На море в Гърция 2020 - VI

• 58 998
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Говоря истината....както винаги, точно за от 21.08/а поста ми е писан на 21/...
От правителствен вестник…публикувано вчера, което прочетох преди да си тръгна:
„1. В община Миконос от регионалното звено Миконос в региона на Южно Егейско море и регионалното звено Халкидики в региона на Централна Македония е задължително да се използва немедицинска маска, както на открито, така и на закрито.“
и т.н.
Останалото, което написах е абсолютно точно, обяснено точно за новото нареждане...
Нямам никакво намерение да се заяждам, а да помогна на хората да са подготвени. Защото нашата преса бълва глупости.
И не, не бях на ОИ, а в собственото си жилище.
Лек ден.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 05:23 от Bled

# 631
Имам въпрос за теглич на автомобил. Става въпрос за фабричен такъв, към който има книжка и сертификат. По информация в интернет, не би трябвало да подлежи на глоба, но би ли било това предпоставка за по чести проверки от пътна полиция?

И една снимка, като благодарност за отговорите Blush

# 632
  • софия
Добре дошли отново на пътуващите в Гърция по карта и в сънищата си, давайки "информация" по картинки Grinning кашпи, цветя, рози за тях
Не сме били нито на Халкидики, нито на Миконос. Маските са само за затворени помещения, корабчета, лодки, фери. Стриктно се следи всички да имат маски при качване и слизане, и ако някъде в морето срещнеш морски патрул. Във всички таверни и магазини персоналът е с маски/шлемове, дезинфекцира след всеки клиент, на плажа в началото не всички от персонала бяха с предпазни средства, но в последствие се коригираха.
Преди малко по БТВ имаше репортаж с жена, живееща на Халкидики и да, каза, че от днес - 21.08., маските/шлемовете са задължителни. Важи само за вече описаните райони, не за цяла Гърция.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 08:03 от zvаnchе

# 633
  • Варна
Имам въпрос за теглич на автомобил. Става въпрос за фабричен такъв, към който има книжка и сертификат. По информация в интернет, не би трябвало да подлежи на глоба, но би ли било това предпоставка за по чести проверки от пътна полиция?

Дълбоко грешите , само да ви зърнат и ще ви отпорят номера.Според гърците теглича не ги интересува дали е фабричен с книжка и сертификат , а да е ПРОИЗВЕДЕН  с колата и да е вписан в големия талон.

# 634
  • София
Сърдечен поздрав и от мен със снимките ми.

Пътувайте спокойно и се пазете. Прекрасно е в Гърция.
На границата вчера беше спокойно и в двете посоки. Рядко вече стават опашки, но се случва.
Започнаха да тестват по-често допълнително. Случи се и на мен, когато отивах последния път.
Но минавам границата много често.
За деца под 10 години не е необходим тест.

Спокойно заминавайте, въпреки че:
Финландия, Норвегия и Естония обявиха карантинни мерки, приложими за всички пристигащи от Гърция.

# 635
  • Варна
даже и при абсолютната тъпотия маска на плажа ?

# 636

Дълбоко грешите , само да ви зърнат и ще ви отпорят номера.Според гърците теглича не ги интересува дали е фабричен с книжка и сертификат , а да е ПРОИЗВЕДЕН  с колата и да е вписан в големия талон.

Не виждам къде съм сгрешила, като подчертах, че е фабричен. Ще проверя дали го има в талона. Благодаря!

# 637
  • Sofia
Също Парос и Андипарос, област Атика и Сароническите острови. Засега са тези области.

Извинявай, не съм наясно с административното делене - ние ще ходим до Превеза - попада ли в тези области?

И още нещо - някой правил ли си е тест в Пирогов?

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 09:53 от Tari Tasartir

# 638
# 639
  • София
Не, на Сточна гара.
А трябва ли ми копие на PCR теста за границата, в смисъл 1 екземпляр достатъчен ли е?

Сподели моля, много ли се чака в Рамус? В коя лаб на Сточна гара?  И за колко време станаха?

# 640
Не, на Сточна гара.
А трябва ли ми копие на PCR теста за границата, в смисъл 1 екземпляр достатъчен ли е?

Сподели моля, много ли се чака в Рамус? В коя лаб на Сточна гара?  И за колко време станаха?

Лаборатория Рамус на Сточна Гара се намира на ул. „Ангиста“ 2-4, 1527 Център, София , но в сайта на Рамус пише, че правят PCR само в централата им в Дружба? В тази лаборатория на Сточна също ли може и каква е цената и директно преведана на английски език ли издават резултата?

# 641
Не, на Сточна гара.

Лаборатория Рамус на Сточна Гара се намира на ул. „Ангиста“ 2-4, 1527 Център, София , но в сайта на Рамус пише, че правят PCR само в централата им в Дружба? В тази лаборатория на Сточна също ли може и каква е цената и директно преведана на английски език ли издават резултата?
Да,може-цената е 100лв.излизат за около 10 часа резултатите и казвате,че искате на английски.
Докладвам от плажа на Никити-пълен е(предимно местни) и ниииикой не е с маска. Попитахме сервитьорката-каза,че е задължително носенето й на пясъка(шезлонга) и че ще минавали да глобяват по 150 евро.

# 642
  • Sofia
... в сайта на Рамус пише, че правят PCR само в централата им в Дружба?

Не пише точно това май. Просто е обяснено малко объркано. Доколкото аз разбрах, само някои обекти на "Рамус" не вземат проби – те са изредени на сайта им. Във всички останали, обаче, може да се тестваш, но пробите се карат до централната им лаборатория в "Дружба", където се обработват. Т.е. технически отнема повече време, защото трябва да дадеш проба, тя да "пътува" до централата и чак после да си вземеш резултата, като е готов.
Ако греша, нека някой ме поправи.

# 643
около никити нали има и малки плажчета, интересно те дали са пълни. с маска на плажа - смях.

# 644
  • Там където

Ами новите трикини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт