Разходки навън с ревящо бебе

• 5 137
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Е, сега през лятото е лесно, с каквото си е облечено вкъщи, само мяташ одеяло, ако е необходимо. Виж, през зимата как съм обличала якето или космонавта не питай Laughing Слагах ги разперени в количката и полека намъквах ръце, крака, каквото трябва там. При фал и събуждане цялата гимнастика по приспиването почваше наново. Проблемът беше, че той по никакъв начин не заспиваше в количката, ама абсурд! Единственият начин беше с кърмене, т.е. вкъщи. Иначе си ревеше нон-стоп, докато не се приберем.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 16:04 от Месечинка виторога

# 16
Направо си го представих,смешно ми стана,ама на теб едва ли ти е било весело.

# 17
Аз го гушкам, като се разреве в количката навън, то понякога се успокоява от това, друг път не. И представлявам и аз жалка гледка, друсайки ревящо бебе и с другата ръка бутайки количка. Ама това е положението. Simple Smile

# 18
О-о-о, това не е жална гледка, това е обичайната гледка.
Някои бебета просто са по-обсебващи и търсещи внимание.

На приятелка малкият син дори като се събудеше, си лежеше кротко, без да изисква целия свят да се строява пред него. А моята и вкъщи имаше претенции - не може да е в кошчето, а непременно на дивана, т.е. аз трябва да зарежа всичко и да я вардя цял ден да не падне оттам. Наистина такива деца с очовечването стават по-лесни. Когато почна с опитите за вървене на около 8 мес., вече ѝ беше интересно и не се сещаше да плаче. При разходките навън беше нетърпелива да стигнем до място, където мога да я оставя да щъка, придържайки се за пейката, т.е. возенето трябваше да бъде сведено до минимум, веднага, ако може, да сме в екшъна при другите деца.

# 19
  • Варна
О, как завиждах на майки, чиито деца мируваха будни в количките! Просто се изумявах как е възможно. Моето щом се пробудеше всички околовръст разбираха моментално Joy

# 20
Бях с онези еднорози, с които можеш да обиколиш града. И както можех да го правя така стана, че прибрахме количката. След около 7 месец постепенно разходките ставаха все по кратки. Накрая бутах количка и носих бебе. След няколко такива преживявания просто се отказахме от количката. Разхождахме се пред блока или с колата до някоя площадка. До там с колата пак е рев. В магазин да влезем пак я носим. А като гледам деца на 1,5-2г как си стоят е количките, направо ми се преревава. Едва ли минават и те голямо разстояние. Но ние и 100м не можем да минем, вече е готова да става.
На една приятелка детето в началото много ревеше и тя не смееше да излезе. Като стана някъде на 3 месеца явно започна да му харесва. Сега е на 9 месеца и си стои кротичко в количката, кафе даже сяда да пие.
Така че не се знае какво ще стане като минат няколко месеца.
Другото е да разберете дали няма някакви предпочитания към терена. Моето много обичаше да му друса. Минавахме по най- разбитите улици, ако има павета още по- добре Grinning Но на друга позната детето изобщо не обичаше, като почнеше да му друса се събуждаше.

# 21
+1 за слинг.
Като му заякне гръбнака и му минат коликите, сменяте коша, слагате бебето на 45 градуса наклон и ще стане. Успех!

# 22
Същата работа и при нас с бебе на 2 месеца. Може би коша за новородено спарва в тези жеги и трябва да се движи количката нон-стоп за да не става сауна вътре. Имаме и лятна приставка и кошче за кола с легнало положение но май е рано за тях..

# 23
Същата работа и при нас с бебе на 2 месеца. Може би коша за новородено спарва в тези жеги и трябва да се движи количката нон-стоп за да не става сауна вътре. Имаме и лятна приставка и кошче за кола с легнало положение но май е рано за тях..
Моята количка изобщо няма кош за новородено,но е напълно легнала и малката си спинка вътре много добре.На близнаците количките масово са като моята.
Обличам я по боди само,то е все едно аз да вляза в палатка в жегите,сутрин слагам боди,следобед рокля.

# 24
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Има бебета, които просто не харесват да се возят в количка и имат нужда да чувстват близостта на майка си.
Понякога е достатъчно просто да не се стремите да накарате детето да се вози в количката на всяка цена.

# 25
Ние имаме подобен проблем, но беб е на 2 месеца.
При него коликите пооминаха, но сега след като се наяде заспива много трудно. Хем си личи, че му се спи, хем реве и се тръшка.
Ако трябва да сме навънка за по-дълго и да се храним в движение е драма. Като добавим и жегите и шума по паркове и градинки и става цирк.
Последните седмици правим къси разходки, а ако е много нервен изобщо не го извеждам. Излизаме с количката на терасата, колкото да не сме само в апартамента.
Засега е малък и според мен дали на терсата, дали в парка, за него е едно и също. Той си лежи в количката и не вижда кой знае колко. Вече като поотрасне и почне да любопитства и гледка, ще трябва да сме навън. Но тогава се надявам вече да е по-спокоен. Simple Smile

# 26
Синът ми е роден април. До преди месец - слинг. Сега го возя в коша за кола, сложен на шасито и гледа напред. Просто мрази да лежи и да зяпа небето.

# 27
Включвам се и аз към майките с ревящи бебета.. коликите ни са страшни... Sad Ако не е заспала, не мога да я сложа в количката да излезем.. скоро ходихме на консултация при ЛЛ, на отиване с повече друсане се успокои, на връщане обаче нищо не помогна.. дори и като я гушках се дереше понякога... Надявам се по скоро да отмине този период.. и аз ще опитам със слинг, за да може да излезем на нормална разходка, че каката е и тя бебе още (годинка и 2 месеца) и трябва да я държа за ръка.. а с бебе на рамото няма как да стане.. опитай и ти със слинг, може да вземеш под наем да опиташ и да видиш удобно ли ще ви е. Иначе има и такива, които не са толкова спарващи, с каката гледах да обличам и нещо памучно, и всичко беше точно ( и тя е лятно бебе)

# 28
Не се успокоява никога в количка, само на ръце. Приспивам, оставам в количката и като се събуди, малко заглеждане в играчките и рев. Една нормална разходка нямаме. И мен леко ме тресе параноята, като стане време за излизане. Успокоявам се, че спокойните бебета навън в количките са по-големи и че този период ще отмине.

# 29
Какво ползвате за коликите?
Аз използвах капките Infacol много добре действаха.

Общи условия

Активация на акаунт