НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 5

• 47 401
  • 682
  •   1
Отговори
# 480
Krasyma, имай предвид, че ние с близнаците сме в рисковата група. За това искат да се застраховат с кортикостероидите, защото никога не се знае кога ще тръгнат да излизат. При мен със сигурност ще е доста по-рано, за това направихме пърия курс преди време, сега вторият ще е преди секциото. Та от всичките ми проучвания е по-добре с тях, отколкото без. Това, което ми обесниха е, че добчетата се развиват в 8мия месец и ако се прекъсне процеса е по-трудно за бебето.

# 481
  • София
Дух, в Пепко бях намерила бели тензухени 3 за 3лв, размери 70/70. Иначе съм вземала и от Икеа и от Лидл по-шарени, по-скъпи идват.

Диди, стискаме 3 чифта палци за вас HeartHeart

# 482
Стискам палци на всички бебета да чакат и да не излизат рано рано, а да си спят на топло до деветия. Kiss
Абе, Дух, това еърфраера наистина ли е готино както казва една къдрава жена в TV шопа🤔😁 ???Че.го мисля от известно време.

# 483
Бъбли,
Скрит текст:
аз си го обожавам. Страшно много ми харесва и буквално ни храни от два месеца на сам. Включително вчера си направих в огнеопорна купичка яйца, шунка и кашкавал, като тип бъркани яйца. Напоследък залитам по разни неща от лидъл за по бързо хранене, понеже просто нямам къде да готвя като условия и всичко си пека на еарфраера и ми харесва. Онзи ден калмари правих не пържени - просто ги нарязах на кръгчета и сложих малко мазнина и "изпържих" - не стават като нещата, които плуват в олио, но стават много добри неща. Включително и картофи, бяха ни на гости племенниците, правихме си домашни дюнери всичко печено беше. Та да, аз съм изключително доволна, сестра ми си поръча и сега майка ми като се изнесе и за нея ще поръчаме Simple Smile

# 484
  • Варна
Здравейте! Hug Не съм писала от 100 години, но чета почти редовно. Стискам палци всички да са добре.  Heart

Тази седмица бях на преглед при акушерката и ми беше интересно има ли някой друг от Варна записан при Аделина Колева? И какво е отношението й към вас? Имам 2 приятелки, които са при нея и са много доволни, но моите прегледи минават зле всеки път. Вече си мисля, че е лично отношение. Уж влизам позитивна, с поздрав, усмивка и т.н., но въпреки това всеки път ми се кара за нещо... едно на ръка, че лекарката ми издава прекалено често амбулаторни листи (това е редовната тема), после ме увика за болничния, а последния път, че съм качила много килограми (общо 8 досега, но 4 са само от последния месец и явно е прекалено рязко). Като цяло винаги ми се кара за нещо, макар и дребно .. Такава кривотия ли е по принцип или просто аз не я кефя? Grinning

Иначе ние сме добре с малкия, върви си нормално, напоследък мега много рита, та чак ми се мести корема. Голяма радост е това вкъщи, защото ни е за първи път и таткото е мега удивен. Joy

# 485
Лили, аз бях при Аделина. Ама я харесвам много, но точно защото не е от лигавия тип. Да, леко сприхава е, ама си върши работата.

# 486
Lilly Аделина акушерката от Майчин дом Варна ли е (майката на Атанас Колев Simple Smile) не знаех, че може да се запишеш при акушерка, или не те разбрах. Аз си избрах др Атанас Цонев за раждането, но като го попитах дали работи с определена акушерка по време на раждането, той ми каза, че е с която се падне. Та останах с впечатление, че не може да си избереш акушерката.

# 487
Сега вече мога да се отчета.
Следящата отчете, че коремчето на бебка изостава, реално отговаря на 2-3 седмици назад и е наддала малко за последните 3 седмици - от 868, на 1025 грама. Обсъдила бях, че мисля да раждам в Майчин Дом и имам уговорка да се видя с Дяволов в началото на септември. Тя ми каза, ако мога да се срещна с него по-рано и да си подготвя багажа, че според нея може да се наложи да я вадят преди термин. Това във вторник. Успях да се уредя с преглед при Дяволов, извънредно днес. Според него няма нищо тревожно и ме очаква след още 3 седмици, за да отхвърлим категорично проблем с бременността, но според него и сега си е наред. Казвайки му, че проблемът е в коремчето, той сякаш махна с ръка, един вид, че това не е притеснително. Кръвотокът е перфектен, шийката (през корема я мери) си е в норма водите също. Плацентата не е зряла.
Успокоих се доста, да си кажа честно. Имам му пълно доверие.
Сега ще следват ежеседмични биометрии при следящата, докато дойде време пак за преглед при Дяволов.
Реално тя може и да си е вървяла по-дребна, но на последния преглед вече беше главично и самата смяна на позицията може да дава различни резултати при замерването.

Да не обяснявам колко съм плакала 2 дни. Няма такъв кошмар. Но от всичкото това напрежение, поне багажът за болницата ми е стегнат 🤗😆.

Динамични седмици се очертават, но и няма как да не са. Много мина, малко остава.

# 488
Дано всичко е наред! Познато ми е треперенето от първия до последния час на бременността! 🤗

# 489
Борнче и при нас има нещо подобно за коремчето. Само,че  при нас е това, че той върви седмица напред, а коремчето е в долната норма, не върви и то напред. И аз се бях много ошашкала, но не ми е казвала че ее нещо толкова тревожно. Каза, че ще се роди слабо и дълго и че трябва да наблегна на белтъчини, поне по  2 яйца, извара и мляко да консумирам повече и че това помагало за стомахчето . След това ходих при лекаря, при който ще раждам, каза че нищо не го притеснява от това. Та честно казано го бях забравила това вече и сега се сетих. Защо може да се роди преждевременно, защото не се храни добре ли Sad

# 490
Еее такива новини обичам до чувам. Мислех те, Re born, добре че Дяволов е опровергал мнението на следящата те. Отдъхни, но продължи да си следиш стриктно нещата Wink

Аз днес съм на контрола при кардиоложката в Надежда и се нагледах на сладки малки бебоци по коридорите. Heart

# 491
Борнче, изчетох те на един дъх. Радвам се, че проблема с бебка е отхвърлен. Нямам думи за някои доктори, как само с едно предположение и може да разбият психиката на човек.
Успокой душицата си вече, че малката усеща, нали знаеш Hug
Кийпче, и аз като ходя в АГ Варна доста често виждам новородени бебета. Толкова са сладки Heart
По тази тема веднъж казах на съпруга си:
"Да знаеш, че когато се родят бебетата не са красиви, а са подпухнали, а и аз според мен съм била грозно бебе".
После със самочувствие му заявих, че:
"Аз съм живият пример, че има шанс после да се разхубави" Grinning Blush Stuck Out Tongue Winking Eye

# 492
Мамси, следящата сподели притеснение, че в случай, че продължава коремчето да е назад, натоварва мозъка (и други органи) и това пречи на развитието на бебето. Затова в някои случаи лекарите предпочитат да ги изваждат по-рано, ако бебето вътре страда. Навън щяло да е по-добре.
За нея бяха прогнози и имаше съмнения, че ще ме хоспитализират, но това не се случи. Каза, ако си остана вкъщи, да ходя на биометрия всяка седмица, за да следим нещата. Дяволов се съгласи с честите прегледи, но е сигурен, че бебка си е ок. Поне засега.
Ейнджъл, Mrs ♥️🤗♥️🤗

# 493
Хахх, милите те:* Heart
Ейнджъл, освен хубава, някъде спомена, че си висока.  Та това може да обяснява и бебето, ако расте голямо. Моето върви едро , ама май само аз се радвам , докторът каза, че предпочитат по-дребни (сигурно заради раждането, не разбрах).

Биометрия запис на тонове ли означава?

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 16:22 от Анонимен

# 494
Душички сладки дано всичко се развива добре ❤️❤️❤️Почивай и се отпусни и се наслаждавай

Общи условия

Активация на акаунт