На море в Гърция 2020 - VI

• 59 046
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Според мен, ако решат, че детето трябва да има тест, ще му направят на място. Не вярвам да върнат цялата кола.

Аз още нещо се сетих - ние ще пътуваме 7 човека в колата, ние с ММ, трите деца и майка ми и баща ми. Колата си има 7 седалки. Дали някаква драма може да стане? На влизане на границата ще сме само 5-ма де, но после, в страната ще пътуваме всички.

# 601
Един малко тъп въпрос, който със сигурност е разискван,но не намирам инфото. Днес звънях в Рамус и Цибалаб и на двете места му казаха, че теста излизал за 36часа. Т.е ако в сряда сутрин ни вземат пробата в събота сутрин дали ще важи или си важи до края на деня в събота теста?

# 602
Имам нужда от съвет.

Ще пътуваме, но не знам за момента дали ще е в събота, неделя или понеделник. Sad Много неприятно, но изникват непредвидени обстоятелства.

Можем ли да попълним по една PLF форма за всеки от дните? Пише, че на домакинство трябва да се попълни максимум една.

Предварително благодаря!

# 603
Един малко тъп въпрос, който със сигурност е разискван,но не намирам инфото. Днес звънях в Рамус и Цибалаб и на двете места му казаха, че теста излизал за 36часа. Т.е ако в сряда сутрин ни вземат пробата в събота сутрин дали ще важи или си важи до края на деня в събота теста?

самоцитирам се , няколко страници назад

"при направен тест в неделя - минава се спокойно в сряда"

# 604
  • Sofia
Т.е ако в сряда сутрин ни вземат пробата в събота сутрин дали ще важи или си важи до края на деня в събота теста?

Събота реално е четвъртият ден, а не третият, така че, според мен, по официален протокол, документите биха били валидни до същия час в събота, в който е взета и пробата в сряда, не по-късно. Естествено, възможно е да минете метър и в по-късен час, но аз лично не бих рискувала.

# 605
Попитах в къмпинга, към който сме се насочили /Castello Camping & Summer resort/ каква ще бъде политиката им за носене на маски. Ако отговорят ще споделя.
Междувременно започвам да се оглеждам за място "по пътя" към Ситония - т.е. Кавала. Далечните дестинации не са опция тази година. Бихте ли ме насочили? Търся тихо море /на 2 пъти не можахме да се изкъпем на Аспровалта - вълните бяха високи/, малки, неразработени плажчета, по възможност с естествена сянка и по възможност - пясъчни. Търсим студио далеч от лудницата на града.
Ще съм благодарна за всякакви препоръки - село, плажове, конкретни места за настаняване.

За тестовете - погледнете лаборатория "Геника". Става със записване на часове. Проби, взети до обед, излизат до вечерта. Добра организация - не влизаш вътре, а вземат пробата през прозорче. Не съм ги пробвала, но такава е информацията им.

# 606
  • София
Аз мислех да отидем в Геника, макар че ми е малко далече - само на Плиска взимат проби, но се оказа, че за следващата седмица няма часове. Така че записвайте си по-рано часове, явно трябва да е повече от седмица предварително.

# 607
Pipelot,
препоръчвам Палио.

# 608
Здравейте, днес направихме тестове в Цибалаб и очакваме резултатите в събота сутринта. Тогава и тръгваме. Още при влизането казах, че ни трябват за пътуване в Гърция и да са на английски, а сега като въведа в онлайн платформата данните всичко излиза на български език. Разтърсих се и на сайта им имаше написано следното:

Имате ли представа тази бланка ние ли трябва да я разпечатаме и да я занесем да я подпечатат в деня на получаване на резултатите или има нещо друго? До колкото знам нали трябва да са на английски резултатите за да ги приемат. Благодаря! 🌹

# 609
Имам нужда от съвет.

Ще пътуваме, но не знам за момента дали ще е в събота, неделя или понеделник. Sad Много неприятно, но изникват непредвидени обстоятелства.

Можем ли да попълним по една PLF форма за всеки от дните? Пише, че на домакинство трябва да се попълни максимум една.

Предварително благодаря!
И аз имам подобна чуденка, ние ще пътуваме в ден, който е вторник, но ако изникне нещо, може да се наложи да тръгнем ден по-късно и се чудя дали да попълвам 2 форми или ако нещо стане в последния момента да попълвам нова за следващия ден.

# 610
Имате ли представа тази бланка ние ли трябва да я разпечатаме и да я занесем да я подпечатат в деня на получаване на резултатите или има нещо друго? До колкото знам нали трябва да са на английски резултатите за да ги приемат. Благодаря! 🌹

Еми много е трудно четенето с разбиране явно..

"Бланка за сертификат, който се изисква при пътуване в чужбина може да свалите на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК от ТУК , а на НЕМСКИ ЕЗИК от ТУК. След попълване може да получите резултат от теста и печат на сертификата от всяка наша приемна. Указания за попълване може да видите по-долу."

Това ти го пише в скрийншота. Разпечатваш, попълваш, занасяш в приемна да ти сложат мокър печат и баркод.

# 611
  • София
Имам нужда от съвет.

Предварително благодаря!
И аз имам подобна чуденка, ние ще пътуваме в ден, който е вторник, но ако изникне нещо, може да се наложи да тръгнем ден по-късно и се чудя дали да попълвам 2 форми или ако нещо стане в последния момента да попълвам нова за следващия ден.
Попълнете си за всеки ден декларация, в последния момент няма да ви даде възможност за нова.

# 612
Благодаря за отговора, наистина ми беше трудно да разбера защото от лабораторията не споменаха за такъв сертификат, че е нужен като споменахме пътуване в Гърция. И съвсем случайно попаднах на тази информация, за това прецених, че по-добре да попитам на място, където има хора преминали през това, преди да е станало късно за реакция. Както и да е, надявам се всичко да е наред и да споделим и наши снимки в темата от лято в Гърция 2020г. 🍀

# 613
Успех!
Лаборантите вероятно не са наясно с всички тези изисквания (и не им е работа), затова от Цибалаб са сложили информацията на видно място в сайта си.

# 614
  • sofia
Притесниха ме последните коментари...Ние днес направихме тестовете, пътуваме в неделя - нали ще са валидни?

Общи условия

Активация на акаунт