ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 501
  • 774
  •   1
Отговори
# 315
desolina79, и аз напред си мислех за рисуване на корем, сега ще поразпитам познати от арт средите дали знаят.

Ще се радвам да откриеш нещо, за да навапцаме коремчета. Аз търсих в нета, но нищо

И аз няма да слагам никакви обиколници, възглавници и плюшки. Искам всичко да е максимално изчистено и бебо да е лишен от всякаква възможност да се задуши
Още се чудя за чувалче за спане, но понеже съм решила да не купува нищо излишно, ще го оставя за покупките в движение.
Моят АГ каза, че тонове ще ми слуша след 34 г. с, имам още време
Днес се поизморих от обикаляне и на два пъти корема доста ме стегна и заболя.
JayRay, Честит Рожден Ден! Жива, здрава и много щастлива
Дунда, много неприятна ситуация. Според мен заместващия колега на твоята АГ ще ти свърши работа с документите. Изчакай да видиш дали тя ще се върне щом си и имаш доверие, ако ли не, имаш достатъчно време да смениш лекаря Simple Smile
За силиконови зърна идея си нямам как се определя размера. Консултантите по магазините би трябвало да знаят
Аз днес понакупих още някакви неща за бебо. Чудя се дали да взимам четка за шишета, препарат за съдове, четка за коса и някакви такива дреболийки, които ми се струват излишни

# 316
  • София
От това, което четох за силиконовите предпазители за зърна, трябва да измерим зърното в основата, като трябва да е добре оформено. Към получения размер в мм. добавяме още 3 мм. Това дава размерът, с който трябва да съобразим размера S,M или L.

# 317
А има ли връзка по-високо от нормалното тсх и качването на килограми?

Доколкото знам има, а тук също го пише.
https://www.synevo.bg/shtitovidna-zhleza/

Иначе да, моите стойности са били 1,36  µIU/mL и са били в границите.

Аз през ден приемам Б12, но въобще не бях запозната, че може да влияе върху цвета на течението.

# 318
  • София
Мерси за инфото.
Моят Б12 влияе (марката е viridian). Даже ми прави пикото почти неоново зелено след прием Grinning Но няма връзка иначе. Просто някакъв оцветител, предполагам, съвпадение.
Идеята ми беше, че по-жълтеникавият цвят не е гаранция за инфекция (мой опит поне).

# 319
JayRay честит празник, жива и здрава и пухкав финал!
Връщам се от преглед в 32+3 дни , бебо е 1.700 кг, отг.на 32г.с, качила съм 6кг. до сега, притесни ме , че каза , че бебо е с препълнен пикочен мехур и набраздени черва , каза да я подсетя и да го види др.път.Мен ме притесни този факт , вие какво мислите!

# 320
А има ли връзка по-високо от нормалното тсх и качването на килограми?

futuremami, това с олиото и пипането е странна сенсация. Мисля, че може да е на психологическа основа.

Да! Аз съм с Хашимото, но не завишени хормони, а антитела. Когато започнат да имам оплаквания симптоми ми бяха сърцебиене и качване на кг и почти невъзможно сваляне.

# 321
Когато съм започнала да развивам възлите единия от симптомите ми беше рязко сваляне и качване на килограми за много кратък период. Доцента,който ме оперира ми беше разказал,че много жени прибягват до Еутирокс с цел отслабване без да имат проблем с жлезата,което е вредно. Този симптом се проявява само при нарушена функция на жлезата.

# 322
Момичета, от 24.08 ще има бебешки неща в Лидл отново. Бодита, спални комплекти, дрешки, памперси...Аз чакам да пуснат и нещо за бременни, че вече всичко взе да ми умалява Sad Моят корем е огромен, всички мислят, че съм пред раждане, а имам още два месеца😱

# 323
Относно Тсх, имала съм проблеми преди години и още тогава моят ендокринолог, на който напълно вярвам, ме предупреди, когато забременея да изследвам веднага Тсх и Фт4. Когато отидох бях в норма, ама на границата. Това според него е достатъчно за небременна жена и няма нужда от елтироксин, но при бременност трябва да е под 2.5 (доколкото си спомням), защото иначе на бебето не му достига и може да получи увреждания. Не знам какви са тия таблици за различните триместъри. Пия си хормона през цялата бременност и се следя на 30-45 дена. Различни лекари, различни мнения. Но аз знам за под 2.5.
За надебеляването съм вече 12+, уж без гестационен диабет. Питат ме дали чакам близнаци.... Може би коремът ми е огромен, защото съм дребна.
Бебо продължава да ме рита около пъпа и надолу, което ме кара да мисля, че още си е седалищно. 😟

# 324
  • София
JayRay, честита да си!

За ТСХ - моят ендокринолог ме съветва да го държа между 1 и 1,5.
Иначе при хипофункция на ЩЖ тсх е повишено, метаборизмът се забавя, може да има напълняване. При хиперфункция тсх пада, може да има повишена нервност, отслабване и др.

За бъбречетата - при мен се беше случило на един от прегледите на следващия беше абсолютно нормално. Според АГ бебето не се е било изпишкало. Пишкането във вода било трудно, особено за момчетата.

# 325
  • Пловдив
Значи този път може да взема памперси, да отметна и тях. Дрехи за бременни така и не си накупих /имам два чифта дънки, едните вече са ми малки, но те са ми от старта, другити не сйм ги мерила скоро, тениската още ми е голям/, дрехите, които нося са нормални.

# 326
Има стикери за коремчетата.Аз си купих такива от алиекспрес.Но и тук ги има .Много лесно се поставят и после няма никаква следа не се налага да си търкаш корема или да се чудиш дали нещо няма да ти навреди.

# 327
Вчера минах и аз прегледа при АГ, в 30+5 е 1700гр. и от 32ра седмица започваме мерене на тонове. Сега като ви чета пък ми се струва, че рано ме викат. Все си е седалищно и много се натъжих, защото неминуемо коментираме секцио, ако остане така до край. Място все още дори си имало, а обяснение защо не се завърта никакво ;/ Някой спомена по-нагоре рисуване на корема, така че ще очаквам да споделите какво е ок да се изполва Simple Smile

# 328
Здравейте, момичета.
Честито на патеричка на JayRay. Да си здрава, щастлива и пухкаво бебче накрая!

Аз започнах всяка седмица да ходя на тонове. Миналата бях на късна ФМ (31г.с) и мерихме за трети път тоновете на бебо. Иначе моята АГ започна да ги Мери от 28г.с. Каза, че от тая седмица се почвало да се мерят при консултация.

Относно силиконовите предпазители бях чела, че се измерва ареала на зърното в мм. и от там се гледа, кой размер трябва да е S,M,L.

# 329
Момичетааааа, хваля се - ОТИВАМ НА МОРЕ! Измолих се на милото, да ме заведе за 1 ден да видя морето и да пием поне кафе, но той милия запази за 1 нощувка, за да можем да останем. Та така стискайте палци, дано не пипна нещо, но вторник съм на преглед, дано всико е окей.

Общи условия

Активация на акаунт