Ходите ли гол пред дъщеря си

• 51 290
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
  • София
От както са се родили двете ни щерки (на 4,4г. и на 1,11г.) ги къпя предимно аз.Чисто гол.Преобличам си се където ми падне,без да се притеснявам и съобразявам къде са децата ми.Голямата веднъж когато беше на около 2г. само констатира,че тати пишка като Марти (съседче-момче) през пъпчето и това беше.Малката обаче е по-любопитна и често отбелязва,че тати има пишка.На няколко пъти искаше да пипка и след като не й забраних,се успокои и вече всичко е ясно.
Голямата вече сама се мие.Аз я къпя само когато мием косата.Малката също започнахме да я оставяме вече  сама да се мие.
Мисля така да остане и занапред.
Като малък бях казал,че дядо има пишка.Баба ми се скара да не говоря така и ми каза,че дядовците нямат пишки,което много ме озадачи.Къде отиват пишките им тогава?При бабите ли?
Понеже бях любознателно дете,когато баба ми беше наведена,надничах под полата й.Тогава открих,че доста жени ходят без бельо през лятото.Със съседските деца си гледахме и опипвахме гениталиите,защото не бяхме виждали.Като ученици надничахме в съблекалнята на момичетата,за да ги видим.Като невиждали.
Ако дъщерите ти поискат да пробват и други работи, не само "да пипка " пак ли ще им позволиш?  newsm78
А жена ти какво мисли за тези ситуации?
Дъщерите ти като станат на 15 год. пак ли така ще се разхождаш гол из къщата?

# 196
От както са се родили двете ни щерки (на 4,4г. и на 1,11г.) ги къпя предимно аз.Чисто гол.Преобличам си се където ми падне,без да се притеснявам и съобразявам къде са децата ми.Голямата веднъж когато беше на около 2г. само констатира,че тати пишка като Марти (съседче-момче) през пъпчето и това беше.Малката обаче е по-любопитна и често отбелязва,че тати има пишка.На няколко пъти искаше да пипка и след като не й забраних,се успокои и вече всичко е ясно.
Голямата вече сама се мие.Аз я къпя само когато мием косата.Малката също започнахме да я оставяме вече  сама да се мие.
Като малък бях казал,че дядо има пишка.Баба ми се скара да не говоря така и ми каза,че дядовците нямат пишки,което много ме озадачи.Къде отиват пишките им тогава?При бабите ли?
Понеже бях любознателно дете,когато баба ми беше наведена,надничах под полата й.Тогава открих,че доста жени ходят без бельо през лятото.Със съседските деца си гледахме и опипвахме гениталиите,защото не бяхме виждали.Като ученици надничахме в съблекалнята на момичетата,за да ги видим.Като невиждали.
Ако дъщерите ти поискат да пробват и други работи, не само "да пипка " пак ли ще им позволиш?  newsm78

Не ме питаш мене,ама аз да си кажа.Няма нищо по-естествено от тава според мен,разбира се,ако не е самоцелно.А майките пред синовете си крият ли се?Това е по-скоро свързано с табутата.

# 197

Извинявай, но какво могат да поискат да "пробват" едни деца?!?!
Не съм чувала малки деца да имат сексуални асоциации, виждайки половия орган на баща си, това е само в нашите глави...

# 198
  • някъде
Не можах да изчета всичко,но ще ви кажа моето мнение.
Нашият татко се държи съвсем естествено,когато се съблича и облича.Т.е. не се крие.За мен няма нищо по-естествено в това да приемаш голотата като нещо нормално в семейството.Голямата ми дъщеря въобще не му обръща никакво внимание,когато е гол и отива към банята.
Къпеха се заедно,когато тя беше по-мъничка.Веднъж беше направила опит да го перне,но той и обясни,че не бива,така както не бива да се удрят хората по принцип.
Мисля че е по-добре детето да е виждало татко си гол,отколкото от любопитство да поиска да види някое приятелче.А такъв момент винаги идва.И аз имам спомени от детството на тази тема.При нас това е било тема табу.И сега се старая да не се повтаря същото с моите деца
Малко се изумих като прочетох това, пък като погледнах на колко години е голямата ти дъщеря- още повече се изумих! Никога не съм имала желание да видя баща си гол и слава богу, че никога не съм го виждала, защото не мисля че щеше да бъде най-приятното усещане. По-добре "някое приятелче" на нейната възраст да види отколкото члена на един възрастен мъж!Това е моето мнение!
Не съм чувала малки деца да имат сексуални асоциации, виждайки половия орган на баща си, това е само в нашите глави...
Не става въпрос за сексуални асоциации, а до самата гледка- определено на мен лично не би ми било приятно!!! Ще ти хареса ли ако по улицат ходят разни извратени голи мъже и си показват пишките наляво и надясно- не мисля, че на някого би му харесало!И другото е същото !

# 199
  • Варна
Не, мъжа ми не ходи гол пред дъщеря ни! Веднъж вече уточнихме, чи всички има т пишки и пишат с тях и това е! По-нататък ще се прави разлика и съответните уточнения.
Голотата не е съвсем естествено поведение за децата, особено сега с тези педофили.

# 200
Не става въпрос за сексуални асоциации, а до самата гледка- определено на мен лично не би ми било приятно!!! Ще ти хареса ли ако по улицат ходят разни извратени голи мъже и си показват пишките наляво и надясно- не мисля, че на някого би му харесало!И другото е същото !

Значи, прочети въпроса, на който отговарям. Майката пита какво биха направили, ако детето поиска да прави и други работи, не само да "пипка"...
А що се отнася до разхождащите се по улицата ексхибиционисти, мисля, че сравнението им с татковците, които не се притесняват от голотата си е меко казано неуместно.
И не мога да разбера какво неприятно има в гледката на едно голо тяло? И защо детето трябва да се възпитава в излишни табута, които по-скоро ще му попречат след време, отколкото да му помогнат...?

# 201
Не можах да изчета всичко,но ще ви кажа моето мнение.
Нашият татко се държи съвсем естествено,когато се съблича и облича.Т.е. не се крие.За мен няма нищо по-естествено в това да приемаш голотата като нещо нормално в семейството.Голямата ми дъщеря въобще не му обръща никакво внимание,когато е гол и отива към банята.
Къпеха се заедно,когато тя беше по-мъничка.Веднъж беше направила опит да го перне,но той и обясни,че не бива,така както не бива да се удрят хората по принцип.
Мисля че е по-добре детето да е виждало татко си гол,отколкото от любопитство да поиска да види някое приятелче.А такъв момент винаги идва.И аз имам спомени от детството на тази тема.При нас това е било тема табу.И сега се старая да не се повтаря същото с моите деца
Малко се изумих като прочетох това, пък като погледнах на колко години е голямата ти дъщеря- още повече се изумих! Никога не съм имала желание да видя баща си гол и слава богу, че никога не съм го виждала, защото не мисля че щеше да бъде най-приятното усещане. По-добре "някое приятелче" на нейната възраст да види отколкото члена на един възрастен мъж!Това е моето мнение!

Е много ясно,че сега не се къпят заедно,защото тя е голяма и се къпе сама.
Да,това е въпрос на възприятие.Ако ти възприемаш нещата така и децата ти така го възприемат.Така че това е правилният избор за теб.
И аз не съм виждала баща си гол.Ама нещата не стоят така.Мъжо не застава на средата на хола гол да го гледаме  Joy. За него е съвсем естествено да се съблече в спалнята и да влезе да се къпе в банята.Както и за мен.А децата не обръщат никакво внимание на това.Лора почва да му вика понякога:"Голищарееее",така както ми вика и на мене и на бебока.

