НОЕМВРИйчето расте и хубавее, по градинки, паркове дивее

• 13 773
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
  • Карлово
А, ето ме и мен. Два дни бях без комп и почти откачих.
Майче, честито и леко бременеене!
Това ме подсеща да питам" Има ли още неоциклени мами като мен?
В Карлово има панаир, т.е. люлки, въртележки, сергии и мн мн цигании...Бяхме с малката, купих й едно мн готино яке само за 10 лв. Има и снимки, но ще ги кача утре. Боядисвахме хола в събота и затова бяхме изнесли всичко и нямахме комп и нет. И тъй като си пазарихме майстор, човека работи до 23 часа, ама свърши вчера, та днес успях да изчистя и прозорците измих. Сега остана да подредя всички джунджорийки по секцията. А като ще имам и помощничка, сигурно ще се забавя доста. Боядисахме в три нюанса на портокаловото-тавана най-светъл, три от стените - по-тъмни и стената, на която е камината - най-тъмен. Малко наизуст го измислихме, но взе че се получи.
От сряда тати е в отпуска и ще използвам да си направя изследванията, които ми даде личния лекар. Някакви рутинни кръв, урина и цитонамазка за нашия набор.
Това е от мен. Сега ще разгледам какво се е случило из форума за два дни.

# 46
Майче, честито и от мен!!  Grinning

# 47
Честито, майче !!! Много се развълнувах от новината, лека бременност ти желая от сърце!!! А малката Петра да е най-послушната кака   newsm51 newsm10

# 48
Хайде да се включа и аз - ЕВАЛА, МАЙЧЕ!Откакто прочетох новината съм с една усмивка от ухо до ухо(нещо подобно Laughing)!Много готино, но и малко страшничко!Успех и да знаеш, че истински се възхищавам на куража ти  Hug

# 49
добро ви утро! пак ли първа  Thinking все още не мога да преценя дали ми харесва новия режим на кейти или не. важното е, че пак си спи по 10-12 часа, но не съм свикнала да ставам в 8. или по-скоро не съм свикнала да лягам рано.
днес трябва да ходя на лекар да видим тези двете буци какво ще ги правим, че не търпя вече на болка. цяла нощ не можах да спя. добре, че поне хапчетата не дават странични ефекти.
вчера майка ми ми подари много финна и красива чаша за чай с изрисувани ягоди- цветове и плод . малко като тези скъпите и нежни сервизи от едно време със златен кант. сега съм си я наляла с кафе и чакам компания тука  Laughing
и аз искам следващата тема да е за майчето. не ми излиза от главата от вчера  Laughing Heart Eyes
кажете ми пак за килимчетата пъзели- на симеон някъде ли бяха. само ние останахме без да си купим

Последна редакция: пн, 04 сеп 2006, 09:46 от Юка

# 50
Юка, не сте само вие без килимче-пъзел  Wink Ние не сме купували и нямаме и намерение да купуваме  Rolling Eyes

И на мен не ми излиза от ума новината на майчето  Laughing Много се кефя  baby_neutral
Искам новата тема да се казва така, както майчето предложи! Супер е!

# 51
  • Карлово
И аз съм за темата на Майчето. Много се радвам за нея и за цялото сем. Филкови.
Ето малко снимки от нас
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=15787&AlbumId=49172

# 52
Привет на всички  Wink
Първо да честитя и аz на майчето  Wink да сте zдрави и щастливи.
Ние също искаме още едно бебе, но ... проблема с яслите тук е доста голям. Има само 2 детски градини zа деца над 2 годинки (нормално са след 3 годинки) ... zа под 2 годинки има само една мног оскъпа ясла и огромна опашка zа нея  Sad по 6,50 ввро на час и ако Саши ходи там сутрин по 4 часа ще ми струва около 520 евро на месец, следобед още 4 часа на гледачката около 300 евро  Whistling доста скъпо ще иzлеzе. Просто тук са свикнали да си стоят по къщите и да си гледат децата и няма никакви нормални ясли  Sad
Килимче пъzел имаме в маzето, но още не съм намерила време да го подредя. А и не zнам как се чисти  Sad
Мики и при нас имаше готин панаир, но Саши ляга в 8 вечерта и не можахме да видим много от него, zащото светлинките и веселбата са вечер  Sad
Вчера ходихме на едно иzложение на стари коли http://www.oldtimergala.de/index.php?rubid=40 ( http://www.oldtimer.de/петата статия .... 5. Oldtimer-Gala Schwetzingen) в парка нма zамъка http://www.schwetzingen.de/servlet/PB/menu/1137642_l1/index.html . Беше много интересно. Имаше много стари модели. Имаше един Бенz от 1898   Laughing фаровете му бяха в същност фенери , едни кандилници ... а имаше и няколко от 1904, които съвсем приличаха на каляски. Видяхме дори старите шкоди , имаше много . Най непрактично беше едно БМВ , като танк огромна желеzария само zа 2 души ... не може да се опише направо. И всички бяха в движение. Идеята беше всички да минат пред публиката и журито по една гърбица (височка около метър) и да спрат отгоре, да покажат автомобила ... какъв шум се раzнасяше и каква мириzма на бенzин  ooooh! Беше много интересно  Laughing

# 53
хе-хе - голямо раздвижване падна, а?
благодаря за честитките. и аз се кефя. последните месец-два си мислих, че много ми се иска да гушкам малко бебенце и ей-на. тия дни ще намина през лекар да каже вътре ли е вън ли е бебето и изобщо кое и как е. до тогава не се броя много за бременна. е, спрях цигарите. а тъкмо си ги бях подхванала...

в турция е хубаво - жега, море, любезен обслужващ персонал, тарикати, които искат да те цакнат с цените, алъш-вериш на корем, шаренийки, циганийки, екзотика - тазвизи работи Simple Smile
хотелската стая не беше най-прекрасната, но си имаше всичко. така и не можах да установя на какво й се дразних толкова. май мокетът беше причината. храната в изобилие - много видове и огромни количества салати, плодове, турски сладкиши (не ги харесах като цяло), меса и риби. напитките - същата работа. язък ми за ол-инклузива, защото само с вода се наливах. а и като гледах компанията, май като ти мине общата еуфория, че ядеш и пиеш в безкрайно количество и нещото няма да свърши, започваш по-умерено да се държиш. а накрая чак ти писва и те мързи да се преместиш от ляв на десен хълбок, камо ли да отидеш до бара. добре, че имаше аниматори, които да маймунясват и да ни пораздвижват с водна гимнастика и разни глупави игри и закачки. всяка вече хотелът огранизираше различни забавления - задължително анимация за деца и след товя я турска вечер, я състезания по двойки, я дискотека. а след 10.30 имаше безплатен автобус до някоя дискотека, с която хотелът е сключил договор. веднъж се навихме да отидем и да видим за какво иде реч, но усещането за мен е сякаш съм безмозъчен бройлер.
за екскурзиите мога да кажа, че родос е забележително място, но пък до там се стига с много клатещ се катамаран. целодневната разходка с лодка, която спира по разни заливчета, също е добър избор, но пък на палубата, където са шезлонгите, няма сянка и в един момент се налага да се скатаеш на скамейките на първия етаж, за да изкараш жегата от 2 до 4. мислихме да ходим на разходка с камили и до някакъв залив с костенурки (любими мои животни), но се оказах бременна и първият вариант пропадна, а вторият реших да си спестя заради жегата. пазарният ден е четвъртък, но в четвъртък след първия час гюрултията ми дойде в повече и след като спазарих един местен музикален инструмент за 20 кинта и 2 чанти от естествена кожа за 10, загубих интерес. а, купихме си плодове от кактус и ги опитахме. не са чудни, но ако си в пустинята, вероятно ще се усладят. друго какво - намерих магазин за стоки, които се произвеждат в турция, но за зара, h&m, ла коста, некст и т.н. и всичко беше на цени до 5-10 кинта, та понапазарувах богато. и детски нещица имаше, но момчешките бяха по-читави. като цяло - турция е добър вариант за почивка, но най-добре човек да отиде в началото на сезона, когато цените на пакетите са 2-3 пъти по-ниски и жегата се издържа. и се оказа, че съвсем не е трябвало да се притесняваме за петра - имаше много, много бебета. и родителите им не изглеждахе страдащи от това, че са на почивка с детето си. за следващия път ще знам. но пък тогава няма да съм в турция. мисля, че 2 почивки в турция са достатъчни. снимки друг път, че са почти 300 и идея нямам кога ще ги кача в нета.

за 1 седмица петра е научила още номера - показва колко голяма ще стане, започнала е да пълзи много уверено, не ходи, но пък има 2 зъба и чакаме още 1-2. напълняла е и е пораснала. и как не - днес гледах майка ми, че й набута 300 гр. пюре за обяд. след ден-два като си тръгне мама, ще стегна каишите на детето и ще оправя грешките.
а сега се връщам на работа, че ме чака една поръчка. и май след нея ще има още.

# 54
  • Пловдив
Майче, честито за хубавата новина! Всичко да е леко и нормално!
Личи си , че добре сте си изкарали на почивката!

Ние ве4е сме на кухня - харесаха му супите - манджите не ги тачи.
В петък бях на АГ - изписаха ми хапчета за спиране на кърмата, че малкият звярчо ве4е ме побърква - почти цяла нощ реве ,не спи и се успокоява на цицата в резултат - зърната ми разранени, а ве4ерното кърмене е само нерви... Да ама аз още не ги пия и си търпя болките, защото ми тежи на съвестта, че няма да се кърммим. Не съм предполагала, че ще е така
а искам да го отбия, че и аз да вляза малко в релси с теглото.... абе хем ме боли, хем ме сърби

# 55
майче, както винаги разказа ти е страшно интересен! И много оригинален стил имаш като разказваш, защо не станеш писател (м/у хилядите други задачки, с които си се захванала)  Grinning С нетърпение чакам снимките  Flutter И Петра доста неща е научила за тая седмица  Wink

А да се похваля, и Ади от няколко дена с голям кеф показва колко голяма ще порасне  Joy

анеле, защо ще пиеш хапчета за спиране на кърмата  newsm78 Като искаш да отбиваш просто почвай да пропускаш първо сутрешното кърмене, след седмица и вечерното. Разранените зърна ги мажи с Гармастан! Не ти трябват хапчета, освен ако получаваш запушвания, температура, мастит .... Ама и тези неща се оправят без хапчета за спиране на кърма. Към тях се прибягва, когато нищо друго не е помогнало!

# 56
полезен и хубав разказ, майче.
микки, харесах си някои снимки  Wink всички край библиотеката, с пералнята и още една, ама я забравих Simple Smile
утре мислим да мръднем до Несебър ъгейн.

# 57
  • Съвсем в края на света
Майче, честито и от мен, да го носиш безпроблемно.
Да разбирам ли, че чак догодина ще Ви видя??
При нас нищо интересно, Мартин още не иска да седи сам да си играе за дълго. Иска да яде пържоли и да се храни сам, пюретата хич не ги тачи.

# 58
Здравейте и от мен

Поплаках си добре е сега чета писанията ви и малко се поотърсих. Нашият татко е в Турция с военната фрегата, а после може и към Ливан да ги запратят. Нали нашите в парламента са подай гъзец и много ги боли за тия, които изпращат. Дано да се разминат с ливанците.

И Гого падна с паяка по едни стълби и отсреща стена. Добре, че не се удари в стената отсреща, че не знам какво щеше да стане. Сърцето ми се скъса щом го видях. Но слава богу нищо му нямаше. Като куршуми са - за една секунда и вече са паднали.

Майче - честито! Да сте живи и здрави и леко раждане, че аз каквото раждане имах още не мога да се реша./щом му спряха тоновете ме отрязаха и накрая с - форцепс/

Това е като - оплаках се. Поне малко да ми олекне.

# 59
  • София
Майчееееееее, айде и аз на опашката, ЧЕСТИТО, леко бременеене и още по-леко раждане, мащар че още е далеч, и много да те слуша Петра!!!
Клара, ти сигурно вече си се поуспокоила, но нали и ние паднахме преди няколко дни-педи каза да я следя в продължение на 10 дни след удара да не повръща, да не е замаяна. Иначе  и Вики тогава заспа час след падането, но е опасно, ако заспи веднага и ако не изплаче. Много е стресиращо, аз още изтръпвам при спомена, дано й няма нищо на Нур, те по принцип са жилави и по-трудно правят сътресение, но уплахата остава  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт