ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 750
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
Ох и аз все повече страдам от хемороиди, или каквото е там не знам, но боли и вече даже трудно посещавам едното място...:/ почнах много да се притеснявам за раждането, мажа с какво ли не и вече нищо не ми помага. Даже мисля да посетя проктолог, макар че какво ли ще ми помогнат и те - май обикновено предлагат операции, очевидно това сега не е вариант.

# 466
Имам час при д-р Нашар за 29.09 да говоря с нея за раждането и да видим дали ще си допаднем и дали може да ме поеме. Ако нямаш уговорен вече час по-добре действай, защото записват за по месец и половина напред и то не остана. Една близка ще ражда при нея септември и се надявам да има още една положителна обратна връзка Simple Smile

И аз исках да се срещна с консултант по кърмене преди раждането и да имам някой, на който мога да разчитам. На сайта на Хедра и на Деси Пеева видях, че в момента заради ковид консултациите са само онлайн или силно препоръчително онлайн. Ще се почудя още малко дали да се запиша пък ако не, при наложителност от болницата ще звъня на НАПК консултант.

# 467
Аз няма да се засиля да ходя на консултант по кърмене преди раждането, но ако има проблем, мисля да звъня от болницата, защото не ми се иска бебето да пропусне от ценната коластра. А в държавните болници всички се оплакват, че акушерките не им помагат, редовната реплика- "плоски са ти зърната, често се случва, ще потече след няколко дена" (когато вече няма да си при тях и да ги занимаваш с личните си драми). С други думи, всеки да се спасява сам. Не знам защо са толкова кисели, може би не им плащат добре и са затрупани от работа, ама и за родилката е голям стрес да не може да си накърми бебето..

Аз отново ще ви питам за действащо за ниския хемоглобин лекарство, че пак ми е паднал много. Уж не съм спирала билковата кръв, само  намалих конската доза и прекъснах фолиевата киселина (явно наистина помага за усвояването на желязото). От Сорбифер доволни има ли ?

# 468
  • София
Аз пия сорбифер от 13гс, и хемоглобина и желязото ми бяха ниски. Успоредно с него пия и билкова кръв.

# 469
Аз приемам сорбифер и доволна съм. Прекъсвам го понякога за 2-3 дни, за да си улесня на стомаха 😁

# 470
Ох и аз все повече страдам от хемороиди, или каквото е там не знам, но боли и вече даже трудно посещавам едното място...:/ почнах много да се притеснявам за раждането, мажа с какво ли не и вече нищо не ми помага. Даже мисля да посетя проктолог, макар че какво ли ще ми помогнат и те - май обикновено предлагат операции, очевидно това сега не е вариант.

Зависи от това какви хемороиди са, ако са външни и с операция пак се връщат след години, затова хората които страдат от тях  много рядко правят операции, тъй като нямат ефект. Относно за мазане знам, че има едно лекарство от ветеринарните клиники, което се купува, за мазане е като кремче, мисля че се използваше за мазане на вимето на кравите, но не съм сигурна. Много познати само с него се мажат и минава Simple Smile

# 471

Зависи от това какви хемороиди са, ако са външни и с операция пак се връщат след години, затова хората които страдат от тях  много рядко правят операции, тъй като нямат ефект. Относно за мазане знам, че има едно лекарство от ветеринарните клиники, което се купува, за мазане е като кремче, мисля че се използваше за мазане на вимето на кравите, но не съм сигурна. Много познати само с него се мажат и минава Simple Smile
Единственото, което ми е помагало през годините. Казва се Антифлегмин. И сега го имам в хладилника, но нямам представа дали е подходящо за бременни.

# 472
Точно това щях да кажа и аз - звучи ми някак си "тежката артилерия" и неподходящо за бременни. Ако ви кажа как съм заредила шкафчето в банята и само Мажа с какво ли не, правя отвари от смрадлика всеки ден Grinning... Ужас

Щях да ви споделям, че вчера ходих в Лидл, нали имаше бебешки неща - е пак не се доредих, то само гигантски размери. Много бързо ги изкупуват. Е поне взех едни памперси, да си имам Smile

# 473
Вие как сте със левкоцитите?Моята Аг все твърди ,че е нормално да са завишени.Др ми казват ,че има някаква инфекция.Какво да пия какво да правя вече незнам.Бодитата в Лидл найстина мн бързо свършват и аз все немога да се вредя.Във Пепко също имаше малки наскоро и мн бързо свършиха и там.

# 474
  • София
И при мен се е случвало левкоцитите да са съвсем леко завишени или към горна граница, но АГ не е казвала да е проблем. Иначе сега на последните ми изследвания пък имам завишен фибриноген. При 4 горна граница на мен ми е 5,97, но пак не мисля, че ще кажа, че е проблем.
И от както спрях да пия каквото и да е хемоглобинът ми е скочил от 130 на 144. То и двете стойности са супер, аз очаквах обаче да е спаднал.

# 475
И при мен последният път левкоцитите бяха завишени, но каза че е ок...

# 476
Моя хемоглобин в 4ти месец беше 95, а сега е 112. Пих малтофер капки и ми помогнаха.

За количките мислите ли да слагате протектор и чаршафче?

# 477
  • София
JayRay,
Референтните стойности на фибриноген при бременност са различни, ето:
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Fibrinogen.htm

И при мен се е случвало левкоцитите да са съвсем леко завишени или към горна граница, но АГ не е казвала да е проблем. Иначе сега на последните ми изследвания пък имам завишен фибриноген. При 4 горна граница на мен ми е 5,97, но пак не мисля, че ще кажа, че е проблем.
И от както спрях да пия каквото и да е хемоглобинът ми е скочил от 130 на 144. То и двете стойности са супер, аз очаквах обаче да е спаднал.

# 478
И при мен левкоцитите са 13 и нещо и АГ каза, че е напълно нормално. Фибриногенът ми е 4.43, което за трети триместър си е норма, но АГ иска да се консултирам с хематолог (предусещам загуба на време и пари) за всеки случай заради резултатите ми за тромбофилия та ще кажа ако науча нещо полезно по темата.

+1 за Сорбифер, макар че хемоглобинът ми се върти все около 120 без значение колко ми е желязото.

# 479
Относно болката от запека, на мен Дулкософт ми помогна. От него не се изхождаш веднага, а примерно след 2 дни, НО омекотява изпражненията и не боли при ходене по голяма нужда. А иначе имах кръв, вътрешен хемороид + стигах до 6-7 дни без акане (нали не мога да ям плодове сутрин заради ГД). Сега не умирам от ужас, че ще родя на тоалетната чиния, но не очаквайте ходене на следващия ден. Мисля, че може да помогне за хемороиди, защото просто акото е много меко и не разранява.  Съжалявам за гадния пост, но записът е сериозен проблем за нас

Аз доста напазарувах за бебето, но реших тук да споделя някои неща, които не знаех за първото ми дете и много дрешки останаха недокоснати.

1. Главно използвах гащеризони и бодита + чорапки, жилетка и шапчици след баня, защото бебчо имаше мноого коса  -  блузки и ританки по-малко, почти изобщо.

2. Закопчаването е най-важно: само отпред и то само по единия крачол. Ако е по средата и отдолу по двата крачола, това е двоен труд за вас, а бебчо като спи с разкрачени крачета, дрешката се отваря. Ако пък закопчаването е отзад - трябва да го обръщаш по корем, за да го откопчаеш (проблем е, защото новороденото и главата не може да държи права и е адски стрес да го обръщате 6 пъти на ден).

3. Дори и за бодита - предното закопчаване по цялата дължина на бодито ми беше адски неудобна. Сега съм взела само с 2 копчето отдолу или без, или с 2 отгоре.

Това са моите съвети за много активно и мърдащо момченце и се извинявам, ако съм подразнила някоя мама. Но преди 3 години, като пазарувах и нямах идея, подобни съвети щяха да са ми от голяма полза. Като сте изтощени от недоспиване, гледате да ви е лесно, а не с какви апликации е грешката.

Общи условия

Активация на акаунт