Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Малко кърма и стимулиране на лактацията

  • 547
  • 2
  •   0
Отговори
  • Мнения: 98
Здравейте. Бебето ми е на 25 дни. От раждането е само на кърма. Вечер има 2 нощни хранения на около 3 часа, като июякнуь около 70-90мл, през деня е на поискване. Но от 2 седмици следобед изсуква около 20-40мл на кърмене, разбира се става изключително раздразнителна, като й дам още малко кърма от изцедената преди това и всичко е наред. Измервам я с бебешка везна, която съм я засичала многократно и съм сигурна, че показва точно. От една седмица започнах да се изцеждам между храненията за да стимулирам лактацията, пия чайове, храня се здравословно. Но въпреки всичко до този момент следобед продължава ситуацията с по-малко кърма. Както разбирате въпросът ми е какво да прави в тоизи случай и как да стимулирам лактацията? Благодаря!

# 1
  • Мнения: 172
Имаше един чай на Хип ,който стимулира лактацията.Има и лекарствен продукт,който стимулира лактацията ,като страничен ефект, но първо за него консултация с лекар.

# 2
  • Мнения: 5 995
Няма чай,който стимулира лактацията, единствено с повече кърмене или цедене се стимулира лактация. Свържете се с консултант по кърмене http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Всяка жена е индивидуален случаи, факторите са много,трябва да се обговорят много неща и специалист ще ви помогне най-адекватно. Може детето даъне засуква правилно, може позата да има нужда от корекция,може да е анатомична особеност, просто се обадете. За сега гледайте през деня да кърмите на максимум интернал 2 часа,през нощта една 4 часова пауза и пак кърмене. На всяко кърмене се дават и двете гърди.

Общи условия

Активация на акаунт