НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 410
  • 682
  •   1
Отговори
# 450
Дух, има и такъв вариант, но явно не се практикува често. А когато е ясно, че ще бъде секцио поради някаква причина така си ги планират, макар че има изключения. Предният път го насрочихме 4 дни преди термин с риск да тръгне, че да се върне от отпуска въпросния лекар, а то пък друго се случи.
При мен, обаче, с едно секцио преди 2 години и навършени 42 г. към датата на раждането хич никой няма да ме чака.

# 451
Здравейте, мами ! Не пиша често, но ви чета редовно. Лежах малко в болница за скъсена шийка, за сега уж всичко е наред надявам се да не се влошават нещата в 27 г. с съм.
Да ви попитам вие усещате ли тежест ниско долу в корема, лека болка при обръщане? Другата седмица съм на преглед, но все пак да ви попитам ?
Усещам, да Simple Smile
Хелинор, а защо да се застраховат да не тръгне естествен родов процес? Както казах ние мислим да чакаме да започне естествено раждане и да видим дали ще се наложи секцио. Нямам намерение да го планирам, поне за сега, но ще видим, всичко ще се изясни октомври.
Това което аз знам е, че при тръгнал родов процес и налагане на секцио е задължително да ти поставт пълна упойка. Дтругото е, че найстина всички доктори повтарят, че е най важното да не е влязло в родовия канал детето.

# 452
Aniiliev83, моето желязо също е 112 и ми изписаха Сорбифер 2х1.Твоята доза колко е и какъв вид желязо ти изписаха?

# 453
Petia,акушерката ми препоръча Спатон,който в България е Феротон по 2 сашета на ден в сок богат на вит.Ц

# 454
  • София
Желязото ми е паднало на 112

Хемоглобинът ти е паднал, не желязото. Разликата между двете е като между кекс и какао.
Сигурно ще се запечеш:)
Пий магнезия сутрин нагладно поне 2ч. преди желязото, за да намалиш ефекта.

Много се радвам за вашата среща довечера. Аз съм късна октомврийка и се чудя дали да си замъкна големия корем да ви видя. И без това имам странното вътрешно усещане, че ще пренося. На всеки преглед ми казват как ''всичко е наред'', ''като по учебник'', ''супер беб'', ''колко добре се чувствало малкото вътре''..
Аз пък от сега (31г.с.) се чувствам сякаш съм достигнала лимита си огромност и просто не знам как ще го докарам до 27.Окт, еле пък отвъд Laughing Живо и здраво де!

# 455
Ние вчера точно това коментирахме, че сега вече здравна каса е приела нови бюджети за отпускане за нормално и за секцио. Като парите за нормално раждане, които се отпускат по пътека на болницата са повече, вероятно, за да се стимулира и да се ограничи практикана на правене на секциа без причина.
Когато наистина има медицинска причина да бъде направено секцио, искат да се разстраховат да не тръгне нормален родов процес, защото може да има много усложнения. Ако има уговорка лекарят да е там за нормално и се наложи секцио събира наличния екип и бързо стават нещата, иначе или трябва да го чакаш или се примиряваш с екипа на смяна, който не се знае какъв ще е.

Има една влогърка, тя разказваше в You Тube за раждането си. Бебето е било седалищно и е планирано за секцио, изтичат и водите 3 седмици по-рано и хем е първескиня след около час като отива в болницата вече е с пълно разкритие и бебето е тръгнало да излиза. В такъв случай няма какво да се прави трябва да се роди нормално, наложило се вакум ли форцепс ли не помня, после имало проблем с ръчичката, той се оправил, после имаше проблем с вратлето водеше го на рехабилитация. И такива случаи хич не са единични, те затова се презастраховат с 10тина дни преди термин, но има и някои които ги вадят в началото на 9ти месец планово, ей това и аз не го разбирам вече.

# 456
Желязото ми е паднало на 112

Хемоглобинът ти е паднал, не желязото. Разликата между двете е като между кекс и какао.
Сигурно ще се запечеш:)
Пий магнезия сутрин нагладно поне 2ч. преди желязото, за да намалиш ефекта.

Благодаря Dagny,не знаех,че трябва да има такъв интервал между магнезия и желязото. А за разликата между двете, цитирам акушерката "Just to let you know your iron level has dropped a bit from 124 to 112.
We always expect it to drop a bit but dint want it to go below 110 antenatally and ideally not below 100 for delivery."
Това което аз прочитам е iron,не hemoglobin.

# 457
  • София
Цитат
Благодаря Dagny,не знаех,че трябва да има такъв интервал между магнезия и желязото. А за разликата между двете, цитирам акушерката "Just to let you know your iron level has dropped a bit from 124 to 112.
We always expect it to drop a bit but dint want it to go below 110 antenatally and ideally not below 100 for delivery."
Това което аз прочитам е iron,не hemoglobin.

Ахааа, еми вариант е в твойта държава да мерят съдържанието на желязо в µg/dL и тогава да се търсят стойности над 100. Иначе у нас се мери µmol/L и всичко над 70 е токсично.
Според мен е имала предвид хемоглобин ама ти говори на уж по-разбираем език. Стойносите, които репортираш са класически за хемоглобин в грам на литър g/l на напреднало бременна.
Иначе пробвай наистина, щом не си знаела, да дистанцираш магнезия от желязото (или желязо-съдържимите храни). Аз си качих хемоглобина с 10 единици за 3 седмици само заради тази практика. Магнезият пречи на усвояването на свободното желязо в кръвта. И хапвах една идея повечко суров спанак и броколи и постигнатият резултат е безценен Heart особено като е без запичащи добавки.

# 458
Май наистина има тренд да се насърчават естствените раждания, аз определено бих предпочела естествено, освен ако няма противопоказания. Знам, че има риск от травми за бебето, разкъсвания при майката и т.н., но все пак ми се струва по-щадящо от операция. Но ще видим как ще се развият нещата все пак. За срещата на софийската група няма да мога да дойда, въпреки че ми се иска, но съм "под домашен арест". След лежането в болница мъжа ми не ми дава да мръдна никъде без него - много се притеснява да не стане пак нещо. Той малко се престарава, но миналата година изживя много тежко загубата на първото бебе и сега не искам да го тревожа излишно.

# 459
Бъбли, питах те вече, обясни ми и аз разбирам, но и нищо не разбирам( а докторант съм, мамка му, биолог съм, верно не съм учила медицина, ма все пак...)... Кой, кога, как и защо реши и ти каза, че ще раждаш преждевременно?!? Плацента ниска, хубаво... Тя при теб не закрива родовия канал, кървене нямаш, силни постоянни контракции нямаш, разкритие нямаш, бебето се развива чудно, даже изпреварва... За каква терапия иде реч, въобще?!? Трета бременност ми е, с две завършили 2 седмици преди термин бременности съм, 3ма доктори сравниха матката ми с,, прани гащи", по които има повече фиброзна тъкан, отколкото еластична, плацентата ми е не зряла, а ПРЕзряла-има повече калцификати по нея, отколкото свежа тъкан, има опасност всеки миг да прекъсне кръвотока към детенце... Докторите само викат,, стискай краката поне до 34 седмица,, и въпреки това, никой не си направи нито веднъж устата за кортикостероидна терапия, сърфактант ( всъщност това вещество,, отваря,, алвеолите в дробчетата) или каквото и да е друго нещо. Подобна терапия може да се проведе непосредствено при настъпило спешно раждане. Наистина не разбирам... Защо тогава да има излишно помпане със стероиди,, ако се наложи,,, да де, ама ако не се наложи?!? Мисля, че просто ти трябва да се успокоиш, а ако не можеш то иди при моята,, тежка артилерия,,. При нея ходя когато се наслушам на тъпотии и отивам за да ми каже,, несериозно е точно ти да се връзваш,,. Др Велтова се казва, пенсиониран кадър на МД, учила е 3/4 от сегашните имена, които спрягаме като,,, добри". Спаси ми живота, заради нея имам деца... Каквото каже тя, това е. Страшен ферман написах...продължавам
Борнче,стискам палци и на краката всичко да е наред! Абе общо взето вярвам, че всички в групата ще започнем да снасяме след 15 октомври,не преди това!
Абе, утре ще се виждаме ли, софийски мами? Да не се виждам само аз със себе си? Не че съм лоша компания, но съм си омръзнала като събеседник...

Мила, благодаря ти за отрезвяващите думи. Винаги ми действаш добре като те чета. Аз изведнъж попаднах просто в някаква паника и омагьосан кръг, в който имам вътрешното усещане, че никой не мисли за здравето и доброто на мен и бебето, което е основно в тоя момент, мамка му. Не някви пътеки. Нещо се почувствах предадена от лекарите, на които съм имала доверие. Все едно с недомлъвки ми се говори, крие се от мен инфо. Ако е за някакви си пари цялата работа, жалко! Пак напомням, че не подценявам и оспорвам ситуацията при майчетата с голям риск. Знам, че тук има такива. Heartpulse
Днес ще ида да питам още един лекар, който е много добър специалист, просто е приятел на ММ и през годините по една или друга причина ми е било неудобно да ходя при него. Та така, извинявам се за драматизма тука няколко дни, но знам, че освен вас няма кой да ме разбере точно през какво минавам. Благодаря ви за което. Kiss

# 460
Здравейте, мами ! Не пиша често, но ви чета редовно. Лежах малко в болница за скъсена шийка, за сега уж всичко е наред надявам се да не се влошават нещата в 27 г. с съм.
Да ви попитам вие усещате ли тежест ниско долу в корема, лека болка при обръщане? Другата седмица съм на преглед, но все пак да ви попитам ?
Абсолютно усещам, аз вече влязох в 30та и се засилва особено през нощта и едни странни изпуквания, които аз мисля че усещам от таза.. не съм сигурна Thinking Някой от Варна има ли впечатления от естествено раждане в Окръжна болница? Аз уж бях сигурна, че искам в АГ, но сякаш взех да се замислям и за друг вариант.
П. С. Днес е по-хладно и мога да дишам и живея Joy , дано и на вас денят ви е приятен, мамчета Sparkling Heart

# 461
Аз искам само да кажа че пращам много позитивна енергия към всички, които се нуждаят от нея.

# 462
Духче на мен определено ми е необходима. Влязла съм в някаква дупка и няма край. От вчера ми се появи едно воднисто течение, което доста си мокри. Вечер си поставям лактаджин и не знам дали не е от него, че и сутринта бях подгизнала. Отделно коремът цял ден ме боли леко, гади ми се и ми се вие свят. Ако продължава така ще звънна на АГ-то.

Момичета и аз ще пропусна срещата днес. Весело изкарване и усмихнати мигове! Flowers Hibiscus

# 463
И мен ме боли коремът доста силно. Имах и една контракция ниско долу. Лежи ми се много, а трябва да се действа по ремонта.

На мен след лактажин ми премина воднистото течение.

# 464
Нони, не се стряскай, но съм чела, че в напреднала бременност ако се появи гадене или виене на свят, задължително трябва да се потърси консултация със следящият АГ.
За твое спокойствие звънни още днес.

Sea, продължавам да стискам палци и няма да ги пусна поне до засичане на сърдечна дейност Hug

Чери, хич не ги обичам тези от Рамус. Дано въпреки всичко резултатът ти е достатъчно висок и с бременността всичко да е наред. Силно стиснати палци и за твоето ембрионче.

Общи условия

Активация на акаунт