Кога се слагат подправките?

  • 5 022
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Слагам ги накрая, малко преди да сваля яденето от котлона. Сол и червен пипер слагам в началото.

# 16
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Според лекарите ендокринолози готварската сол задължително се слага 5 минути преди да стане готово ястието заради съдържанието на йод в нея, в противен случай е безмислено да си купувате йодирана готварска сол.

# 17
  • Мнения: 1 448
И аз знам, че се слагат накрая, но ги слагам като доливам водата  Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 208
Пресните подправки ги слагам накрая, а сухите 10-20 мин. преди да ми стане ястието.

# 19
  • Мнения: 15 619
Сухите слагам още в началото, а пък пресните - накрая.

# 20
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 338
Слагам ги накрая, 5 мин. преди да махна яденето от печката.

И аз така. Само сол слагам в началото.

# 21
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Слагам ги накрая, малко преди да сваля яденето от котлона. Сол и червен пипер слагам в началото.

Излъгах за солта  Embarassed, слагам я (ако не забравя де  Blush) малко преди да сваля яденето от котлона, т.е. когато всичко е сварено вече. Случва ми се обаче и да забравя да сложа и тогава става  Sick. Когато варя месо обаче слагам солта още докато водата е студена (почти не забравям да я слагам  Crazy).

# 22
  • Мнения: 27 524
Аз знам, че на карантия и месо не се слага сол в началото, понеже тя стягала и свивала месата и се варели по-бавно  Thinking

# 23
  • Мнения: 3 537
Ако са сухи се слагат по средата на варенето,ако са пресни почти накрая - така знам,така и правя Wink

# 24
  • Мнения: 3 388
Слагам ги накрая, 5 мин. преди да махна яденето от печката.

и аз така  Peace

# 25
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Цитат
Ако са сухи се слагат по средата на варенето,ако са пресни почти накрая - така знам,така и правя

 newsm10 И аз правя така.

# 26
  • Мнения: 293
 И аз така!! newsm10

# 27
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 338
Аз знам, че на карантия и месо не се слага сол в началото, понеже тя стягала и свивала месата и се варели по-бавно  Thinking

Както и доматено пюре на яхния, примерно- стягало продуктите и готвенето ставало бавно. Дали е вярно  Thinking

# 28
  • Мнения: 1 564
Аз само чубрица и джоджен слагам накрая.
=======================================================================
И аз така.

# 29
  • Мнения: 27 524
Аз знам, че на карантия и месо не се слага сол в началото, понеже тя стягала и свивала месата и се варели по-бавно  Thinking

Както и доматено пюре на яхния, примерно- стягало продуктите и готвенето ставало бавно. Дали е вярно  Thinking

Каза ми го професионална готвачка от Шератон, която сега готви тук на посланика. Та съм склонна да й вярвам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт