ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 480
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро, мамамс, вчера бях при док всичко е наред, обсъдихме въпроса с голямото бебе, той се изсме на това, че не може да се роди нормално, каза че ако всичко е наред си раждаме нормално, голямото бебе не е предпоставка за секцио. Отдъхнах си.
Нооо на 25ти съм на преглед, тогава ще направим пак всички изследвания и ако корема ми е паднал, както се изрази, ще раждаме, шийката е започнала да се скъсява леко. Така че според него до това време нещата ще започнат да се случват. Каза и тази седмица да почивам и от другата да разочвам да вървя само пеша и даже да качвам стълбите в блока. Защото ако ми изтекът водите, а бебето не е в малкия таз, тогаво може да се наложи секцио.
Та ние явно ще сме септемвриичета, увери ме че от тук нататък няма нищо страшно, органите на бебето са напълно развити и всичко зависи от госпожицата, кога ще излезе

# 121
Любче, ти при двама ли се следиш? Не остана време...25-ти, до края на месеца може да имаме бебче Simple Smile
И аз се интересувам за мнения за сайта, който Деси пусна, нон стоп ме преследват във ФБ
Ние другата седмица сме на море. Първо се чудехме въобще дали да ходим, а след това избрахме възможно най-далечното - Балчик. Притеснявам се малко как ще ми се отрази пътуването. Може би ще пия две Ношпа и магнезий и ще спираме през 1-2 часа, което ще е кошмар за децата. Те искат, ако може да се телепортират
Spooky, моите беснееха срещу чувалчета, но ги пробвах и двамата от по-късно, може би заради това

# 122
При един се следя, този втория с изказването, че няма да мога да родя нормално е доктора при, който ходя на ФМ. А според моя лекар няма нищо притеснително, не всички бебета се раждат по калъп 3.500.
Любче, ти при двама ли се следиш? Не остана време...25-ти, до края на месеца може да имаме бебче Simple Smile
И аз се интересувам за мнения за сайта, който Деси пусна, нон стоп ме преследват във ФБ
Ние другата седмица сме на море. Първо се чудехме въобще дали да ходим, а след това избрахме възможно най-далечното - Балчик. Притеснявам се малко как ще ми се отрази пътуването. Може би ще пия две Ношпа и магнезий и ще спираме през 1-2 часа, което ще е кошмар за децата. Те искат, ако може да се телепортират
Spooky, моите беснееха срещу чувалчета, но ги пробвах и двамата от по-късно, може би заради това

# 123
  • София
За какво раждане говорите вие до края на месеца? @_@
Любка, какъв ти е случаят? Ти не си ли ранна октомврийка? Задето върви по-голямо ли мислите с АГ, че може да сте сетпемврийчета?
Аз само спуки си я помна, че е на полусъединител, заради шийката.

Амелин, отивай на море и се кефи и за мен Grinning Аз на последното ходене карах ММ да спира на 2ч, за да се разтъпча. Много време ни отне да стигнем, но пък беше chill.
Бях решена да ходя пак около 6-ти септември, но майка ми изпадна в голям стрес като ѝ споределих...  и реших да се откажа. Не ме пуска никъде първите 2-3 седмици на 8ми месец, заради лошия ѝ опит и ще го уважа това нещо.

# 124
  • Пловдив
Любче, много се радвам, че си по-спокойна.
И ние сме на море от 26 до 1, шегувам се с таткото, че не взех мъж от морето, току-виж син ни е морски 😄 нямам истинско такова желание, мисля си, че след 25.09 ще се появи и че няма да стигне до термин.
Ремонта на първия етаж стартира, от другата седмица ми започва 45 дневния и се изприщвам от сега, чудя се какво и с кой да излизам, за да не стоя по цял ден вкъщи. И да започна с ходенето навън, вместо на пътеката, ще ми отнема грубо 2 часа вместо 1 с придвижването до Пловдив и обратно...

# 125
Деси, отворена съм за срещи в Пловдив, че отдавна съм от активно почиващите.
Любка, щом бебето е добре и достатъчно развито, само ще реши кога да се появи. Не знам защо все плашат с големината на бебетата, не може всички да са по мярка до 3 кг. Ще чакаме добрите новини!
Нямам проблем с пътуването, даже обмисляме още едно ходене до морето в края на месеца, единственият дискомфорт е, че ми се пишка на всеки час, за друго не спираме.

# 126
Дагни, аз съм с паднала тапа и няколко пъти вече с извънредни прегледи, заради леко прокървяване, та до сега бях в застой за да дочакам 9ти месец. От 34 седмица нататък трябва да започна отново активно да се движа, за да не ми изтекът водите, а детето да не е следвало в малкия таз, защото иначе ще се наложи секцио. Има отново вероятност да изкарам и целия септември, но даже и да не го изкарам, а момата реши да излиза, няма нищо страшно.
Така че при мен е въпрос на време и решение на госпожицата.
Та в тоя ред на мисли с разходките, Деси аз от 25 съм на линия.
За какво раждане говорите вие до края на месеца? @_@
Любка, какъв ти е случаят? Ти не си ли ранна октомврийка? Задето върви по-голямо ли мислите с АГ, че може да сте сетпемврийчета?
Аз само спуки си я помна, че е на полусъединител, заради шийката.

Амелин, отивай на море и се кефи и за мен Grinning Аз на последното ходене карах ММ да спира на 2ч, за да се разтъпча. Много време ни отне да стигнем, но пък беше chill.
Бях решена да ходя пак около 6-ти септември, но майка ми изпадна в голям стрес като ѝ споределих...  и реших да се откажа. Не ме пуска никъде първите 2-3 седмици на 8ми месец, заради лошия ѝ опит и ще го уважа това нещо.

# 127
  • Пловдив
Много ме радвате Grinning
Ще организираме нещо.

# 128
  • София
Oooo Любка , не знаех или съм забравила! Ясно значи. Вземи си топка за упражнения бебето да слезе в малкия таз. От прителки знам, че работи. https://www.youtube.com/watch?v=xHtln_HLuLs ето и едно видео с идеи за видове движения. Успех като дойде моментът! Grinning

# 129
Любче, аз също съм я пропуснала тая паднала тапа. Стискам палци да се намести бебката Simple Smile
Деси, успех с ремонтите! А от скука не се притеснявай, и да ти се случи да ти е скучно, мисли за купона от октомври нататък 🤣
Дагни, а с твоите премествания какво се случва?
Ваканцуващите момичета да се мокрят в солена водичка и за нас Simple Smile
Аз пък правя планове за почивките догодина 🤣 да сме живи и здрави де, но ми действа добре на психиката 😁

# 130
  • София
Spooky, shit-f**k  се случва.
Инвеститорът чака одобрение от общината да продължава с работата и като го получи (идните 2 седмици), ще започне работа по работните проекти. В момента, в който те станат готови, на нас ни се дава 1 месец да се изнесем и хубавото ми апартаментче ще бъде сринато със земята.
Са лошото е, че бутането е като прогноза дадено за 1окт - 1 ное.
Ама аз от опит знам, че нещо може да спре работните проекти, да се затлачат нещата и да оставим бутането за на пролет (което за мен и е бебе е по-добре).
Но връчат ли ми, примерно, на 15ти септември предизвестието, съм го закъсала. Ще имам месец да намеря ново жилище (където да ме пуснат с 25кг куче) и което да стегна за бебе. А може и да родя междувременно.
Наемът ми се покрива от инвеститора и ако реша да се изнасям на моя глава по-рано с цел да се подготвя заради бебето, ще трябва да си го плащаме сами. По договор трябва да си чакам предизвестието, ако искам обещетение.
И съм нито напред, нито назад Sad Ужасна ситуация. Много стрес. Аз за това и не пазарувам. Накрая ще си дойда с бебе вкъщи (където и да е това) и няма да има в какво да го сложа....

# 131
Като заговорихте за по-ранно появяване на бебчетата, се включвам и аз с продължаващата ми драма с водите. В понеделник бях на ФМ в Щерев (в 31 г.с. съм) и се установи, че водите рязко са спаднали под долна граница, за 2 седмици бебето е наддало само 60 гр. и коремът му изостава с 3 седмици. Изпратиха ме по спешност в Токуда на преглед при следящата АГ и за пускане на тонове. За момента доплерите са добри, тоновете също са прилични, но започвам 2 пъти седмично да ходя за проверка на състоянието и при първия знак за страдание я вадят. В събота и неделя ми направиха инжекциите с Флустерона за дробчетата, сега съм на Клексан всеки ден по 1 инжекция, но мнението на моята АГ, която направи консултация и с др Нашар, е че шансът да устискаме до септември е много малък и да се настроя, че този месец най-вероятно ще има бебе. Много ми е тъжно и се чувствам виновна, сякаш не съм направила нещата правилно, но вече нищо не зависи от мен, освен да си пия хапчетата и да чакам следващия преглед Sad

# 132
  • София
Оле милата @_@ Нищо не си направила не както трябва! Няма да мислиш така. Забранявам:)
При д-р Нашар си в мноооого добри ръце! Стискам палци да поседи бебе още време без да 'страда' Heart

# 133
Релакс, много ме попари с тези новини. Стискам палци да удържите на макс. Всички мерки сте взели, наблюдават те. Колко грама измериха бебето?

# 134
Релакс, стискам палци всичко да е наред и бебчето да се появи възможно най- късно. Щом си под лекарско наблюдение често, нещата ще са под контрол.
Дагни, доста стресова ситуация, дано нещата се развият по твоя план. Смяната на жилище е голям ангажимент, особено в напреднала бременност, успех и спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт