Страх от секцио , белодробен роемболизъм

• 2 110
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
И на мен при секциото не са ми слагали чорапи, раждах в 1АГ Света София.
Още 4 момичета имаше с мен в реанимация със секцио - нито една не беше с чорапи.

Но все едно, темата е да се опитаме да успокоим  авторката. 😁

# 16
И пак казвам, че не слагат защото са скъпи и нямат!

# 17
  • Terra incognita
И пак казвам, че не слагат защото са скъпи и нямат!
Нищо не им пречи да изискат от пациента да си ги набави.

# 18
Може, но явно са решили за секциото че не са необходими, но съм убедена че ги слагат на пациенти при големи коремни или сърдечни операции, където се предполага че пациента ще се залежи по- дълго време.

# 19
Аз съм с тромбофилия и минах секцио преди 2 месеца.
Не са ми слагали чорапи или бинтове, както и на момичето в моята стая, която беше като мен.
Но и двете през цялата бременност сме били на НМХ (Фраксипарин/Клексан). Спряхме го 24 часа преди операцията и го слагахме още 3 дни след това.
Но и двете бяхме с нискорисковите фактори.

Иначе към авторката, наистина няма от какво да се притесняваш. Още като те приемат ще ти направят изследвания, по време на операцията също ще следят всяка секунда какви са ти показателите.
Мен ме приеха в залата с кръвно 90/60 и през 2 минути ми вливаха някакво вещество. Изобщо специалистите си знаят работата. Освен това, всичко приключва за 30мин някъде, които ти няма да усетиш как минават, защото ще си в такава еуфория, ще направо няма да имаш представа зс времето. Grinning

# 20
След секциото ми слагаха тромболитик , май беше клексан, не помня вече. Не помня и дали рутинно правят подобна профилактика или ми я правиха, защото бях на фраксипарин през цялата бременност. Чорапи не съм носила по време на секциото и изобщо в болницата, макар че имах мои лични и съм носила и преди, и по време, и след бременността. Нормално е човек да има притеснения от секциото, защото все пак е коремна операция, но и вагиналното раждане също си има рискове и на мен ми звучи много по-страшно от секциото. А и страх, не страх, все по някакъв начин бебето трябва да излезе, така ми казваше моя доктор. Авторката може да обсъди притесненията си със следящия я АГ и израждащия екип. Всичко ще е наред, няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт