На море в Гърция 2020 - VI

• 59 081
  • 770
  •   1
Отговори
# 450
  • София, България
В района на Епаноми има километри плажове. Не е вярно, че свободната зона е само между бийч баровете.
Да, километри Слънчев бряг, мътна вода и водорасли. Паркирахме на Фламинго, веднага след асфалта. Разходих се наляво, по морето, почти до надуваемия воден парк. Да, накрая има още свободна зона, но защото ивицата става толкова тясна, че няма място за шезлонги. Надолу какво има не знам. Надясно не ходих, но после спряхме с колата и на Паралия Епаноми (много нюню) и наИкусмис Лефкес.. Ми целия тоя залив беше мътен. Чак след носа на Ангелохори се избистри водата.

Та, кажете за моловете.

# 451
Мол или тип аутлет?
Космос и One Salonica Outlet Mall. И двата стават. На двата края на града са. През уикенда в Космос е стълпотворение от гърци. Дори още от петък на обяд.

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 13:20 от Fancy

# 452
  • София
Здравейте. Ако не ни мине котка път, следващата седмица трябва да сме на Лимнос. Ще отседнем в района на Мудрос. Къде, какво има да се види в района - плажове, таверни? Обичаме да обикаляме, разстоянията не ни плашат.

# 453
Космос е задължителен, ако сме около Солун Simple Smile Не знам за гърци, но предишни лета цяла Сърбия беше там. Не може дори място за паркиране да намериш.

# 454
  • София
Здравейте. Ако не ни мине котка път, следващата седмица трябва да сме на Лимнос. Ще отседнем в района на Мудрос. Къде, какво има да се види в района - плажове, таверни? Обичаме да обикаляме, разстоянията не ни плашат.
В "района" се намира Фанараки. Това е нос, който е с много цветни камъни. Скалите все едно са изрисувани с бои. До носа се намират плажовете Микро Фанараки и Фанараки. Разкошни са, но пренаселени. Добре е да не се ходи в събота и неделя, защото и местните много ги тачат. Друг хубав плаж наблизо е Хавули. Той е голям и трудно се пълни. Но съм чувала, че понякога доста духа и има вълни. Били сме 2 пъти и не сме имали подобни проблеми.

Иначе на остров 25/35 км. всичко е в района.  Wink Но това не ни пречи за 1 седмица да навъртим 500 км. hahaha  Добре е да се види пустинята (съчетава се с близкия плаж Гомати), Фаракло, църквата в скалите Панагия Какавиотица.  Столицата Мирина е задължителна - много приятно градче с атмосфера. В Мирина има крепост с разхождащи се сърнички и еленчета.  Ако имате късмет, в голямото солено езеро могат да се видят фламинго.  В края на юли сме виждали. През септември нямаше.

# 455
  • София, България
Греда с Космос, отиваме, паркинга почти празен, викам си егати кефа, влизаме, призрачно, няма никой, само полицаи и нищо не работи... Викам да не са сиеста... Накрая от охраната ни казаха - Голяма богородица, сори. А утре? Е, утре е неделя... Понеделник в 10:00 елате.. Ама аз понеделник в 10:00 ще съм на тръстиката вече Sad Добре, че носехме плажния багаж... И сега плажуваме на Неа Епиватес... Кой щеше да идва в Солун след две седмици? Може да съчетаете мола с плажа, сутринта кафе на крайбрежната, после разцъквате с Lime-четата (децата много се кефят, а и имат дневен пас сега - неограничен брой 30 или по-малко минутни райдчета в рамките на 24 часа за 10 евро). После на обяд с колата в Космос 2-3 часа и след това се пльоскате на плажа Simple Smile А вечерта - таверничка в Лагадики.

# 456
  • София
Греда с Космос, отиваме, паркинга почти празен, викам си егати кефа, влизаме, призрачно, няма никой, само полицаи и нищо не работи... Викам да не са сиеста... Накрая от охраната ни казаха - Голяма богородица, сори. А утре? Е, утре е неделя... Понеделник в 10:00 елате.. Ама аз понеделник в 10:00 ще съм на тръстиката вече Sad Добре, че носехме плажния багаж... И сега плажуваме на Неа Епиватес... Кой щеше да идва в Солун след две седмици? Може да съчетаете мола с плажа, сутринта кафе на крайбрежната, после разцъквате с Lime-четата (децата много се кефят, а и имат дневен пас сега - неограничен брой 30 или по-малко минутни райдчета в рамките на 24 часа за 10 евро). После на обяд с колата в Космос 2-3 часа и след това се пльоскате на плажа Simple Smile А вечерта - таверничка в Лагадики.
Не съм забелязала някой в тази тема да има склонност към губене на време в молове.
Поне аз бягам панически от подобни места.

# 457
  • София
Ние пътуваме след 2 седмици, но ще спим в Солун само за да хванем на другия ден самолета за Самос. Така че ще имаме време за плаж в петък следобяд и после разходка и разглеждане, тъй като досега не сме влизали в града. А в събота сутринта закуска с бугаца и се отправяме към летището. Това е планът, дано се получи. Аз също не съм любител на моловете, голямо губене на време ми е, ходя само в краен случай.

# 458
  • София, България
А къде ги ядете тия бугаци?

# 459
  • софия
Голяма Богородица е много тачен празник. Като Великден и Коледа. Навсякъде почти всичко е затворено.
Бугаци има във всички места със закуски.

# 460
  • София
Аз лично харесах много бугацата в Кавала. Продаваше се в специални закусвални в центъра и имаше само бугаца, без други закуски. Беше със сирене или сладка, с бял крем ванилия. Много е вкусна и прилича на нашата баница, но като домашна, с качествени продукти. Нещо, което в България рядко се намира в закусвалните.

# 461
И в Солун има такива места, само за бугаца. Това е най-известното, но има и други.
https://g.page/bougatsabantis?share

Вече и в Гърция на много места стана като у нас, закуските се правят от замразени полуфабрикати от бутертесто, които само се запичат на място. Но има останали и истински пекарни, за щастие.

# 462
  • софия
Така и не захаресвах бугаца. Както и портокалопита, и повечето десерти. Виж, за курабии от Кавала умирам.

# 463
  • София
Параход, благодаря! Тази ми се пада на 2 км. от апартамента, но ако се събудя рано, ще отида! И без това обожавам сутрешните разходки в голям, бавно събуждащ се град. Иначе по-близо ми е: https://goo.gl/maps/EqhrqZxFEVLEp3vH8
А тази е на 2 крачки: https://goo.gl/maps/EvECXXi5dtyn9h9M7, но е с по-нисък рейтинг. Зависи колко време ще имам.

# 464
Еее, за портокалопитата не си права но ние ядем една семейно три дни , смятай, колко е сладка😂

Общи условия

Активация на акаунт