На море в Гърция 2020 - VI

• 59 017
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз не виждам проблем да се попълни първата най-близка дата във формата,а пък ако се наложи са се тръгне ден,два по-късно,не би трябвало да е проблем,нали ще има получен QR код. Или нещо бъркам? Нали не може повече от една форма за семейство? Аз така мисля да направя, защото и ние живот и здраве имаме две опции за тръгване. Сега като четох за тестовете,взех че запазих час в Геника. Много удобно и бързо става.

# 616
Аз не виждам проблем да се попълни първата най-близка дата във формата,а пък ако се наложи са се тръгне ден,два по-късно,не би трябвало да е проблем,нали ще има получен QR код. Или нещо бъркам? Нали не може повече от една форма за семейство? Аз така мисля да направя, защото и ние живот и здраве имаме две опции за тръгване. Сега като четох за тестовете,взех че запазих час в Геника. Много удобно и бързо става.
QR кода важи за определен ден. Няма как да ползваш код за 8ми, пък да пътуваш на 10ти (примерно). Попълвах за баща ми тази седмица, заради служебни ангажименти не беше сигурен дали ще успее да пътува в четвъртък или петък. Пуснах една за единия ден и една за другия. Това за едната декларация е да не се попълва отделно за всеки член от семейството.

# 617
Здравейте мами, попълнихме декларация за QR код и въведохме в семейни членове мъжа ми, детето и снаха ми. Трябва ли да направим нови декларации за мъжа ми и снаха ми или не е нужно, тъй като вече сме ги добавили в моята декларация?

# 618
  • софия
Декларацията за семейство е една.
Снаха Ви не знам какво семейство Ви е.

# 619
QR кода важи за определен ден. Няма как да ползваш код за 8ми, пък да пътуваш на 10ти (примерно). Попълвах за баща ми тази седмица, заради служебни ангажименти не беше сигурен дали ще успее да пътува в четвъртък или петък. Пуснах една за единия ден и една за другия. Това за едната декларация е да не се попълва отделно за всеки член от семейството.
Аз сега попълних за 1/09 и ми изписа, че ако се наложи да се тръгне един ден по-рано, може да се тръгне без QR код, но с имейла за потвърждение.
За един ден по-късно нища не видях да пише, но забелязах, че има опция да коригираш формата т.е. трябва да се влезе в профила в My Dashboard и отстрани има едно моливче, от където се влиза във вече попълнената форма и да се коригират данните.
Харесах си място за настаняване на Закинтос в Drosia, KypseLi, надявам се да е налично дакото потеглим.

# 620
Притесниха ме последните коментари...Ние днес направихме тестовете, пътуваме в неделя - нали ще са валидни?
Би трябвало да са валидни до неделя, поне до часа в който е взета пробата....А къде правихте тест?
Моето проучване за София, показва:
- Рамус - цена 100 лв и пробите излизат за поне 36 часа ( информация по телефона), не работят със записване на часове
- Цибалаб - цена 125 лв. и пробите излизат до 18 ч на следващия ден (отново по телефона ми казаха),  не работят със записване на часове. Проби се взимат само в две лаборатоории в София - Бизнес център Сердика и на ул. Д. Груев
- Геника - цена 125 лв. единичен и 89 лв/човек, ако е семейство ( поне 2 души). Проби само на Плиска, работят само  със записан час, излизат за минимум 36 часа, за следващата седмица няма свободни часове.
Утре ще имам информация и за Бодимед.

# 621
  • София
Хм, в сайта на Цибалаб единичния е 110, имат и отстъпка за семейства http://cibalab.com/wp/coronavirus-pcr-%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%be%d … 1%80%d0%be%d0%ba/

Бодимед - 100+10 за превод. Но имат шантаво работно време и само делнични дни.

# 622
Хм, в сайта на Цибалаб единичния е 110, имат и отстъпка за семейства http://cibalab.com/wp/coronavirus-pcr-%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%be%d … 1%80%d0%be%d0%ba/

Бодимед - 100+10 за превод. Но имат шантаво работно време и само делнични дни.
Ха, наистина Цибалаб на сайта им е такава цената. Може да се е объркала жената по телефона. Иначе ми каза, че имат "експресен" за 190 лв.

# 623
Аз направих днес рано сутринта в Рамус. Към 21.00 тази вечер ми беше готов. Утре ще мина да го взема преведен и подпечатан.

# 624
  • София
Притесниха ме последните коментари...Ние днес направихме тестовете, пътуваме в неделя - нали ще са валидни?
Би трябвало да са валидни до неделя, поне до часа в който е взета пробата....А къде правихте тест?
Моето проучване за София, показва:
- Рамус - цена 100 лв и пробите излизат за поне 36 часа ( информация по телефона), не работят със записване на часове
- Цибалаб - цена 125 лв. и пробите излизат до 18 ч на следващия ден (отново по телефона ми казаха),  не работят със записване на часове. Проби се взимат само в две лаборатоории в София - Бизнес център Сердика и на ул. Д. Груев
- Геника - цена 125 лв. единичен и 89 лв/човек, ако е семейство ( поне 2 души). Проби само на Плиска, работят само  със записан час, излизат за минимум 36 часа, за следващата седмица няма свободни часове.
Утре ще имам информация и за Бодимед.

Утре ще правим тестове в Токуда (със записани часове е). Цената май е 110 лв. на човек, но утре ще пиша.  Пътуваме в неделя и попълнихме 2 формуляра за QR код, защото ще ходим аз, мм, детето и нашите.
Гърците ми потвърдиха за рестрикциите относно носенето на маски на открито и закрито, но не знам дали за плажа ще е задължително.

# 625
Маските на открито са задължителни на Миконос и Халкидики, а не в цяла Гърция, нали така?

# 626
Също Парос и Андипарос, област Атика и Сароническите острови. Засега са тези области.

# 627
  • София
Днес се върнах от Гърция и мога да ви кажа, бях там близо месец.
На плажове, които не са организирани, маската е задължителна, ако не се спазва правилото за разстояние най-малко 1,5 метра.
На организираните плажове след налагане на спешните мерки, там където мерките за отстояние са спазени между шезлонгите, е силно препоръчително да се използва маска колкото е възможно повече, но използването й не е задължително.
Използването на маска в ресторантите не е задължително за клиентите на Халкидики и Миконос в контекста на спешни мерки. Задължителна е до момента на сядане.
Не е задължителна и за деца  деца под тригодишна възраст.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 00:50 от Bled

# 628
  • София
И ние в момента сме на Халкидики, няма такова нещо като маски за пражуващите. Сервитьорите на плажа, на който ходим са с маски, дезинфекцират шезлонзите постоянно.
И в заведенията не влизаме с маски (персоналът е с 😷), то "влизаме" е силно казано, защото посещаваме открити ресторанти. В супера влизам с маска, в железарията обиколих без маска, не се усетих, че ми е в колата, но никой не ми направи забележка.
Ще видим от утре как ще е.

# 629
Абе, Блед, какви ги говориш? Май пак си била само в сънищата си в Гърция или в някой ОИ хотел под строй.

Маски на плажа не са се носили, хеле на неорганизиран. Дори на Халкидики и Миконос мярката влиза в 6 ч. сутринта утре. В почти цяла Гърция изискването остава само за закрити обществени пространства - магазини, банки, аптеки.

Ако случайно наистина си била цял месец в страната, щеше да знаеш, че до края на юли не бяха задължителни дори на закрито... ама айде...

Единственото вярно в поста ти е, че за деца до 3 г. маски не са необходими никъде.

Общи условия

Активация на акаунт