyes ...на всички които взехе участие за направата!!!  Hug  bouquet
Надявам се, че все пак ще намерим добри хора които да ни отпечата нещата  Sad

# 639
  Овне, аз ще дойда в четвъртък. Мога или от девет до дванайсет или от дванайсет до три следобед, ти кажи как да го направим.

# 640
и аз ще идвам в четвъртък,но исках да взема и багажа от склада на Майо - става и от 12 до 15h.
Евке има място, всъщност не съм предвидила нещо специялно за каране, просто исках да идем да ги видим.

# 641
  Криси, тогава ще взема 2-3 чувала.
  Ети, в теб има ли бланки?

# 642
  Овне, аз ще дойда в четвъртък. Мога или от девет до дванайсет или от дванайсет до три следобед, ти кажи как да го направим.

От 9 до 12 мислЯ,че ще бъде достатъчно.

# 643
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Моля ви не бъдете така жестоки с майката на момиченцето! Не я оставяйте точно сега. Никой не знае каква е истината 100%. Аз също съм виждала детето. Виждала съм и доста деца с увреждания с родители. Елате във форум деца с увреждания и питайте на колко от майките на дете с увреждане още в родилния дом са им казали, че са неспособни да се грижат за него, да го оставят в дом, колко жени са объркани и колко мъже са податливи на удобните приказки на лекари и акушерки от родилните отделения. Колко жени са заплашвани, че ще им отнемат другите деца ако се приберат у дома с болното бебе. Темата е толкова ужсна, че сега докато пиша рева и почти не виждам екрана. Не сте се сблъсквали с това. Криси крайно и ужасно е да наречеш една майка Шаврантия и ми е ужасно болно, че призовавате тя отново да бъде принудена от обстоятелствата да се раздели с детето си, защото е неспособна да се грижи за него. Престанете моля, ви. Миналата година, когато помагахме на едно объркано момиче и тя постоянно вадеше нова версия много хора се отдръпнаха от нея и я клеймосаха. Роди здраво и красиво дете. Да ви обяснявам ли как за малко не го остави, защото докато беше объркана още не и позволяваха да го вижда- и това в болницата. Вече година са заедно и то не благодарение на упреците и обвиненията. А защото имаше хора, които и подадоха ръка в най-трудния момент в живота и - отхвърлена от семейството и от бащата на бебето.
Моля, някой да ми прати координати на жената. Ние от нашия форум ще я подкрепим колкото можем. Всяко дете има нужда от майка си и всяка майка от детето си.

# 644
ОВНЕ, аз се извинявам, но наистина няма как да участвам сега в сортирането  Embarassed по простата причина, че и аз имам нужда от сортиране  Joy ...ужас.К квартирата е наистина ужас, а в новата къща, предишната собственичка като е изнесля мебелте и "лъснаха" още куп неща за оправяне  ooooh!.Ще трябва шпакловка на 2 стени, ще сменяме тапети, дограма, ще се цикли паркет, ще се слага ламинат, ще се сменят контакти на всчкъде и още кой знае какво  ooooh! #Crazy ooooh! #Crazy ooooh! #Crazy
В такива моменти ми се иска да съм се навътала повечко край татко и да мога да помагам, ама нъц  Whistling Blush
Хайде да не ви досаждам с глупости.Просто ме "пишете" в отпуск поне 2 седмици от утре  Blush

Исках друго да кажа.Господина който ни остави визитка на акцията в южния парк и обеща да ни помогне като направи брошурите и визитките, остана почти като гръмнат след като се свързахме с него и почти се отметна  Rolling Eyes.А аз съм наела банда която се занимава с уеб дизайн и вече са готови за печат визитките на новите хора, какато е почти готова и брошурата.10х на Линда, на Додо , на Дарклейди  Heart Eyes ...на всички които взехе участие за направата!!!  Hug  bouquet
Надявам се, че все пак ще намерим добри хора които да ни отпечата нещата  Sad

Дамаянти, действай и ползвай транспорта,а ако има нужда викай ще помагаме. Успех

Общи условия

Активация на акаунт