Последна редакция: пн, 08 май 2006, 16:10 от Trislon

# 202
  • някъде

Значи, прочети въпроса, на който отговарям. Майката пита какво биха направили, ако детето поиска да прави и други работи, не само да "пипка"...
А що се отнася до разхождащите се по улицата ексхибиционисти, мисля, че сравнението им с татковците, които не се притесняват от голотата си е меко казано неуместно.
И не мога да разбера какво неприятно има в гледката на едно голо тяло? И защо детето трябва да се възпитава в излишни табута, които по-скоро ще му попречат след време, отколкото да му помогнат...?
Прочела съм! PeaceИ все пак ще ти е приятно ли да видиш баща си или дядо си или възрастния ти комшия да си развява онази си работа? Thinking Давам сравнение с по-възрастни от теб хора, защото е същото и при детето- то вижда голям човек, а не някое детенце, което има същото нещо като него! А що се отнася до табутата- ами все пак трябва да има някаква граница-надали ще ти е приятно когато детето порасне да си показва атрибутите пред всеки, без да се притеснява!
Но всеки сам си преценява!  Peace

# 203
А що се отнася до табутата- ами все пак трябва да има някаква граница-надали ще ти е приятно когато детето порасне да си показва атрибутите пред всеки, без да се притеснява!

Семейството,говориме за семейството.Майка и баща.

# 204
А що се отнася до табутата- ами все пак трябва да има някаква граница-надали ще ти е приятно когато детето порасне да си показва атрибутите пред всеки, без да се притеснява!

Семейството,говориме за семейството.Майка и баща.

Наистина става въпрос само за членовете на семейството, а честно казано комшиите ми не са такива.
Освен това никой тук не говори за "развяване". Ако бащата се съблече и отиде до банята или се преоблече пред очите на детето си е едно, а ако тръгне да си го "развява" - това е съвсем друго и да, вече е проблем. Виж, ние не се събличаме на всяка цена пред детето си, но ако то ни види - просто това не е проблем и на никой не прави впечатление. Най-малко на нея. А що се отнася до къпането на бащата с дъщерята - също не мисля, че страшно до една определена възраст. Така или иначе, децата приемат голото тяло много по-естествено, отколкото възрастните, задават някой и друг въпрос, понякога искат да пипнат - и до там.Проблемите идват от нас, не от тях.  Peace

# 205
  • някъде
ок  Peace Peace Peace

# 206
  • София
И все пак трябва да има някаква граница на приличие иначе ...............

5 годишно момичинце на моя близка постоянно се събличаше голо на улицата през лятото и настояваше така да ходи по улицата. Приятелката ми с мъка я облича и след минути детето се съблича пак. Тя се опитваше по какъв ли не начин да я накара да се облече и да ходи облечена - компромиса беше - да е с рокля но отдолу гола и без сандали. Нормално ли е това??? newsm78

П.П. Таткото често се разхождал в къщи така - детето с времето го е приело за нормално и цяло лято не можаха да я отучат от този и навик. Ще видим това лято как ще бъде  Thinking

# 207
Съпругът ми ходи гол пред двете ни дъщери. Всичко това го смятаме за съвсем нормално. Никой не се впечатлява от голотата на другия. Цялото семейство можем да сме си голи и няма да ни направи впечатление.

# 208
  • anywhere
Ами аз не се крия от сина ми, който е на 5 години... Е, не "ходя" гола, но се преобличам, излизам от банята, ежедневни, битови неща...
Не знам защо обаче ме смущава идеята мъжът ми да се шматка гол пред щерката, като порасне (тя)... Що така?!  newsm78

# 209
  • София
За сега не сме се крили и двамата. Резултатът е : синът ни е на 5 години и въобще не се притеснява ако ме види гола. Просто е свикнал с това и го смята за съвсем естествено. Като беше по-малък ме гонеше и викаше "ааааа на мама циците" , естествено подкукуросан от баща си. Не мисля че има нещо срамно в телата ни и ако се крием се получава обратния ефект.

Общи условия

Активация на акаунт