Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неспокоен сън ...

 • 563
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 64
Здравейте мами, аз продължавам отчаяно да си пиша тук. Малчо е на 9 месеца и не спим. Не спим от както се е родил. При вас така ли е? Нормално ли е? Има дни в които е по-спокоен което значи, че първото събуждане не е на първия час след заспиването, а на втория. Плаче на всеки час от както е заспал. Успокоява се само на гърда, чакам да се отпусне хубаво в ръцете ми, слагам го в креватчето и спинка сладко сякаш няма да стане скоро.... след час, час и половина рев... и се въртим в омагьосан кръг..

Чувала съм, че с бебе не се спи, но не е ли малко прекалено!? Вече съм супер отчаяно изморена😣😏

# 1
 • Мнения: 381
Има бебешки сиропи за сън. Питай педито и не се вкарвай в излишни филми. Остави ритъма на детето свободен.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 483
Зъби може да го напъват,колики още може да има...

# 3
 • Мнения: 948
На дъщеря ми тогава почнаха да й излизат първия кътник и първия кучешки, един до друг. Само на гърда, използваше ме за беберон и спеше при нас, иначе нямаше оцеляване. Тя в кошара никога не е спала.

# 4
 • Мнения: 2 220
Вероятно го водите на детски консултации, намират ли му нещо? Ако не намират проблеми, значи ви е по-неспокойно детенцето. И да, с бебе не можеш да се наспиваш. Утешението е, че това ще се промени в близките месеци.

# 5
 • София
 • Мнения: 2 861
Не бях спала 5г, с двете ми деца, момчета. Големият се будеше през час, можех да си сверявам часовника по него. Тъкмо започна да спи по цяла нощ, и се роди малкият. Той също се будеше, не чак толкова на често, но пък заспиваше много по-трудно. Приключиха с поникването на всички зъби. Много мъчителен период и най-трудното ми време от майчинството. Нищо не им помагаше за дълго време - гелчета, гранулки, какво ли не опитвахме. Сега може и да са измислили нещо по-ефективно. Успех! Аз не съм същият човек след това, недоспиването ме убиваше.

# 6
 • Мнения: 434
О, и ние сме така отскоро с нашия син. Той е на 1г. и 2 месеца и зъбите напират. Няма сън и пищи през 2,3 часа. Давам да си пийне малко мляко и пак заспива. Няма оправия с тия зъби.

# 7
 • Мнения: 764
Съчувствам ви, момичета, знам какво е...
Колики, зъби, кошмари, все някаква причина има за неспкойния сън.
Ще го израстат децата, бебета са още, ние 3г не бяхме спали, с таткото се редувахме кой да спи и кой да става на 1.30- 2ч.
При моето дете помогна, че го взех при нас на спалнята, пак не спях нормално, но поне детето се успокои и не плачеше като се събуди, а се повърти, огледа и пак заспи. Чак на 3г почна да спи по цяла нощ.
П. П. Когато проговори с изречения ми обясни, че сънува страшни неща. Имало си е негови страхове, което мисля беше основната причина за безсънието.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 668
И аз така питах приятели и по фейсбук групите дали е нормално това неспокойно спане. Като цяло явно отговорът е - за едни деца е нормално, други си спят спокойно, не усещат колики, зъби, безсъние. Ние сме от първите. Много ни помогна това, че кърмех и креватчето беше долепено до спалнята. Почти без усилие кърмех нощем на 1.5-2 часа до края на кърменето, който беше на 15 месеца. Успавяхме да спим между мрънкането въпреки, че аз винаги чаках бебето да се насуче за да застана в по-удобна поза и да спя. Е, тъкмо отбих и за 20 дни избиха четирите кучешки зъба, а вече бяхме и в извънредно положение. Ад на земята. Поне сега спим по цяла нощ от месец - два. Но все още чакам последните кътници и ще видим как е.

# 9
 • Мнения: 1 868
Ще питам в тази тема, за да не отварям нова. Simple Smile
Как се справяте с неспокойния сън когато детето е на адаптирано мляко и съответно няма как вечер да яде на 1,5-2 часа?
Моят син скоро направи 2 месеца и сега уж е в някакъв период на затишие. Коликите малко пооминаха, а зъбките още не са почнали, та си поспива.
Но знам, че това е временно и скоро сигурно ще почне с трудното заспиване и честото будене.

# 10
 • София
 • Мнения: 4 668
Ще питам в тази тема, за да не отварям нова. Simple Smile
Как се справяте с неспокойния сън когато детето е на адаптирано мляко и съответно няма как вечер да яде на 1,5-2 часа?
Моят син скоро направи 2 месеца и сега уж е в някакъв период на затишие. Коликите малко пооминаха, а зъбките още не са почнали, та си поспива.
Но знам, че това е временно и скоро сигурно ще почне с трудното заспиване и честото будене.

Аз не съм давала АМ, но си мисля, че успокоението е едно и също - гушкане, милване на бебето, песничка ако го успокоява, с две думи - близост с мама.

# 11
 • Мнения: 948
Защо няма как да яде на 1-2 часа? Бебето е много малко да прави големи паузи.
Аз лично намирам много грешно изказването за неспокоен сън на новородени и малки бебета. Изключително рядко е да спят непробудно.

# 12
 • Мнения: 1 868
Николета, ти кърмеше или хранеше с адаприрано мляко?
Ако си кърмила, разбираемо е да не знаеш как се храни с АМ. А ако си давала АМ на всеки час бих се учудила.

# 13
 • Мнения: 333
Съжалявам за това, през което минавате. Знам от опит точно колко изморен и на предела си е човек.
Дъщеря ми беше абсолютно същата. Нищо й нямаше здравословно. Също дълго кърмено дете. Едва на две години и половина започна да спи по цяла нощ. Голяма мъка беше. Първата нощ, когато спа цяла нощ, ходих два пъти да проверявам дали диша. Толкова не ми се вярваше.

# 14
 • Мнения: 764
Rocket, моето дете беше на АМ от раждането още. Винаги когато се събуждаше нощем( през 2-3 чАса обикновено) съм давала АМ. Близки и роднини ми казваха да давам вода вместо мляко, но тъй като детето си искаше млякото, а не вода, не съм го лишавала никога!
Здраво, право, нормално дете е. Проходи самостоятелно на 10 и половина месеца. Няма наднормено тегло😁
Кърмене или АМ, според мен, щом детето си го търси, значи има нужда, нека да си пие и расте.
В периода на зъбките се будеше по начесто и пак искаше мляко, но изпиваше по 20мл само, т. е. колкото да се успокои за момента. Но и повече да изпиваше, пак щях да му го давам. Винаги се будеше примлясквайки😁, търсейки шишето с млякото

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 14:53 от Lilka N.

Общи условия

Активация на акаунт