Безжична вертикална прахосмукачка - 3

• 8 564
  • 155
  •   1
Отговори

Темата е за обсъждане на различни марки и модели безжични вертикални прахосмукачки.
Препоръки, споделяне при по-продължителна употреба.
Сравнение с други прахосмукачки и с роботи.
Промоции.

Старите теми - 1, 2

Резултати от анкетата: Каква марка безжична вертикална прахосмукачка използвате?
Скрит текст:
Dyson - 27,9% (56 гласа)
Bosh - 25,4% (51 гласа)
Philips - 20% (20 гласа)
Xiaomi - 6,5% (13 гласа)
Roborock - 2% (4 гласа)
Друга - 28,4% (57 гласа)

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 00:23 от 50 Shades of Purple

# 1
По повод последния въпрос, зададен в предходната тема.
Няма как да се каже дали едното е по-добро от другото или единия уред да измести другия. От един вид са, но са съвсем различни.
Роботът е да поддържа някаква чистота, а прахосмукачката (вертикална или не), за седмично почистване на места, на които роботът не може да стигне.
Единият уред работи сам, другия трябва да се управлява.
И все пак, ако трябва да се избира - прахосмукачката е по-необходима.
Аз не бих се лишила и от двата уреда.

# 2
Ако желаете да добавя още някаква опция в анкетата, пишете, за да редактирам, докато мога.

# 3
  • Mediterraneo
Аз за робот дори не съм се и замисляла. Нямам достатъчно празно пространство, където да го пусна да обикаля, имам страхливо куче, а и видях колко ползва сестра ми нейния робот Simple Smile С вертикална прахосмукачка съм от 7-8 години, другата я изхвърлих работеща.

# 4
  • София
Ако желаете да добавя още някаква опция в анкетата, пишете, за да редактирам, докато мога.
Не съм чела другите теми и не зная какво сте обсъждали, но за мен много полезно е осветлението.

# 5
  • Mediterraneo
О, да, осветлението е абсолютен плюс. Може и без него, разбира се, но ако имаш база за сравнение, винаги ще заложиш на опцията. Аз даже предпочитам на тъмно да чистя, с лампичките, вижда се всяка прашинка.

# 6
То осветлението те кара да се зарибиш по чистенето 😀 Като видиш колко прах има и как после е “облизано”.

# 7
  • Варна
Аз след като си купих вертикалната, обмислях да разкарам робота. Докато се наканя да пусна обява обаче, той продължаваше да си работи по разписание през ден и продължаваше да събира по половин контейнер косми на обиколка. В крайна сметка решихме да го задържим. Пък вертикалната я пускам само уикенда. Колкото и да е удобна и експедитивна, истината е, че през седмицата съм смазана от работа и не ми се занимава с никакво ръчно чистене.

# 8
Добавих в анкетата осветлението. Не знам как съм пропуснала! Любима, любима екстра!

# 9
Здравейте, дали може да ми препоръчате модел до около 300 лв?

# 10
  • София
След като сравних 2 стик-прахосмукачки, стигнах до извода, че единствено ми е важно да има добра филтрация. И хубави четки.

Бях писала в предишната тема, че купих на сина ми една Dreame V11. Аз имам от 5-6 години Dyson V8 Absolute. По технически характеристики Дрийми е малко по-мощна, цената им беше подобна (на Черен петък), а Дайсън е доста стар модел. Та пробвах Дрийми-то 2 пъти вече и категорично следващата, която ще купя, пак ще е Дайсън.

Дрийми-то е леко, удобно, добра батерия, хубави приставки, но мисля, че филтърът му не е толкова добър. Когато чистя с моята, на дъното се събира един много фин прах. Особено като се чистят дивани и столове, тапицериите сякаш са набити с много малки, фини прашинки, които се задържат в контейнера. При Дрийми-то го нямаше този фин прашец или не се виждаше толкова. Сега, у нас е прашно, защото имаме стена с книги, книги по всички стаи, които не се чистят редовно. У сина ми няма, а и е на по-висок етаж. Но пък той не е много по чистенето, видимо не бърше прах Wink , та не вярвам да е чак толкова по-малко запрашено. По-скоро си мисля, че има по-лош филтър и не задържа фините прашинки.

Друг негатив на китайчето е, че като го изпразваш се отваря капакът, но боклукът може да остане закачен в контейнера и трябва да се извади с ръка. На Дайсън-а се изтегля нагоре филтъра и боклукът изпада от контейнера, без да се задържа. Не знам как да го обясня.

Хубавото на Дрийми е, че има заключване на копчето и не е необходимо да се натиска постоянно. Аз съм свикнала да го натискам и даже изключих опцията, но си спомням в началото, че много ме мореше.

Та така, за 10-ина мин. чистене- толкова, повече се надявам да няма. Simple Smile Дано на някой му е от полза!

# 11
След като сравних 2 стик-прахосмукачки, стигнах до извода, че единствено ми е важно да има добра филтрация. И хубави четки.

Бях писала в предишната тема, че купих на сина ми една Dreame V11. Аз имам от 5-6 години Dyson V8 Absolute. По технически характеристики Дрийми е малко по-мощна, цената им беше подобна (на Черен петък), а Дайсън е доста стар модел. Та пробвах Дрийми-то 2 пъти вече и категорично следващата, която ще купя, пак ще е Дайсън.

Дрийми-то е леко, удобно, добра батерия, хубави приставки, но мисля, че филтърът му не е толкова добър. Когато чистя с моята, на дъното се събира един много фин прах. Особено като се чистят дивани и столове, тапицериите сякаш са набити с много малки, фини прашинки, които се задържат в контейнера. При Дрийми-то го нямаше този фин прашец или не се виждаше толкова. Сега, у нас е прашно, защото имаме стена с книги, книги по всички стаи, които не се чистят редовно. У сина ми няма, а и е на по-висок етаж. Но пък той не е много по чистенето, видимо не бърше прах Wink , та не вярвам да е чак толкова по-малко запрашено. По-скоро си мисля, че има по-лош филтър и не задържа фините прашинки.

Друг негатив на китайчето е, че като го изпразваш се отваря капакът, но боклукът може да остане закачен в контейнера и трябва да се извади с ръка. На Дайсън-а се изтегля нагоре филтъра и боклукът изпада от контейнера, без да се задържа. Не знам как да го обясня.

Хубавото на Дрийми е, че има заключване на копчето и не е необходимо да се натиска постоянно. Аз съм свикнала да го натискам и даже изключих опцията, но си спомням в началото, че много ме мореше.

Та така, за 10-ина мин. чистене- толкова, повече се надявам да няма. Simple Smile Дано на някой му е от полза!

Тъкмо съм в чудене за Dyson V8, все още го продават този модел и много се радвам че писахте.
Чета много коментари за много малко издържаща батерия, може ли да споделите от опит колко време издържа и дали сте я сменяли до момента?
А също така тези Дайсъни някой подържа ли ги в България, профилактика, сервиз, как се справяте с тази част?

# 12
  • София
Аз чистя на слабата степен, достатъчна ми е. Нямам килими и нямам нужда от турбо. Е, понякога някое по-едро парче от котешка тоалетна трябва да се дръпне на турбо, но рядко го ползвам. Беше паднала старата батерия и си купих от Алито нова, даже по-голяма. Последните 2 години някъде съм с нея, не показва признаци на износване.

Да добавя за четките. Има една пухкава четка, която е брутална, но дълги косми се заплитат в нея. Моята се повреди и сега ползвам другата, за килими се води. Доста е шумна на ламинат и не чисти толкова добре. Купих няколко “меки” от Алито, но не са същите, като оригиналната и сега ще си поръчам от сайта на Дайсън. Оригиналната е по-тежка и не маневрена, но сякаш чисти по-добре. Четох, че четката за 15 серия става и за 8, дано!

# 13
Аз чистя на слабата степен, достатъчна ми е. Нямам килими и нямам нужда от турбо. Е, понякога някое по-едро парче от котешка тоалетна трябва да се дръпне на турбо, но рядко го ползвам. Беше паднала старата батерия и си купих от Алито нова, даже по-голяма. Последните 2 години някъде съм с нея, не показва признаци на износване.

Да добавя за четките. Има една пухкава четка, която е брутална, но дълги косми се заплитат в нея. Моята се повреди и сега ползвам другата, за килими се води. Доста е шумна на ламинат и не чисти толкова добре. Купих няколко “меки” от Алито, но не са същите, като оригиналната и сега ще си поръчам от сайта на Дайсън. Оригиналната е по-тежка и не маневрена, но сякаш чисти по-добре. Четох, че четката за 15 серия става и за 8, дано!

Благодаря много за подробното описание, привлича ме това че е лека, а пък за копчето някой беше споделил че китайчетата продават стопер или нещо подобно за натискане и си стои постоянно натиснато, ще видим кое е по удобно.
Вашата от колко време я ползвате, бях гледала клип в който чистеха дюзите на Дайсън, голямо разглобяване падна, та относно профилактиката досега правила ли сте такава,  колко често се сменят филтри също се чудя?
Извинете ме ако са ми неадекватни въпросите, но за първи път ще ползвам Дайсън и още чета и се образовам 😊

# 14
  • София
Нищо не съм правила. В началото май я мих 1-2 пъти или пък мислех да я мия 😉, не помня. Веднъж изпразних един филтър отгоре, на една врътка е. Не знам как се беше напълнил. Даже мислех да го сменя, имам резервен, но мъжа ми го изтръскал в кофата и го сложил пак. Оттогава понякога го изтръсквам, но не е бил пълен. Единствено четките чистя по-редовно, защото се оплитат в косми.

Не знам за сервиз. Моята е от UK купувана, преди 5-6 години, не помня. Със сигурност преди Брекзит. Нямам гаранция, естествено, но и не ми се е налагало да я ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт